"PROMENE U ZVEZDI ZA NAS NISU VAŽNE": Željko Obradović se oglasio pred večiti derbi u Evroligi

Novosti online

25. 10. 2023. u 20:26

PARTIZAN će u četvrtak dočekati Crvenu zvezdu u 5. kolu Evrolige. Biće to prvi evroligaški derbi ove sezone, a očekivanja od utakmice sa velikim rivalom izneo je trener crno-belih Željko Obradović.

ПРОМЕНЕ У ЗВЕЗДИ ЗА НАС НИСУ ВАЖНЕ: Жељко Обрадовић се огласио пред вечити дерби у Евролиги

FOTO: Tanjug

Nije želeo mnogo da se osvrće na to što su crveno-beli promenili trenera. Duška Ivanovića je zamenio Janis Sferopulos.

- Ovako... da pustimo sve svari koje su se desile u Zvezdi. To nije nešto što je važno za nas. Za nas je mnogo važnije da izađemo na utakmicu sa znatno drugačijom motivacijom nego što je bilo sa Megom i sa mnogo većom energijom. Nadam se da će to moji momci shvatiti, to je najbitnije, ostalo je manje bitno - rekao je Obradović medijima pred utakmicu.

Dotakao se i šokantnog poraza od Mege u ABA ligi. Otkrio se kako su tekli dani od ponedeljka.

- Analizirali smo utakmicu i pustili igrače da idu kućama. Da se odmore i da se koncentrišu na ono što dolazi. Nemamo vremena da patimo, sezona je tek počela. Nije ni prvi mesec. Radilo se uobičajeno, samo se insistiralo na detaljima.

Govorio je o tome šta je potrebno da urade njegovi izabranici kako bi ostali mirni na parketu, pošto je poznato koliko su derbiji napeti.

- Kontrola loših emocija je bitna, dobre emocije su nešto poželjno na parketu. Na igračima je da igraju košarku, ono što čitav život rade. Uostalom ovo je najlepši deo posla, igramo protiv velikog rivala, veliki sportski rival, ništa osim toga.

Nezaobilazna tema kada je reč o duelima Partizana i Zvezde je bezbednost i potencijalni incidenti.

- Bilo bi lepo da se nastavi tamo gde smo stali prošle sezone. Želimo da pošaljemo lepu sliku, mi na terenu nikada nismo imali problema. Za mene je peta utakmica ABA lige bila fantastična, nije pao niti jedan papir. Neka se tako ponovi. Želim da kažem, da insistiram da i Partizan i Crvena zvezda treba da budu stalni članovi Evrolige - zaključio je Obradović.

Podsetimo, utakmica Partizan - Crvena zvezda igra se u "Areni" od 18.30.

BONUS VIDEO: Srbi teško prihvataju da neko nešto bolje radi od njih, zbog ovoga su momci šampioni

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)