NOVI NBA POTRES: "Nastavak" trejda Demijana Lilarda, u novim klubovima šampion i dvostruki Ol-star, ali i najbolji "šesti čovek" lige

Novosti online

01. 10. 2023. u 19:24

Dok Nikola Jokić i Denver nagetsi čekaju zvanični početak priprema za novu NBA sezonu, najjača liga na svetu je naprasno postala - veoma zanimljiva. A kako i ne bi, kada je pre četiri dana jedan od njenih najboljih igrača, Demijan Lilard, prešao u novi klub.

НОВИ НБА ПОТРЕС: Наставак трејда Демијана Лиларда, у новим клубовима шампион и двоструки Ол-стар, али и најбољи шести човек лиге

FOTO: Tanjug/AP

Demijan Lilard je postao novi saigrač Janisa Adetokumba u Milvoki Baksima, a taj transfer je pokrenuo pravu lavinu.

Da bi se pomenuti prelazak desio, podsetimo, Jusuf Nurkić je iz Portlanda otišao Feniks, a Deandre Ejton, nekadašnji prvi pik s drafta i dosadašnji član Sansa, baš u Trejl-blejzerse stigao, uz Džrua Holideja, Tumanija Kamaru i prvog pika NBA drafta 2029, Milvokijev pik i jedan na koji Baksi imaju pravo kao "zamenu". Feniks, uz Nurkića, dobija i Nasira Litla, Kiona Džonsona i Grejsona Alena.

No, to je bilo sredinom prošle nedelje, a drugog dana vikenda - desio se novi "trejd", i to ne mali:

Džru Holidej je iz Portlanda prosleđen u Boston, koji i sam mašta o novoj tituli, a Seltiksi su u suprotnom pravcu poslali beka Malkolma Brogdona, centra Roba Vilijamsa, pika prve runde NBA drafta 2029, dok će Portland dobiti u ovom paketu i pika Golden Stejta na narednom draftu, 2024.

Predsednik "kelta" Bred Stivens se, posle odricanja od Markusa Smarta (poslat u zamenu za Kristapsa Porzingisa), opredelio da još jednog ljubimca navijača, Vilijamsa, pošalje iz kluba ne bi li se doveo Holidej.

Brogdon (najbolji "šesti igrač" lige u sezoni za nama) se, tako, konačno seli iz Bostona, što je trebalo da se desi još u junu kada je propao tadašnji dogovor oko angažovanja Porzingisa. 

Holidej, koji sada ima 33 godine, u poslednje tri sezone igrao je za Milvoki s kojim je 2021. osvojio titulu. U prošlom prvenstvu je prosečno ostvarivao 19,3 poena, 7,4 asistencija i 5,1 skok.

U karijeri je dvaput bio učesnik Ol-star utakmice, a tri puta član idealne defanzivne petorke NBA lige. Evo i zašto:

Kada počinje NBA liga?

NBA liga će "početi" sledećeg ponedeljka trening kampovima, tj. mini-pripremama ekipa, a 5. oktobra "kreću" predsezonske utakmice. Takmičarski deo NBA sezone počinje 25. oktobra. Otvoriće ga u Denveru Jokićevi nagetsi i to derbijem protiv Los Anđeles lejkersa. Istog dana sastaće se Golden Stejt - Feniks, ali u kasnijem terminu.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)