"MNOGO TOGA TREBA PROMENITI": Trener Crvene zvezde otvorio dušu nakon velike pobede nad Efesom

A. I.

01. 12. 2023. u 22:52 >> 22:52

KOŠARKAŠI Crvene zvezde savladali su Efes u Beogradskoj areni, rezultatom 97:83, nakon meča trener domaćih izneo je utiske na konferenciji za novinare.

МНОГО ТОГА ТРЕБА ПРОМЕНИТИ: Тренер Црвене звезде отворио душу након велике победе над Ефесом

FOTO: M. Vukadinović

Na početku izlaganja Sferopulosu je preneta poruka trenera Efesa Erdema Džana, koji je zahvalio novinarima i poručio da njihovo prisustvo na njegovoj konferenciji pokazuje da je Srbija zemlja košarke. Trener Zvezde se nasmejao i konstatovao da je apsolutno u pravu.

Na početku obraćanja medijima Janis Sferopulost analizirao je meč.

- Čestitam našim igračima. Ofanzivno smo igrali dobro, a defanzivno smo igrali dobro drugo poluvreme. Igrali smo protiv tima koji zna kako da igra teške mečeve i koji je osvojio Evroligu. Razgovarali smo sa igračima bilo nam je bitno da igramo bolju odbranu u drugom poluvremenu. Imali smo mnogo izgubljenih lopti, dali smo im šansu da dođu do lakih poena u tranziciji. U poluvremenu smo pričali o tome, u drugom poluvremenu smo imali samo tri. Čestitam Laziću i Lazareviću na sjajnoj odbrani nad Larkinom. Svi koji su igrali pomogli su da pobedimo i zaslužuju čestitke. Hvala i navijačima na podršci. Atmosfera je bila sjajna. Borićemo se svaki meč i kući i na strani i videćemo šta će se desiti. Njihovo prisustvo bilo je važno za našu pobedu.

Što se tiče povratka Adama Hange...

- Hanga trenira individualno, ne znamo kada će biti spreman. Bolje je ali ne znamo kada će početi sa treninzima, njegovo koleno je bolje, ali nije spreman za trening sa ekipom.

Konstatovali su novinari da Sferopulosa prvi put vide nasmejanog.

- Smejem se zbog toga što je ovo velika pobeda. Protiv kvalitetnog protivnika. Sa druge strane zadovoljan sam, želeli smo pobedu, posebno posle poraza protiv Armanija. Igrači su pokazali svoju želju posebno u drugom poluvremenu. Sada mislimo samo o Ciboni, igramo za manje od 48 časova, to je naša naredna briga.

Istakao je da je pobeda važna i njemu na ličnom planu.

- Važna pobeda za mene i stručni štab. Mnogo radimo pred svaki meč, nekada se i mi izgubimo bez obzira na trud i rad. Što se tiče slavlja sa navijačima, drago mi je da su me prihvatili. Mnogo toga treba još promeniti, još uvek smo u periodu tranzicije. Navijači razumeju košarku.

Slede dve utakmice u Španiji, igraće protiv Duška Ivanovića

- Zanima me Cibona, ostalo je daleko. Kada budemo igrlali protiv Duška Ivanovića, popićemo vino, imam veliko poštovanje ka njemu i svemu što je uradio u Zvezdi.

Dotakao se i Šabaza Nejpira.

- Šabaz ima problema sa maskom. Nije lako igrati sa njom. Teško je igrati sa otokom.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona