"NIJE TAJNA..." Željko Obradović o novom Partizanu, ali i Crvenoj zvezdi

Novosti online

27. 09. 2023. u 19:09

PARTIZAN je dan proveo u "Areni". Ova sreda bila je rezervisana za druženje sa medijima, a trener crno-belih Željko Obradović govorio je o ciljevima u novoj sezoni, ali i mogućim novim pojačanjima.

НИЈЕ ТАЈНА... Жељко Обрадовић о новом Партизану, али и Црвеној звезди

FOTO: M. Vukadinović

Trofejni stručnjak se dotakao i navijača koji su prošle sezone pružali veliku podršku igračima.

- Cilj je kao i uvek da damo sve od sebe. Da ponovo stvorimo konekciju sa navijačima. Kao prošle sezone koja je bila neverovatna. Prošle godine smo oborili sve rekorde i nadam se da ćemo ponovo biti na istom nivou. Svi to osećamo. Ponosni smo na naše navijače - rekao je Obradović.

Istakao je da je sezona koja sledi veoma izazovna i da veruje da će ekipa biti spremna.

- Pokušaćemo da ispravimo slabosti, da insistiramo na dobrim stvarima i da spremni dočekamo sezonu koja je izazovna u svakom pogledu. U prvom mesecu 10 mečeva, u drugom 10, onda u decembru i januaru po 11. Za takve napore biće potrebni svi igrači.

Jedno od pitanja bilo je i da li će Partizan dovesti još nekog igrača?

- Ne znamo ništa. Gledamo. Nije tajna da želimo da dovedemo još jednog igrača, ali ne želimo da žurimo. Nećemo da budemo brzopleti. Pričamo svi i trudimo se da to bude najbolja moguća opcija. Ako ne bude takvih opcija, onda nikoga nećemo potpisati. Želimo da dovedemo nekoga ko će dati kvalitet.

Dotakao se i ostalih timova u Evroligi.

- Osim možda aktuelnog šampiona koje je doveo samo Fakunda Kampaca, svi su promenili sastave. Svaki trener bi poželeo da ima isti tim svake sezone. Oni koji su bili u donjem delu tabele su reagovali. Očekujem izjednačenu ligu, zato treba da budemo svesni svojih mogućnosti i da budemo samouvereni bez velikih očekivanja koja bismo stavljali ispred sebe.

Govorio i o novajlijama i njihovom periodu uklapanja. Podsetimo, Partizan je angažovao Pi Džej Doužera, Ognjena Jaramaza, Mateuša Ponitku i Frenka Kaminskog.

- Rade, trude se. Svi pokušavamo da pomognemo jedni drugima. Pripremni period služi za to šta je ono što treba da popravimo i šta treba da bude na višem nivou kako bismo se nadmetali na svim frontovima.

Dobio je pitanje čime jeste, a čime nije zadovoljan na pripremama?

- O tome možemo da razgovaramo osam sati... Detalji, uvek detalji. To je ključno.

Upitan je i da prokomentariše mogu li Partizan i Zvezda promene odnos snaga u Evropi?

- Ne znam. Ne mogu to da kažem. Za Srbiju i Beograd je važno da su oba kluba u Evroligi. Najveća pobeda bi bila da Partizan i Zvezda budu stalni članovi. Što se nas tiče, pokušaćemo da budemo što konkurentniji i da doguramo što dalje.

Za kraj se dotakao i svog stručnog štaba.

- Prezadovoljan sam stručnim štabom. Radimo na veoma dobar način. Volim da slušam njihove ideje. Naravno moja je u svakom smislu poslednja, ali sam veoma ponosan na njih. Da bi jedan klub funkcionisao, moramo da imamo svi isti cilj. Hvala svima u klubu koji su nam omogućili da napravimo tim kakav imamo i da pokušamo da stignemo do nekih stvari koje svi želimo - zaključio je Obradović.

Crno-beli prvu utakmicu u novoj sezoni igraju protiv Mornara u ponedeljak od 20 časova.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)