"OVDE MI JE SRVE PUNO": Boriša Simanić posetio školu koju je pohađao!

V. Mitrić

21. 10. 2023. u 22:55

PROSLAVLjENI košarkaš Saragose i reprezentacije Srbije Boriša Simanić posetio je, juče u Bratuncu Osnovnu školu "Vuk Karadžić", koju je kao dečak pohađao. Oprhvani su bili emocijama i sportski as i generacije dečaka i devojčica koje su uživale u njegovom društvu. Tokom srdačnog druženja, ovaj div velikog srca dao je đacima važne životne lekcije, a oni su mu uzvratili osmesima, aplauzima i pogledima punim divljenja.

ОВДЕ МИ ЈЕ СРВЕ ПУНО: Бориша Симанић посетио школу коју је похађао!

FOTO: V. Mitrić

Junak Svetskog prvenstva u košarci, nedavno održanog u Manili, darovao je školu bogatom opremom i rekvizitima. Obrazovnoj ustanovi koju je pohađao uručio je potpisan dres košarkaške reprezentacije Srbije sa brojem 28.

Dres je u ime škole primio direktor Andrija Mlađenović, koji se zahvalio Boriši na poseti, kao i na lepim poklonima za đake. Prisutna je bila i Borišina učiteljica Rosa Vidović, koja o Boriši kao đaku ima samo reči hvale. Košarkaš se iskreno zahvalio na lepom dočeku.

- Deca će imati jedan divan događaj za dugo pamćenje, posetu ovog velikog sportiste i čoveka, koji je, uz to, sjajna ličnost i ima dušu punu najlepše pažnje - rekla je Borišina učiteljica Rosa Vidović. - Tako je obećavao još kao mališan. Ponosni smo na njegove sportske i ljudske kvalitete.

Simanićeva poseta školi u Bratuncu je jedna od aktivnosti koju realizuje Savez za školski sport Srbije, a ideja da se poseti upravo ona i da joj se pokloni oprema potekla je od samog Boriše. Mnogi mališani su uzeli autogram, razgovarali sa asom, fotografisali se sa njime...

- Puno mi je srce zbog ovako divnog dočeka - rekao je Boriša za "Novosti". - Evo vratio sam se mojoj osnovnoj školi i košarci na najbolji način. Došao sam tamo odakle sam potekao, tamo gde je sve počelo. Drago mi je da osetim školu iz ovog ugla i što sam u prilici da je darujem. A, učenicima sam poručio da šta god rade, neka čine posvećeno i uspeh će sigurno doći.

Boriša je za "Novosti" rekao da će se, kada je reč o bubregu, za mesec i po znati dalji ishod. Bratunčani su mu poželeli sve najbolje i da, opet, kako samo on to zna, žari i pali na parketu između dva koša, u sportu za koji je, kako kaže Bratunčanin Rodoljub Roćko Đukanović, "ovaj gorostas od mladića - rođen".

Teška povreda i operacija

BORIŠA Simanić je rođen u Ljuboviji, 20. marta 1998, a odrastao je u Bratuncu gde je prve košarkaške korake napravio u istoimenom klubu. Igrao je u mlađim kategorijama Budućnosti iz Bijeljine, a krajem 2013. prešao je u Crvenu zvezdu. Sada je igrač španske Saragose. Na Svetskom prvenstvu 2023. u utakmici trećeg kola grupne faze protiv Južnog Sudana doživeo je tešku povredu kada ga je udario Nuni Omot pred kraj utakmice. Posle nekoliko dana podvrgnut je hitnoj operaciji u kojoj mu je odstranjen bubreg. Sa reprezentacijom Srbije je osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, uručena mu je medalja iako nije bio u mogućnosti da prisustvuje ceremoniji dodele, ali su njegovi saigrači tokom ceremonije primanja medalja izneli njegov dres na teren.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave