ZVEZDA PALA U ZAVRŠNICI: Šutersko veče Milana o kome će se pričati, jedan igrač posebno blistao

A. I.

24. 11. 2023. u 22:15 >> 22:21

KOŠARKAŠI Crvene zvezde dočekali su u Beogradskoj areni Olimpiju iz Milana, Bio je to susret 10 kola, u kome su slavili 71:93 (19:20, 20:18, 17:25 15:30)

ЗВЕЗДА ПАЛА У ЗАВРШНИЦИ: Шутерско вече Милана о коме ће се причати, један играч посебно блистао

FOTO: M. Vukadinović

Sjajno je Dejan Davidovac otvorio meč. U prvoj deonici postigao je sedam poena za domaće, ali je Lo Maodo ubacio osam. Mučila se u organizaciji napada Zvezda, ali je Teodosić sa tri penala u poslednjoj desetinki uspeo da spusti zaostatak na 19:20. Posebno treba istaći da domaćina u uvodnih 10 minuta nije služio šut za tri, šutirali su 0-6.

Loše su domaći otvorili drugu deonicu, otvorio ju je poenima Nedović, ali je posle Zvezda upala u ritam rivala koji je brzo poveo 21:26. U presudnim trenucima sa dve trojke uspeo je Nedović da održi domaće u životu, a tačku na i stavio je Miloš Teodosić trojkom za 39:38.

U prvom poluvremenu imao je sjajne minijature Dejan Davidovac. Ubacio je 12 poena, osam je doprinos Milošsa Teodosića, a jedan manje ubacili su Mitrović i Nedović.

Goste je u igri držao Maodo Lo sa 15 poena.

Gde je Dejan Davidovac stao u prvom, nastavio je u drugom delu, sa dve brze trojke naterao je Mesinu da zatraži minutu odmora, a ujedno je doneo domaćinu šest poena prednosti nakon 23 minuta igre u meču. Upravo nakon tog tajm-auta Prave seriju 12:0 igrači Milana. U završnici perioda gosti su došli do prve dvocifrene prednosti, zahvaljujući Mirotiću i Lou, u poslednjih 10 minuta ušli su izabranici Janisa Sferopulosa uz zaostatak 56:63.

Uspela je Zvezda u nastavku da se spusti na minus četiri, a onda je usledila minijatura Šildsa koji je vezao dve trojke, ubacivši 13 od 17 poena u drugom poluvremenu. Igrala je Zvezda dobru odbranu, ali nije to omelo goste koji su ubacili čak 15 trojki iz 21 pokušaja, dok je u drugom poluvremenu taj učinak bio devet od 10. Dok je večeras tim sa Malog Kalemegdana imao učinak 7 od 25. Nije prvoplasirani tim ABA lige imeo rešenja za Loa koji je ubacio čak 32 poena u pobedi Olimpije 69:93.

ZVEZDA - OLIMPIJA  71:93 (19:20, 20:18, 17:25 15:30)

Zvezda: Lazarević, Teodosić 8, Davidovac 18, Mitrović 11, Simonović 2, Nejpir, Tobi, Bolomboj 4, Ilić, Nedović 16, Gedraitis 7, Dos Santos 5

Olimpija: Maodo lo 32, Pojters 7, Bortolani 8, Tonut 6, Meli 11, Kamagate, Rici, Hol, Šilds 19, Mirotić 8, Hajns, Voigtman 2

ZVEZDA - OLIMPIJA  71:93 (19:20, 20:18, 17:25 15:30)

Zvezdaši su na večerašnjem meču pozvali Delije da sutra dođu u Novi Sad gde fudbaleri igraju protiv Vojvodine od 16 časova.

FOTO: FK Crvena zvezda

Tekst potpisa

40' Bortolani ubacuje trojku, a potom gube domaći loptu, poentira i Meli.

36' Ne smeta Lou odlična odbrana koja je nad njim igrana, pogodio je za tri, odgovorio je Gedraitis dvojkom, Nakon toga Šilds je bio siguran sa penala - 67:80.

35 - Iznova Šilds kada je to Olimpiji najpotrebnije pogađa za tri 65:72. Neverovatno, dobio je Šilds novu priliku nakon izgubljene lopte Zvezde. Ubacio je još jednu trojku. Čak 11 od 14 poena ubacio je u drugom poluvremenu.

34 - Lo, nova trojka. igra utakmicu života igrač Milana. U proseku ubacuje 8,2 poena, do sada je već na 25. Trgnula se Zvezda. Pogodio je Gedraitis, potom i Nedović zua 65:69.

33' Ovo je bilo potrebno Crvenoj zvezdi. Pogodio je trojku Jago, spustio domaće na minus pet. Odbranili su se crveno-beli, a tobi poklanja Italijanima faul u napadu 61:66

TREĆA ČETVRTINA 17:25

30' Sjajna odbrana Zvezde, a Tonut iz nemoguće situacije pogađa za dva. Potom Mitrović završava na liniji penala. Pogodio je dva puta košarkaš Zvezde - 56:63.

29' Šest igrača gosti su nakon tajm-auta imali na terenu. Dosuđena je Italijanima tehnička greška, uspešno ju je realizovao Nemanja Nedović - 52:61.

27' Bolomboj i Nedović prekidaju seriju gostiju, ali ponovo Mirotić dalekometnom paljbom ubija ritam domaćih za prvu dvocifrenu prednost gostiju

25 - Prave seriju 12:0 gosti. Nakon minuta odmora Lo i Mirotić su se razigrali 47:51

23' Nikola Mirotić je ubacio prve poene, i to trojku. Na drugoj strani neuspešan napad Zvezde, ali nakon toga dobra odbrana Davidovca i novi napad crveno-belih.

22' Odgovorio je Davidovac laganom trojkom. Potom promašuje Meli, a mitrović kontru završava laganim poenima 44:41. Još jednom trojkom Dejan Davidovac razgalio je navijače i Mesinu naterao da traži minutu odmora. 

21' Počeo je drugi deo utakmice napadom gostiju. Sjajana odbrana Mitrovića. Promašio je na drugoj strani Teodosić. Šilds dalekometnom trojkom upisuje prve poene u nastavku - 39:41

FOTO: M. Vukadinović

DRUGA ČETVRTINA 39:38

20' Trojkom Miloša Teodosića zvezda uspeva da dođe do vođstva - 39:38

18' - Maodo Lo pravi velike probleme crveno-belima. Nemački reprezentativac ubacio je 15 poena od početka utakmice. Gosti su imali osam poena prednosti do pre nekoliko sekundi, ali je Zvezda serijom 5:0 uspela da uhvati novi priključak - 32:37.

FOTO: M. Vukadinović

15'  Šilds ubacuje prve poene. Armani uvećava prednost 26:32.

14' Potom sjajno Gedraitis pogađa za dva. Ipak, dosta strpljivije igraju gosti, koji održavaju prednost sjajnom pik en rol igrom 26:30

13'  Muči se crvena zvezda, ali Mitrović zakucava za 23:28. Dve dobre odbrane crveno-belih.

12' Druga vezana trojka za goste. Pogodio ju je Bortolani - 21:26.

11' Tonu je poentirao za goste, a Nedović otvorio drugu deonicu poenima za domaće - 21:23

FOTO: M. Vukadinović

KRAJ PRVE ČETVRTINE 19:20

10' Snažno zakucavanje Nedovića, a potom i trojka Loa - 16:20. Pravi potom Pojtres faul u napadu - poslednji napad za Crvenu zvezdu. U poslednjoj desetinki fauliran je miloš teodosić na šutu za tri. Tri penala za pleja domaćih. Sva tri je pogodio za 19:20

5'  Došao je do vođstva gostujući sastav. Polovičan je bio Meli, a potom Vojtman pogađa za dva. Smanjuje Marko Simonović na 9:10.

4' Spor ritam, pogodio je i Lo - 5:5. Potom majstorija Davidovca, ima šut tri od tri - sedam poena.

FOTO: M. Vukadinović

Tekst potpisa

3' Pogodio je Meli trojku, a potom Davidovac još jednom uspeva da ubaci za dva - 5:3.

2' Još dva poena pogodio je Davidovac. Dosta nervozan početak igre na obe strane.

1'  Jedan penal pogodio je Davidovac na startu meča.

PROČITAJTE JOŠ: KAKAV DOČEK: Nikola Mirotić ušao u Arenu, a "delije" su ovo uradile... (VIDEO)

20.00 - Prokišnjava Beogradska arena. Voda kaplje na teren zbog čega mora da se čisti sat vremena pre početka utakmice.

UOČI MEČA

Crveno-beli, posle pobede nad Mornarom i preuzimanja vodeće pozicije u regionalnom nadmetanju, žele da na svom terenu nastave u istom stilu u Evroligi.

Iako ima problema sa sastavom tima zbog izostanka Branka Lazića, i Adama Hange trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos dobio je i jednu dobru vest.

Na teren se vraća Šabaz Nejpir. Tokom četvrtka, dan pred meč, Nejpir je trenirao sa ekipom, dok je i na dan samog meča odradio normalan trening sa svojima saigračima i sa maskom će biti spreman za megdan sa Etoreom Mesinom i Olimpijom iz Milana!

Crvena zvezda se trenutno nalazi na 14. mestu na tabeli sa tri pobede i šest poraza, a Milano je sa istim skorom na jednom mestu niže.

Pobednik večerašnjeg duela praktično će ojačati šanse za priključak grupi timova koji će obezbedidi plasman u završnicu elitnog nadmetanja, dok poraženi tim ostaje u zoni začelja.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)