ABA ŠOK! Partizan izgubio nestvaran meč sa Megom

Č. V.

23. 10. 2023. u 22:08

KOŠARKAŠI Mege šokirali su Partizan u ABA ligi, pošto su trijumfovali sa 88:86 (21:11, 19:18, 29:32, 19:25) u neverovatnoj utakmici odigranoj u Hali sportova "Ranko Žeravica".

АБА ШОК! Партизан изгубио нестваран меч са Мегом

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović/ABA liga

Mladi tim Marka Baraća je fantastično ušao u utakmicu, iskoristio je to što je rival imao duplo kolo Evrolige i što je u Pireju igrao produžetak protiv Olimpijakosa.

Domaćin je goste sveo na samo 29 poena u prvom poluvremenu i uz postignuh 40 poena na odmor otišli sa velikih 11 razlike.

Mega je nastavila u istom ritmu, pa je početkom trećeg kvartala stigla do 20 poena prednosti - 52:32. Ipak, od tog momenta zahvaljujući sjajnim Aleksi Avramoviću i Frenku Kaminskom razlika domaćina je počela da se topi. Partizan je pojačao agresivnost u odbrani, dok je u napad zaigrao raznovrsnije i to je odmah doneo rezultat.

Malo po malo izabranici Željka Obradovića su smanjivali prednost protivnika, da bi ona prvi put bila anulirana u finišu meča kada su crno-beli došli do 82:82. Ulsedio je dramatičan finiš!

Mega je nakon poena Timoteja Maloveca otišla na +4 - 86:82. Ipak, Kaminski je uspeo da poentira, da bi potom Ognjen Jaramaz ukrao loptu Nikoli Topiću i posle dobrog prodora doneo novo izjednačenje, na 17,4 sekunde do kraja.

Nakon tajm-auta Baraća heroj je želeo da bude Topić. Krenuo je u prodor, nije bio precizan, ali je u borbi za skok Uroš Trifunović postigao autokoš što je mladom timu donelo veliki trijumf.

Vredi pomenuti i to da je lošu partiju pružio kapiten gostiju Kevin Panter. On je meč okončao bez poena, sa pet faulova uz šut 0/5 za dva i 0/3 za tri.

Megu je do pobede predvodio Nikola Đurišić sa 17 poena, pratio ga je Uroš Plavšić sa 15. Na drugoj strani Aleksa Avramović je brojao do 26, dok je Frenk Kaminski postigao 24.

Ekipa Marka Baraća je sada na učinku 2-2, a Partizan 3-1. Mega u narednom kolu gostuje Budućnosti, dok crno-beli dočekuju Crvenu zvezdu.

Mega - Partizan 88:86 (21:11, 19:18, 29:32, 19:25)

Dvorana: Hala sportova "Ranko Žeravica". Gledalaca: 1.500. Sudije: Damir Javor (Slovenija), Sašo Petek (Slovenija), Denis Hadžić (Hrvatska).

Mega: Paunović, Miljenović 5, Jelavić 9, Kobzisti, Popović, Ilijasolu 9, Đurišić 17, Kovačević 2, Janković 7, Plavšić 15, Topić 14, Malovec 10.

Partizan: Vukčević, Ledej 7, Avramović 26, Koprivica 4, Panter, Smailagić 5, Jaramaz 2, Naneli 11, Trifunović, Anđušić, Doužer 7, Kaminski 24.

 

Četvrta četvrtina: Mega - Partizan 88:86

40' - Velika pobeda Mege. Topić je krenuo na prodor, promašio, ali je u borbi za skok Uroš Trifunović postigao autokoš i tako doneo trijumf domaćinu.

40' - Nastavlja Kaminski da poentira. Dobro snašao pod košem, oslobodio se dva čuvara i došao do novih poena. Ukrao je Jaramaz loptu Topiću i uspeo da poentira za izjednačenje. Minut odmora je uzeo Barać pred napad domaćina na 17,4 sekunde do kraja utakmice.

40' - Izgubili su gosti loptu, a onda je Mega odigrala sjajan napad koji je dugom dvojkom završio Timotej Malovec. Tajm-aut je zatražio Željko Obradović - 86:82.

39' - Izjednačenje crno-belima doneo je odlični Frenk Kaminski. Neizvesna završnica se igra u Hali sportova "Ranko Žeravica". Megi je prednost vratio Ilijasolu.

38' - Nervozno se igra u ovim momentima na obe strane. Nakon nekoliko nerealizovanih napada na obe strane Naneli je uspeo da pogodi flouter.

36' - Tabla je sada bila saveznik gostiju. Avramović je pogodio šut van linije 6,75, lopta je pogodila tablu i ušla u koš.

35' - Vrlo težak šut uzeo je Janković i uspeo je da poentira. Odmah je tajm-aut zatražio Željko Obradović. Brzi poeni na obe strane, najpre Avaramovića, a onda i Đurišića.

SAVETI Željko Obradović/FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović/ABA liga

34' - Nestvarnu utakmicu, ubedljivo najbolju od dolaska u Partizan igra Kaminski. Pogodio je trojku iz levog kornera. Na drugoj strani opet Plavšić ostaje sam na ziceru i dolazi lako do koša.

33' - Doužer je lepo fintirao rivala, ostao sam na šutu za tri poena i pogodio. Doveo je svoju ekipu na samo četiri poena zaostatka. To je primoralo Baraća da već na startu četvrte četvrtine zatraži tajm-aut. Avramović je posle minuta odmora ukrao loptu na prevođenju i došao do lakih poena. Dobra saradnja Topića i Plavšića i poeni centra Mege i to uz faul Trifunovića.

31' - Prve poene u četvrtoj četvrtini postigao je Naneli, potom je Topić upisao tri poena, a onda je zakucao Kaminski.

Treća četvrtina: Mega - Partizan 69:61

30' - Veoma efikasna treća četvrtina okončana je poenima Plavšića sa linije penala, pa Mega sa +8 - 69:61 ulazi u poslednji period.

30' - Kaminski je u ovom momentu glavna snaga Partizana u napadu. On je postigao 15 poena i dodao na to pet skokova. Imaju igrači Mege problem da ga sačuvaju. Sjajan napad gostiju okončan je trojkom Nanelija. To je bio njegov prvi pogodak van linije 6,75 iz trećeg pokušaja.

28' - Mega odoleva, iako gosti izgledaju sve bolje. Napadički se probudio Kaminski, dok je Ognjen Jaramaz uneo dosta energije u odbrani.

26' - Probudio se Partizan, podigao je energiju. Počeli su da ulaze i šutevi s polja. Barać je odmah reagovao tajm-autom ne bi li zaustavio nalet rivala. Odmah posle minuta odmora Miljenović je poentirao van linije 6,75.

DOGOVOR Košarkaši Mege/FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović/ABA liga

24' - Kaminski je postigao poene sa linije penala i je za sada sve od gostiju u ovom periodu. Mega igra sjajno.

22' - Drugo poluvreme počelo je poenima Jelavića, potom je Topić uspeo da pogodi uz faul Nanelija. Iskoristio je i dodani penal. Partizan dva prva napada u trećem kvartalu nije realizovao. Ovih +16 - 45:29 je najveća prednost domaćina u dosadašnjem toku susreta.

Druga četvrtina: Mega - Partizan 40:29

20' - Pogodio je Avramović dva slobodna bacanja. Opet je plejmejker crno-belih uspeo da poentira i postigao je 14 poena i jedini je koji igra za goste kada je napad u pitanju.

19' - Veoma dobro domaćin izgleda na terenu, održava dvocifrenu prednost. Kod Partizana Avramović je na 10 poena i ubedljivo je najbolji igrač svog tima.

17' - Vrlo brzo Mega vraća dvocifrenu prednost nakon trojke Maloveca. Odmah tajm-autom reaguje Obradović.

16' - Podigli su gosti nivo agresivnosti u odbrani, dok sve bolje izgledaju u napadu. Dužer i Smailagić su uspeli da smanje razliku rivala.

14' - Najraspoloženiji kod Partizana je Avramović koji je drugi put bio precizan van linije 6,75. Treći pokušaj mu nije bio uspešan.

FOKUS Aleksa Avramović i Nikola Topić/FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović/ABA liga

11' - Košem Đurišića sa poludistance otvoren je drugi period. Na drugoj strani nije precizan bio Uroš Trifunović. Prvu trojku za Megu postigao je Omerdžan Ilijasolu, a potom je snažno zakucao Doužer.

Prva četvrtina:  Mega - Partizan 21:11

10' - Uvodni kvartal okončan je poenima Koprivice sa linije penala, pa mlada ekipa Mege ima dvocifrenu prednost.

9' - Prva trojka za goste bila je delo Alekse Avramovića. Iskreirao je sebi šut i uspeo je da pogodi. Moglo bi ovo da trgne crno-bele koji i dalje ne blistaju u napadu. Nakon toga u strelce se upisao i Balša Koprivica. Sada je minut odmora pozvao Barać.

8' - Mega ima dvocifrenu prednost, a Partizan je postigao samo četiri poena za sedam minuta. Zbog toga je Željko Obradović morao da zatraži tajm-aut.

7' - Timotej Malovec je poentirao pod faulom. Iskoristio je potom i slobodno bacanje. Ne baš dobar početak utakmice za goste - 13:4.

DUEL Danilo Anđušć i Andrija Jelavić/FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović/ABA liga

5' - Do poena je došao Plavšić. Blokirao ga je Tristan Vukčević, ali sudije su procenile da je to bila silazna putanja. Vredi pomenuti da je u dvorani i bivši igrač Mege Boriša Simanić koji je doživeo tešku povredu na Mundobasketu, pošto je nažalost ostao bez bubrega posle jednog duela sa igračem Južnog Sudana.

4' - Tim Marka Baraća je bolje otvorio susret na krilima Topića i Nikole Đurišića. Gosti su promašili neke šuteve na startu duela.

2' - Prve poene na utakmici postigao je plejmejker domaćeg tima Nikola Topić koji u Megi igra na pozajmici iz Crvene zvezde.

1' - Počela je utakmica uHhali sportova "Ranko Žeravica". Ovo je poslednji duel 4. kola ABA lige.

Uoči meča:

"Parni valjak" ne dočekuje ovaj meč u idealnom raspoloženju, pošto je doživeo dva poraza u duplom kolu Evrolige, od Barselone u "Areni" (92:83) i Olimpijakosa u Pireju (98:94).

Tim Marka Baraća je sa druge strane u prošlom kolu ABA lige ostvario prvu pobedu na Jadranu, savladaši FMP u gostima sa 83:73.

Partizan je u seriji od četiri trijumfa protiv Mege i nema nikakve sumnje da je i ovog ponedeljka veliki favorit.

BONUS VIDEO: Srbi teško prihvataju da neko nešto bolje radi od njih, zbog ovoga su momci šampioni

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)