CRNO-BELA LEKCIJA: Partizan podsetio Split šta je dobra košarka, ali i doživeo peh

Novosti online

05. 11. 2023. u 18:50

U stara vremena, košarkaško gostovanje u Splitu bilo je teško i za najveće gigante Evrope. To već prilično dugo nije slučaj. Splićani su mnogima lak plen, a to su bili i izuzetno raspoloženom Partizanu koji je u 6. kolu ABA lige odneo ceo plen iz najvećeg grada Dalmacije - rezultat je bio: 53:76. Uz dobru košarkašku predstavu, goste je zadesio i jedan peh - Alen Smailagić se povreido, pa je na parketu proveo samo pet minuta i naknadni pregledi će utvrditi da li će morati ponovo da odsustvuje.

ЦРНО-БЕЛА ЛЕКЦИЈА: Партизан подсетио Сплит шта је добра кошарка, али и доживео пех

Foto: Split / Ivica Cavka

Da se crno(-belo) piše domaćinu, bilo je jasno već u prvom poluvremenu. Ne zato što je, eto, Partizan već tada izgradio 15 poena razlike, niti zato što je Željko Obradović grmeo ne klupi gostiju kad god bi osetio da osmišljeni ritam (truda i realizacije) opada, već zato što su Beograđani istinski gospodarili parketom.

U poentima iz reketa - 14:4 za njih. U osvojenim loptama 6:3. U asistencijama 13:9, u skokovima 15:14, ali u realizaciji šuta... Partizan je, recimo, za dva pogađao više nego dvostruko bolje nego rival (55,6% naspram 25%), a za tri je razlika bila još veća (62,5% : 26,7%). Sve to je bilo moguće zbog izuzetne odbrane koju su igrali crno-beli, a koja je "ubijala u pojam" samopouzdanje Splićana, omogućavajući tako i mnoga laka poentiranja gostujuće ekipe. Mada, i da njih nije bilo, preciznost iz izgrađenih akcija bila je na nivou više nego dovoljnom za dva boda.

Bez povređenog kapitena Kevina Pantera, uz čak deset košarakaša koji su se upisali u strelce do poluvremena, i veliku rezultatsku prednost stečenu u uvodne dve deonice, ekipa Željka Obradovića mogla je mnogo mirnije da odigra u nastavku. Naravno, kod "Žoca" to ne znači da je opuštanje dozvoljeno, ali je svakako već bila utabana staza koja je vodila po dva boda.

Do nje se, bez nekih naročitih uzbuđenja i stiglo, te Partizan može da se, posle napornog perioda u kome je za devet dana dvaput odigran večiti derbi sa Crvenom zvezdom, pa doživljen bolan, minimalni poraz od Baskonije, i gostovalo se u Splitu - da malo predahne. Ali, baš malo, jer već u četvrtak u Beogradu sledi evroligaški megdan sa Fenerbahčeom.

ABA liga, 6. kolo

Split - Partizan 53:76 (13:22, 16:22, 11:20, 13:12)

Split - Hala: Mala dvorana KK Split; Sudije: Pukl, Majkić, Nikšić

Split: Fanderburk 12, Perković 7, Šorter 4, Stivenson 6, Kalajžić 3, Tišma 8, Runjić 2, Vuko 11, Perkušić, Gnjidić, Šelton, Dubravčić

Partizan: Vukčević 12, Ledej 5, Drezgić, Avramović 6p, as, Koprivica 8, Smailagić 2, Jaramaz, Naneli 4, Trifunović 13p, 6sk, Anđušić 7, Doužer 6p, 9sk, 5as, 2uk, Kaminski 6

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)