TRI RAZLOGA SU BILA KLJUČNA: Gedraitis za "Novosti" otkrio zašto je došao u Zvezdu

G. KELIĆ

27. 09. 2023. u 10:00

MEĐU desetoricom novih košarkaša koji će u predstojećoj sezoni nositi crveno-beli dres, izdvaja se Rokas Gedraitis (31), prvi Litvanac na Malom Kalemegdanu.

ТРИ РАЗЛОГА СУ БИЛА КЉУЧНА: Гедраитис за Новости открио зашто је дошао у Звезду

FOTO: M. Vukadinović

Momak naširoko poznat po svojim šuterskim sposobnostima je u prethodne tri sezone izgradio ozbiljnu reputaciju, nastupajući za špansku Baskoniju, dok je u razgovoru za "Novosti" naveo tri razloga zbog kojih je odlučio da karijeru nastavi u Zvezdi.

- Prvi je, svakako, Evroliga i mogućnost da nastavim da igram najjače košarkaško takmičenje na kontinentu. Drugi razlog je trener Duško i prilika da sarađujem sa njim, a treći, naravno, navijači, koji su nadasve čuveni. Posebno će zadovoljstvo biti igranje derbija protiv Partizana, sa kojim sam već ukrstio koplja u dosadašnjoj karijeri, tako da dobro znam šta da očekujem od tog meča - ističe Gedraitis za naš list.

Pripremni period je završen, srpski šampion je nastupao na prijateljskim turnirima u Italiji, Nemačkoj i na Kipru, gde je upisala dve pobede i četiri poraza.

- Još smo u procesu, radimo, prilagođavamo se jedni na druge, kao i na trenerove zamisli. Neki igrači su došli ranije, neki kasnije, neki su imali i sitne povrede, tako da nam je potrebno vreme, ali sam uveren da ćemo igrati dobru košarku kada se bolje upoznamo i uhvatimo ritam.

Ambiciozno ulaze crveno-beli u novu sezonu, uz povratak regionalne titule, glavni cilj jeste i plasman na fajnal-for Evrolige. Gedraitis ne želi da razmišlja toliko daleko.

- Kad igraš košarku, hoćeš da pobediš. To je glavni cilj na svakoj utakmici, bez obzira na to ko je s druge strane parketa. Neću lagati ako kažem da želimo da ostvarimo što više trijumfa ove sezone međutim, pričati o dugoročnim ciljevima je još rano. Čeka nas duga i naporna takmičarska godina, potrebno je da idemo meč po meč i videćemo gde ćemo stići na kraju - dodaje krilni igrač.

Što se tiče novog okruženja, saigrača i kluba - zasada je sve za čistu desetku.

- Sve je savršeno, porodica mi je srećna i to je za mene najvažnija stvar. Ako su mi supruga i deca zadovoljna novom sredinom, lako ću se ja prilagoditi. Dosta vremena ću provoditi u putu i na gostovanjima, tako da je bitno da oni imaju sve što im je potrebno. Sviđa mi se Beograd, lep je grad.

Posebno Rokas izdvaja saradnju sa Milošem Teodosićem, jednim od najboljih evropskih plejmejkera u poslednjoj deceniji, koji je na zalasku karijere odlučio da pređe u tim za koji odmalena navija.

- Kada igraš sa Milošem, ne smeš da "spavaš na terenu" ni na sekund, jer nikad ne znaš kada će da podeli asistenciju. Ukoliko nisi fokusiran, lopta će te udariti u glavu (smeh). Lako je igrati sa njim, pošto sjajno čita igru i sve vidi - hvali Gedraitis svog saigrača na kraju razgovora.

Srbija bila mnogo bolja na SP

PRIZNAJE Gedraitis da mu je eliminacija Litvanaca od Srbije na nedavnom planetarnom šampionatu teško pala. Još teže s obzirom na to da ovog leta nije bio deo nacionalnog tima.

- Naravno da sam gledao SP. Poraz od Srbije u četvrtfinalu je bio stvarno bolan za sve. Nakon što smo pobedili Amerikance, pomislili smo da možemo da samog kraja. Međutim, "orlovi" su na tom duelu odigrali fantastičnu odbranu za koju nismo našli rešenje. Niko nije bio ljut nakon te utakmice, jednostavno je Srbija zaslužila da pobedi jer je bila mnogo bolji tim - naglašava Gedraitis i otkriva zašto je odlučio da preskoči reprezentativno okupljanje. - Pozvao sam selektora Maksvitisa u februaru i rekao mu da neću moći da se stavim na raspolaganje nacionalnom timu ovog leta, ali da može da računa za mene za sledeće akcije.

BONUS VIDEO: CRVENO-BELA ERUPCIJA U MANČESTERU Reakcija "delija" kada je Zvezda povela protiv Sitija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)