REKAO MI, DOBRO SI IZABRAO: Majk Tobi za "Novosti", istakao da se Dončić obradovao njegovim dolaskom u Zvezdu

G. KELIĆ

02. 10. 2023. u 15:09

SIGURNO su košarkaši Crvene zvezde otvorili novu takmičarsku godinu pobedom na gostovanju Igokei (81:63) u uvodnom kolu regionalne ABA lige, u kojem je sa 19 poena i osam skokova najzapaženiji akter meča bio Majk Tobi. Američki centar slovenačkih papira predstavlja novajliju u crvenom-belom taboru, u kojem će zajedno sa Džoelom Bolombojem, Ognjenom Kuzmićem i Markom Simonovićem činiti centarsku liniju.

РЕКАО МИ, ДОБРО СИ ИЗАБРАО: Мајк Тоби за Новости, истакао да се Дончић обрадовао његовим доласком у Звезду

Foto: ABA liga

- Uzbuđen sam što sam ovde, zbog obaveza sa reprezentacijom preko leta bio sam jedan od poslednjih koji se priključio pripremama, tako da sam pokušao da se za kratko vreme što brže i što bolje uklopim u sistem. Dobro mi je poznata filozofija trenera Duška, s obzirom na to da sam u karijeri igrao protiv timova koje je vodio. Pogoduje mi način na koji želi da njegove ekipe igraju, forsira brži tempo, što meni kao visokom igraču koji voli da se kreće i bude van reketa i te kako pogoduje - ističe Tobi za "Novosti".

Od dolaska u Evropu pre pet godina, Tobi je isključivo košarku igrao na Pirinejskom poluostrvu, nastupajući za Tenerife, Valensiju i Barselonu, da bi sada odlučio da zajedno sa porodicom napravi promenu.

- Glavni razlog zbog kojeg sam došao jeste nova prilika. Razgovarao sam sa trenerom telefonom pre nego što sam potpisao i moram da kažem da smo se odmah sporazumeli. Svidela mi se uloga koju mi je dao i ono gde on mene vidi u ovom timu. Shvatio sam da ću u Zvezdi moći da prikažem sav svoj kvalitet, što je nešto što nisam uspevao prethodne dve godine - indirektno 28-godišnji košarkaš otkriva nezadovoljstvo ulogom koju je imao prošle sezone u Barseloni.

NAJVEĆI DERBI U EVROPI

NIJE Tobiju stran rivalitet između Partizana i Crvene zvezde.

- Legendarno rivalstvo, verovatno i najveće u evropskoj košarci. Jedva čekam da iskusim celu tu atmosferu i budem deo jednog takvog meča. I, naravno, da pobedim - konstantuje momak iz Monroa, gradića u okrugu Oranž.

Uveren je da će u Beogradu imati mnogo bolji tretman, i da će uspeti da sa ekipom sa Malog Kalemegdana osvoji što više trofeja.

- Primarni cilj je da vratimo regionalnu titulu i da odbranimo domaće prvenstvo. Što se tiče Evrolige, želimo da se plasiramo u plej-of, a posle da se borimo i za fajnal-for. Kada uđete u doigravanje, sve je moguće. Potrebno je da idemo korak po korak, meč po meč i da samo gledamo ispred sebe. Nadam se da ćemo najbolju košarku igrati u pravo vreme.

Nije imao mnogo vremena za predah nakon završetka Mundobasketa, na kojem je sa reprezentacijom Slovenije osvojio 7. mesto. Međutim, baš zbog toga je u aktuelnu sezonu ušao maksimalno spreman, što duel sa "igosima" i pokazuje.

- Bilo je dobro, posebno sam uživao igrajući sa Dončićem, koji je fantastičan igrač. Znam da je veliki navijač Crvene zvezde i rekao mi je da sam dobro izabrao. Nažalost, pre starta prvenstva su ozbiljne povrede doživeli Edo Murić i Vlatko Čančar, što nas je dosta oslabilo. Teško je bilo nadoknaditi njihov izostanak i baš zbog toga je veliki uspeh što smo uspeli da uđemo među osam najboljih ekipa na svetu. Možda smo mogli da se plasiramo i u polufinale, ali u globalu postignuti rezultat je bio odličan - zaključuje nova Zvezdina "petica", koja je u Laktašima šutirala 8/10 iz igre, a 2/2 iza linije za tri poena.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)