NOVI ABA-ŠOK: Partizan opet izgubio, umalo tuča igrača - morao da interveniše i Željko Obradović!

Novosti online

20. 11. 2023. u 19:31

Košarkaški klub Partizan ne samo da se nije vratio pobedama u ABA ligi, nego je i u 8. kolu regionalnog takmičenja izgubio: Cedevita Olimpija je na svom terenu, u Ljubljani, savladala crno-bele - konačan rezultat je glasio 95:91.

НОВИ АБА-ШОК: Партизан опет изгубио, умало туча играча - морао да интервенише и Жељко Обрадовић!

Photo: Cedevita Olimpija / Ales Fevzer

Nakon što je u minuloj rundi nadmetanja ekipa trenera Željka Obradovića gubila i sa 22 poena od Igokee u Beogradu, pa na kraju poklekla sa samo dva razlike posle veoma napete završnice, delovalo je da će u Ljubljani postati prvi tim koji će ove sezone nadigrati ekipu Simonea Pjaniđanija na njenom terenu.

Prosto, izgledao je Partizan konkretnije, stabilnije i, na kraju krajeva, efikasnije, pa ma koliko da su se Jaka Blažič i "družina u zelenom" oko njega trudili da zagorčaju život gostima, u prvih 15-ak minuta to baš i nisu uspevali.

Ali, otprilike negde u to vreme, Obradović je već počeo da saziva tajmaute na kojima se mogla čuti prepoznatljiva grmljavina, a njegovo lice da menja boje, s tim da su u pitanju bile isključivo crvene nijanse, jer je kiptao od besa.

Razloga za nezadovoljstvo je, svakako, bilo. I to sve više i više, jer je odbrana crno-belih počela da deluje indolentno, a serija trojki u kojima se tada isticao Prepelič, zadavala sve veću glavobolju gostima. Najveća je nastala kada je Cedevita Olimpija, baš u drugoj deonici, od -9 došla do +3.

Imali su domaćini i pet razlike posle velikog predaha, no nije Beograđanima bio problem rezultatski zaostatak, koliko odsustvo dobrih poteza u kontinuitetu, i to na obe strane terena. Na to se nadovezala i povreda Alekse Avramovića, s kojim je, dok je reprezentativac Srbije igrao, Partizan dao devet poena više nego što je primio, a niko drugi nije bio približan takvom "plus/minus faktoru" u ekipi branioca titule.

Avramovićeva povreda nosa, usled koje je poslednju četvrtinu proveo gledajući meč u trenerci, očigledno nije bila naivna čim tako veliki borac nije bio na parketu da pomogne drugovima, a njima je svaka vrsta pomoći bila potrebna i pored gromoglasne podrške "grobara" u Ljubani, a i pored dobrih partija trija Kaminski - Doužer - Ledej. Oni su ubacili 40 od 77 poena crno-belih do njihovog zaostatka od pet razlike (82:77), kada je baš Frenk Kaminski počeo da sve više nervira domaću publiku svojim dobrim potezima.

Međutim, najviše je slovenačke navijače iznervirao Zak Ledej. On je na četiri i po minuta do kraja, uz rezultat 85:84, nesportski faulirao Blažiča koji se probijao po čeonoj liniji i onda bio vrlo grubo oboren kada se odrazio da poenitra.

Zaleteo se Blažič, nekadašnji ljubimac Zvezdinih "delija" na visokog igrača Partizana...

Sukob Zak Ledej - Jaka Blažič na utakmici Cedevita Olimpija - Partizan / Screenshot / TV Arena sport

... a sukob su sprečile klupske kolege, dok je i Željko Obradović morao da malo smiri strasti koje se, srećom, nisu dodatno razbuktale.

Željko Obradović smiruje Ledeja na meču Cedevita Olimpija - Partizan / Screenshot / TV Arena sport

U samoj završnici, za nijansu borbeniji domaćini, došli su do 91:87, posle čega je najtrofejniji strateg Evrolige zatražio tajmaut. Pa opet, ni Ledej iz levog ugla, ni Kaminski posle dobrog ofanzivnog skoka, nisu poentirali, što je em oduševilo domaću publiku, koja je prvi put na meču nadglasala pristalice crno-belih, em dalo krila domaćim igračima.

Oni su na 100 sekundi pre kraja otišli na +6, a taj, dotad najveći zaostatak Partizana, aktuelni šampion ABA lige nije uspeo da nadoknadi, delom i zbog toga što je Ledej promašio čak tri slobodna bacanja.

Usled toga, Partizan je došao do učinka 5-3, a Cedevita Olimpija do 6-2, koliko imaju i vodeće Budućnost i Igokea. Priliku da ih prestigne ima Crvena zvezda (6-1) koja igra protiv Mornara (1-6).

Statistika


ABA liga, 8. kolo
Cedevita Olimpija - Partizan 95:91
(22:27, 29:23, 22:21, 22:20)

Cedevita Olimpija: Stjuart 12, Arman, Sou 7, Radović, kobs 9, Glas, Blažič 29, Prepelič 18p, 11as, Džons 17, Ščuka 3, Klobučar, Šaškov

Partizan: Vukčević i Koprivica nisu igrali, Ledej 17, Avramović 2, Smailagić 4, Jaramz 2, Naneli 10, Anđušić 5, Doužer 14p, 7as, Ponitka 7p, 8sk, Kaminski 20p, 7sk, Kaboklo 10

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)