TERALI GA IZ KLUBA, SADA GA SLAVE! Zvezda dobila Budućnost, "delije" imaju novog ljubimca

Novosti online

05. 11. 2023. u 20:57

KOŠARKAŠI Crvene zvezde pobedili su Budućnost sa 95:86 (21:18, 32:24, 16:21, 26:23) u derbiju 6. kola ABA lige i tako se vratili na kolosek trijumfa nakon poraza od Partizana.

ТЕРАЛИ ГА ИЗ КЛУБА, САДА ГА СЛАВЕ! Звезда добила Будућност, делије имају новог љубимца

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Sve navijače crveno-belih je obradovalo to što su videli Nemanju Nedovića u timu koji se na terenu našao prvi put od meča sa Virtusom kada je zadobio povredu zadnje lože.

POVRATAK Nemanja Nedović/FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Domaćin je nakon poena Šabaza Nejpira došao do prednosti od 6:4, ali od tada je gost napravio seriju 9:0. Ipak, izabranici Janisa Sferopulosa podigli su se u drugom delu prve četvrtine i dobili su je sa 21:18.

Drugi period protekao je u pravom šuterskom obračunu u kome se Zvezda bolje snašla (32:24), pa je na odmor otišla sa +11 - 53:42. U prvom poluvremenu dominirao je Majk Tobi koji je postigao čak 17 poena i to je još jedna stvar koja raduje one koji navijaju za klub sa Malog Kalemegdana.

Sve što se desilo u prvoj četvrtini ponovilo se u trećoj. Domaćin je bolje otvorio taj deo meča, a onda je Budućnost odgovorila serijom 10:0. Od tog momenta crveno-beli su počeli da se muče u napadu. Jedino je Nejpir uspevao da pronađe put do koša rivala (osam poena). Posle trojke Brendona Pola gosti su u finišu trećeg kvartala došli na samo minus četiri - 65:61. Domaćin je u poslednju četvrtinu ušao sa prednošću od šest poena (69:63) nakon trojke Miloša Teodosića.

RASPOLOŽEN Šabaz Nejpir/FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Održavala je Zvezda u četvrtom periodu prednost između sedam i deset razlike. Podgoričani su konstantno pokušavali da se vrate i preokrenu. U finišu susreta su u nekoliko navrata došli na četiri poena zaostatka (88:84), ali je vicešampion ABA lige uspeo da odbije nalet tima Petra Mijovića i trojkom Nemanje Nedovića na 1:25 do kraja otkloni sve dileme oko toga ko će trijumfovati.

Nejfikasniji kod pobednika bio je probuđeni Majk Tobi sa 23 poena, pratio ga je Nemanja Nedović sa 16. Na drugoj strani najbolji je bio Mekinli Rajt sa 17, koliko je postigao i Marvin Džons.

Nisu navijači crveno-belih bili oduševljeni igrama slovenačkog reprezentativca od početka sezone, ali čini se da bi ovom partijom mogao da postane njihov novi ljubimac.

Posle ove utakmice više nema neporaženih ekipa na Jadranu. To je do sada bila Budućnost, ali i ekipa iz Crne Gore ima učinak 5-1 baš kao Zvezda i Partizan.

 

C. zvezda - Budućnost 95:86 (21:18, 32:24, 16:21, 26:23)

Dvorana: "Štark Arena". Gledalaca: 10.730. Sudije: Damir Javor (Slovenija), Sašo Petek (Slovenija), Luka Kardum (Hrvatska).

C. zvezda: Lazarević 1, Teodosić 10, Hanga, Davidovac 9, Mitrović 4, Nejpir 14, Tobi 23, Bolomboj 4, Ilić, Nedović 16, Gedraitis 7, Jago 7.

Budućnost: Ilić, Megi 13, Ros 6, Slavković, Makundu 5, Grbović, Džons 17, Jagodić Kuridža 2, Vilijams 10, Rajt 17, Popović 2, Pol 14.

BONUS VIDEO: Srbi teško prihvataju da neko nešto bolje radi od njih, zbog ovoga su momci šampioni

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)