JOVANOVIĆ PRED DUEL SA BIVŠIM KLUBOM: Nije Zvezda pravljena za vrh ABA lige, već...

Novosti online

29. 09. 2023. u 16:10

NOVA sezona ABA lige počinje danas, a derbi 1. kola odigraće u subotu Igokea i Crvena zvezda. Trener tima iz Laktaša Vladimir Jovanović izneo je utiske pred duel sa bivšim klubom.

ЈОВАНОВИЋ ПРЕД ДУЕЛ СА БИВШИМ КЛУБОМ: Није Звезда прављена за врх АБА лиге, већ...

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Svestan je da njegove igrače čeka težak posao, ali ističe da i njegovi izabranici imaju adute kojim će pokušati da iznenade crveno-bele.

- Počinje ABA liga. Svi smo se uželeli zvanične košarke, tako da da nas u 1. kolu čeka jedan od najtežih mogućih protivnika ekipa Crvene zvezde koja je pravljena ne za vrh ABA lige, već da ostvari svoje velike ambicije u najkvalitetnijem evropskom takmičenju kao što je Evroliga. O njihovom individualnom i timskom kvalitetu ne trebamo trošiti reči, ali i mi imamo svoje adute i svoje ambicije, verujem u naš tim i ovo što smo radili do sad. Na ovoj i kao na svakoj sledećoj utakmici pokušaćemo da budemo pravi, da damo sve od sebe i da pokušamo da pobedimo - rekao je Jovanović.

Istakao je da je bilo povreda tokom priprenog perioda, no sada su svi igrači spremni.

- Imali smo pehova tokom priprema sa povredama koje nisu bile ozbiljne, pa da to bude zabrinjavajuće, ali bilo je zabrinjavajuće jer su nam falili u tom periodu pa nismo mogli da se uigravamo. Tek posle Superkupa smo na okupu. Moglo je to sigurno da bude bolje, ali i druge ekipe imaju problema, to je sastavni deo sporta.

Naglasio je da je ABA liga kvalitetnija nego prošle sezone. Dodao je i to da se kao favoriti izdvajaju aktuelni šampion Partizan i vicešampion Crvena zvezda.

- Sigurno ne treba posebna mudrost da znamo da su Crvena zvezda i Partizan najveći favorit za titulu ABA lige. Ali mislim da je liga kvalitetnija, da su se određeni timovi fino pojačali, da su bolji nego prošle godine i trebalo bi da bude zanimljiva liga. Imamo veću širinu, u planiranju tima jedan od zadataka je bio da se ne oslanjamo na petorku već da imamo praktično dve podjednake petorke. Očekuje nas takmičenje u Evropi, jača ABA liga, potom i domaće prvenstvo, biće puno utakmica, putovanja, izazova. Kao što ste videli u pripremnom periodu, zamislite da nismo imali širinu, a falilo nam je pet igrača, praktično ne bi ni imali trenažni proces. Ostalo je nam je da još sve posložimo, idemo u izazove hrabro i videćemo dokle ćemo stići - zaključio je Jovanović.

Podsetimo, utakmica Igokea - Zvezda igra se u subotu od 20 časova.

BONUS VIDEO: CRVENO-BELA ERUPCIJA U MANČESTERU Reakcija "delija" kada je Zvezda povela protiv Sitija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)