ZVEZDA OPET IZGUBILA U EVROLIGI: Panatinaikos prejak za crveno-bele

Novosti online

28. 12. 2023. u 22:11

KOŠARKAŠI Crvene zvezde izgubili su u Atini od Panatinaikosa sa 82:65 te je tako ostvarila samo jedan trijumf u gostima u prvom delu sezone u Evroligi.

ЗВЕЗДА ОПЕТ ИЗГУБИЛА У ЕВРОЛИГИ: Панатинаикос прејак за црвено-беле

Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Nije utakmica u "OAKA Areni" bila lepa za oko. Napad kod obe ekipe nije idealno funkcionisao, ali na kraju su "zeleni" bili bolji i zasluženo slavili.

Razloge poraza crveno-beli mogu da traže i u veoma lošem šutu za tri poena (4/25). Van linije 6,75 su pogađali Jago (dva puta), Nemanja Nedović i Džoel Bolomboj. Vredi pomenuti i da Miloš Teodosić nije postigao nijedan koš, a uputio je samo dva šuta.

Otišao je Panatinaikos sa sedam poena prednosti na pauzu - 38:31. Nije se Zvezda predavala, pokušala je da se vrati u meč. Prišla u jednom momentu na pet poena minusa - 44:39, ipak odbio je domaćin nalet i od tog momenta podizao razliku.

Ovo je crveno-belima bio treći poraz dvocifrenom razlikom. Prethodna dva su doživeli kod kuće od Armanija (71:93) i madridskog Reala (58:72).

Zvezda će od naredne utakmice u Evroligi biti jača za Fredija Gilespija i Nikolu Topića, ali situacija nije idealna pošto je prvi krug u elitnom takmičenju okončan sa šest pobeda i 11 poraza.

Navijače je tokom treće četvrtine zabinuo i Luka Mitrović. Dobio je udarac u koleno i zatražio izmenu. Nije ga vraćao na teren Janis Sferopulos, pa ostaje da se vidi kakva je situacija sa jednim od najboljih igrača gostiju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Konstantinos Mitoglu sa 15 poena, pratio ga je Džerijan Grant sa 14. Na drugoj strani najbolji su bili Nemanja Nedović i Džoel Bolomboj sa po 15.

Panatinaikos je prvi deo sezone u Evroligi okončao na četvrtom mestu sa učinkom 10-7, Zvezda je 15. sa 6-11.

Panatinaikos - Crvena zvezda 82:65 (20:17, 18:14, 23:19, 21:15)

Dvorana: "OAKA Arena". Gledalaca: oko 13.000. Sudije: Robert Lotermozer, Džozef Bisan, Mario Majkić.

Panatinaikos: Kalaicakis 2, Vildoza 2, Balcerovski, Slukas 9, Grent 14, Nan 6, Lesor 13, Adetokumbo 8, Grigonis 9, Ernangomez 4, Mitoglu 15, Mancukas.

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga 6, Davidovac 2, Mitrović 12, Lazić, Simonović, Tobi 2, Bolomboj 15, Nedović 15, Gedraitis 1, Jago 12.

 

Četvrta četvrtina: Panatinaikos - Crvena zvezda 82:65

40' - Kraj utakmice!

39' - Domaćin sada poentira sa linije penala. Posle prodora do poena dolazi i Adam Hanga. Na drugoj strani Lesor zakucava.

38' - Dugo nije bilo poena Lesora. Ipak, Francuz je sada uspeo da dođe do poena. Jako loše gosti šutirao za tri (4/22).

37' - Dobra akcija Panatinaikosa i laki poeni Mitoglua na obruču. Hanga je potom napravio prekšaj za dva slobodna bacanja Grenta. Oba je pogodio. Tobi je zakucao na drugoj strani posle dodavanja Hange.

36' - Zvezda prilazi na minus osam nakon trojke Jaga dos Santosa. Ergin Ataman je odmah zatražio tajm-aut.

34' - Adetokumbo je napravio i faul u napadu i korake, ali sudije to nisu videle i Grk je došao do novih poena. Nedović je opet realizovao dva slobodna bacanje.

33' - Posle tajm-auta je lepo probio Nedović i poentirao. Ernangomez je pokupio promašaj Vildoze i vratio loptu u koš. Nedović je realizovao i dva slobodna bacanja.

32' - Dobar napad "zelenih" i Adetokumbo donosi najveću prednost ekipi iz Atine - 63:50. Rano troši tajm-aut u poslednjem kvartalu Janis Sferopulos.

EuroleagueTV

31' - Mnogo otvorenih trojki je promašila Zvezda. Tako je počela i četvrta četvrtina. Davidovac je bio sam, ali nije realizovao šut van linije 6,75.

Treća četvrtina: Panatinaikos - Crvena zvezda 61:50

30' - Opet je Zvezda pala u završnici četvrtine. Domaćin sigurnom igrom održava prednost i gosti su u sve težoj situaciji. Vildoza nije pogodio trojku na kraju trećeg kvartala.

Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

29' - Koristi Panatinaikos greške Marka Simonovića i ponovo ide na velikih 11 razlike, iako su gosti bili na šest razlike minusa.

28' - Promašio je Jago trojku, ali je zatrčao Bolomboj i snažno je zakucao iako je ispred njega bio Lesor.

27' - Bolomboj drži crveno-bele koliko toliko u meču. Podigao se Grent na težak šut i uspeo je da pogodi.

27' - Sjajno igra Mitoglu i Atinjani idu na +11 - 55:44. Morao je minut odmora da zatraži Janis Sferopulos kako bi sprečio seriju domaćeg tima.

26' - Lepa akcija igrača Zvezde i poeni Luke Mitrovića. Ne predaje se Zvezda na ovoj utakmici. Dobio je centar gostiju udarac u koleno i odmah je zatražio izmenu. Mitoglu je pogodio težak šut, ali uspeo je da pogodi i to pod faulom koji je načinio Bolomboj.

25' - Jago promašuje zicere, ali ih pogađaju igrači Panatinaikosa. Omaleni plejmejker je bio precizan van linije 6,75.

24' - Jago daje koš tako što je Lesor dirao koš, iako je Brazilac promašio šut. Previše prostora ostalo je za Grenta koji je lako otišao do obruča.

23' - Nekako je stigla lopta do Bolomboja koji je uspeo da zakuca. Još jednu dobru utakmicu igra centar Beograđana.

22' - Sada i Grigonis pogađa van linije 6,75. Bolomboj se izborio za dva slobodna bacanja. Pogodio je oba centar crveno-belih.

21' - Zvezda nije relizovala prvi napad u drugom poluvremenu. Na drugoj strani Slukas pogađa trojku za +10 - 41:31. Jago je potom lako položio loptu.

Druga četvrtina: Panatinaikos - Crvena zvezda 38:31

20' - Pobegao je Slukas i lako poentirao. Domaćin je došao do devet poena prednosti. Ipak, Bolomboj je smanjio nakon velike upornosti i borbenosti. Ovo je bio poslednji koš u prvom poluvremenu.

19' - Dugo je Zvezda cedila napad, ali na kraju je Mitrović uspeo da poentira. Nan je na drugoj strani pogodio preko Bolomboja.

18' - Slukas je iskoristio to što su mu išli ispod bloka i pogodio je šut van linije 6,75. Odmah je još jedan tajm-aut zatražio Sferopulos.

18' - Grent je ostao potpuno sam i pogodio je šut sa poludistance. Tajm-autom je reagovao Sferopulos. Očigledno Grk ne želi da dozvoli ekipi da padne. Kakva utakmica do sada u Atini. Ne blistaju u napadu ni jedni ni drugi.

17' - Opet dobra kontra crveno-belih i poeni Nedovića. Dobro za sada igra bivši igrač atinskih "zelenih".

16' - Delovalo je da se Zvezda odbranila, ali je Ernangomez pokupio ničiju loptu i došao do lakih poena. Potom je Nedović izgubio loptu.

14' - Gedraitis je bilo polovičan sa linije penala. Sjajan protok lopte Zvezde i trojka Nedovića iz ugla.

13' - Težak šut je uzeo Gren i pogodio za tri poena. Nedović je promešao odbranu rivala i lako položio u koš. Potom Grigonis koristi rupu u reketu protivnika.

12' - Precizan sa poludistance je bio Vildoza. I dalje odbrane igraju veću ulogu nego napad na ovom meču.

11' - Jago se dobro pozicionirao, ali promašio je zicer. Sada je Brazilac pobegao odbrani rivala i lako je poentirao.

Prva četvrtina: Panatinaikos - Crvena zvezda 20:17

10' - U strelce su upisao i Nedović. Jako loš napad je odigrao nekadašnji igrač Zvezde Luka Vildoza i omogućio crveno-belima da poentiraju. Ipak, nisu gosti odigrali dobar napad.

9' - Do šestog poena stigao je Mitrović, a prvu trojku za domaće postiže Grent. Odlična kontra Zvezde, Jago je ostavio iza leđa Mitroviću koji je snažno zakucao.

8' - Potom i sjajna kontra gostiju i polaganje Mitrovića. Nan je odlično "promešao" Bolomboja i poentirao je. Nakon toga je Lesor pogodio uz faul Jaga.

7' - "Zeleni" koriste to što je Zvezda ispunila bonus i do poena dolaze uglavnom sa linije penala. Lesor je bio polovičan, ali je poentirao i iz igre u narednom napadu. Bolomboj je dobro završio akciju i poentirao na drugi obruč.

6' - Panatinaikos vodi posle poena Kalaicakisa sa poludistance. Igrači će na kratku pauzu zbog televizijskog tajm-auta. Crveno-beli se dosta oslanjaju na šut za tri poena, ali za sada on ne služi dobro tim Janisa Sferopulosa.

5' - Bivši igrač Partizana, ali i Crvene zvezde Matijas Lesor je takođe prve poene postigao sa linije za slobodna bacanja.

4' - Prva trojka na meču je delo Bolomboja. Mitoglu se u strelce upisao sa linije penala. Oba puta je bio precizan grčki košarkaš. Sjajnim prodorom se i Hanga uvodi poenterski u meč.

3' - Zvezda je promašila dve otvorene trojke preko Lazića i Hange. Za sada se teško postižu poeni u "OAKA Areni".

2' - Adetokumbo prvi poentira za domaći tim. Snažno je zakucao brat NBA asa Janisa Adetokumba posle dodavanja Slukasa.

1' - Počela je utakmica u Atini! Luka Mitrović je postigao prve poene na utakmici. Na drugoj strani domaćin nije iskoristio prvi napad.

PAO utakmicu počinje u sastavu Kostas Slukas, Kendrik Nan, Marijus Grigonis, Kostantinos Mitoglu i Kostas Adetokumbo. Zvezda kreće utakmicu u petorci Miloš Teodosić, Branko Lazić, Adam Hanga, Luka Mitrović i Džoel Bolomboj.

Uoči meča:

Crveno-beli su prošle nedelje ostvarili prvi trijumf u gostima u elitnom takmičenju. Izabranici Janisa Sferopulosa savladali su Makabi u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Sada Zvezdu očekuje težak posao, s obzirom na to da se tim Ergina Ataman nalazi u dobroj formi, vezao je tri pobede i spreman je da nastavi seriju.

Šampion Srbije ni na ovoj utakmici neće moći da računa na Fredija Gilespija, dok u timu neće biti ni novopridošli talentovani Nikola Topić.

Na drugoj strani Matijas Lesor doživeo je povredu protiv Armanija u prošlom meču, ali po rečima turskog stručnjaka Francuz će biti u sastavu.

Panatinaikos trenutno ima učinak 9-7, a crveno-beli 6-10.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije