BORAC NAMUČIO ZVEZDU! Crveno-beli uopšte nisu imali lak ABA posao u Čačku

Novosti online

15. 10. 2023. u 19:41

Košarkaši Borca dočekali su Crvenu zvezdu u okviru trećeg kola ABA lige i propisno je namučili, ali nisu uspeli da upišu pobedu. Gosti iz Beograda su slavili nakon velike borbe rezultatom 87:93.

БОРАЦ НАМУЧИО ЗВЕЗДУ! Црвено-бели уопште нису имали лак АБА посао у Чачку

M. Vukadinović

Početak utakmice je obeležio brz ritam i prva četvrtina je protekla u velikom broju poena obe ekipe, ali se Zvezda u Čačku bolje snašla od domaćina. Naročito se isticao Marko Simonović koji je sjajno ušao u meč i postigao osam poena, te je predvodio crveno-bele u prvoj deonici koju su završili sa prednošću od četiri poena razlike.

Druga četvrtina je prošla u dosta sporijem ritmu i sa manjim brojem poena nego u prvoj deonici. Borac je bio bolji u šutu za dva poena, dok je Zvezda bila bolja za tri, što je i napravilo razliku u ovom periodu, te crveno-beli sa + 8 odlaze na petnaestominutnu pauzu.

Prava kanonada trojki viđena je u trećoj četvrtini, pogođeno je čak 11 dalekometnih šuteva, od čega su osam delo gostiju. Hanga i Gedroitis su započeli "trojkaško ludilo", ali Borac uspeva da se održi u igri i pored takvog šuta za tri poena crveno-belih i izgubi sa samo dva poena razlike treći period.

Domaćin sjajno otvara poslednji period, u jednom momentu prilazi na ''samo'' pet razlike, nakon čega tajm-aut uzima Duško Ivanović koji je trgnuo njegove izabranike. Posle predaha, Zvezda se ''diže'' i uspeva da vrati dvocifrenu prednost. Do kraja Borac je smanjivao nekoliko puta rezultat, čak je na 10 sekundi do kraja bilo samo +4 za goste ali je Nejpir imao odgovor na sve i u najtežim momentima za Zvezdu uspevao da pogodi i tako ne dozvoli Čačanima da naprave veliko iznenađenje.

Kod poražene ekipe najefikasniji su bili Ronaldo Segu sa 23 i Tajlan Birc sa 18 poena, dok su u pobedničkoj dominirali Šabaz Nejpir sa 18 i Rokas Gedraitis sa 17 poena.

Borac za pet dana igra svoj naredni meč sa Splitom u Hrvatskoj, dok Crvena zvezda za tri dana dočekuje Monako u Evroligi.

BONUS VIDEO: "TO MI JE NAJVEĆA ŽELjA!" Novak Đoković otvorio dušu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)