TAKO JE ODLUČIO ŽREB! Evo gde i protiv koga košarkašice Srbije igraju da bi se plasirale na Olimpijske igre "Pariz 2024"

Novosti online

05. 10. 2023. u 20:18

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. na turniru u Brazilu protiv Brazila, Australije i Nemačke, odlučeno je žrebom u mađarskom Šopronu.

ТАКО ЈЕ ОДЛУЧИО ЖРЕБ! Ево где и против кога кошаркашице Србије играју да би се пласирале на Олимпијске игре Париз 2024

FOTO: EPA

Naše košarkašice žrebane su iz trećeg šešira, a u izvlačenju su učestvovale naša trofejna kapitenka Jelena Bruks i bivša mađarska reprezentativka Lenka Kiš.

Na preostala tri kvalifikaciona turnira, u Kini će igrati Kina, Francuska, drugi kvalifikant iz američkih pretkvalifikacija i Novi Zeland, U Belgiji Belgija, SAD, Nigerija i Senegal,  a u Španiji Španija, Mađarska, prvi kvalifikant iz američkih pretkvalifikacija i Japan.

Poslednje dve reprezentacije koje će učestvovati na ovim turnirima biće poznate posle američkih pretkvalifikacija koje se održavaju od 9. do 13. novembra 2023. godine.

Direktan plasman već su obezbedile SAD kao svetski šampion i Francuska kao domaćin Olimpijskih igara. Ove dve reprezentacije igraće kvalifikacione turnire bez takmičarskog značaja, pa će iz njihovih grupa vizu za OI obezbediti još po dve selekcije, dok će iz preostale dve grupe plasman obezbediti po tri nacionalna tima.

Bonus video: DOČEK ZA PAMĆENjE - Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!