BOŽIDAR MALJKOVIĆ SIGURAN: Košarkaši će se na Olimpijskim igrama u Parizu boriti za zlato

Tanjug

16. 11. 2023. u 11:48

Košarkaši će se na Olimpijskim igrama boriti za zlato, plus ako Novak Đoković i Ivana Španović uzmu ono što su odavno zaslužili, siguran sam da možemo do rekordnog dvocifrenog broja medalja, rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković.

БОЖИДАР МАЉКОВИЋ СИГУРАН: Кошаркаши ће се на Олимпијским играма у Паризу борити за злато

Foto: OKS

Maljković je u razgovoru za Tanjug, nakon potpisivanja ugovora o generalnom sponzorstvu sa Kompanijom Balkan Bet, istakao da je još pre Svetskog prvenstva u Manili verovao u košarkaše i da je ta njegova izjava zabeležena.

"Ja sam jedini Srbini, valjda, koji je rekao, a to postoji i zabeleženo kod Peđe Milinkovića na RTS-u, da će košarkaška reprezentacija, zajedno sa mojim kolegom Pešićem, u Parizu da se bori za zlato. Sad kažem isto to, mada nikome ne želim da stavljam za vrat teret", naglasio je Maljković.

Takođe, ostaje nam da vidimo da li Novak Đoković može najzad da uradi ono što želi i gde mu je mesto, na kraju krajeva, dodao je prvi čovek.

"Ako on i Ivana Španović budu dostojni svoga imena i prezimena, bogami otvaramo se prema dvocifrenom broju medalja. Uvek se pojavi i neko iznenađenje, nadam se da će tako da bude u Parizu".

Maljković je dodao da se, kada su u pitanju Igre u Parizu, plaši drugih stvari, odnosno opšte političke situacije, koja nije dobra.

"Vezan sam za Pariz 25 godina, tamo sam bio trener i moraće jako seriozno da se pristupi obezbeđenju tih Igara, koje su "rasute". Prva košarka, igra se grupna faza u Lilu, pa finale u Parizu, pa putovanja, to neće biti lako da se organizuje", zaključio je Maljković.

Srbija je na prethodnim Igrama u Tokiju osvojila devet medalja, dok je u Riju 2016. godine srpski tim stigao do osam odličja.

U Londonu 2012. godine osvojene su četiri, a u Pekingu 2008. godine tri medalje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)