NBA ŠAMPION ZAIGRAO ZA FMP: "Panteri" ostvarili ABA pobedu posle pravog trilera i produžetka (VIDEO)

Novosti online

29. 12. 2023. u 22:30

Košarkaški klub FMP pohvalio se nedavno novim pojačanjem, a košarkaški transfer koji se dogodio na početku poslednje nedelje 2023. godine spada u najvažnije košarkaške vesti vezane za ABA ligu.

НБА ШАМПИОН ЗАИГРАО ЗА ФМП: Пантери остварили АБА победу после правог трилера и продужетка (ВИДЕО)

Photo: Krka / Drago Perko / kosarka.si

Podsetimo, Crvena zvezda je u nedelju uveče deklasirala Split u "FMP areni" i, čim je taj trijumf "prenoćio", saopštila da se rastala sa svojim dosadašnjim centrom.

A baš on, Ognjen Kuzmić - svojevremeno šampion NBA lige sa Golden Stejt voriorsima, posle raskida ugovora sa Zvezdom, prešao je u FMP.

Ovog petka je debitovao, i to pobedom.

Za nepunih 12 minuta postigao je dva poena (šut 1/2), a imao šest skokova i asistenciju u meču u kome su "panteri" kao gosti savladali Krku posle produžetka rezultatom 89:87 (81:81) u utakmici 14. kola ABA lige.

FMP sad ima učinak 5-9, a Krka 3-11.

Ognjen Kuzmić na meču Krka - FMP / Photo: Krka / Drago Perko / kosarka.si


Domaćin je, inače, imao plus osam pred početak poslednje deonice, ali je klub iz Železnika uspeo da se vrati u meč. Krka je vodila 81:77 na samo 20 sekundi pre kraja, da bi FMP uspeo da izjednači i izbori produžetak.

U dodatnih pet minuta beogradski tim je je vodio 89:85 uz 61 sekundu pre kraja, a Krka je u finišu promašila šut za novi produžetak. 

Vojislav Stojanović, najefikasniiji košarkaš utakmice, dao je 21 poen za FMP. Bojan Subotić je postigao 17, Matic Rebec 15, a Nejt Votson i Nikola Šaranović po 10.

Jap Špan je sa 15 minuta predvodio Krku, 11 je dao Marko Radovanović, a po 10 Robert Jurković i Ajzeja Kazins.


FMP u narednom kolu, sledećeg petka, dočekuje Cibonu, dok će Krka u goste Partizanu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave