"OTKAD SAM TO PRESTAO, OŽIVEO SAM KARIJERU!" Luka Mitrović o novoj Zvezdi, a uz smeh i o Teodosiću

Novosti online

26. 09. 2023. u 16:43

VELIKI posao odradila je Crvena zvezda zadržavanjem Luke Mitrovića koji je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača. Od njega se očekuje da to ponovo i ove sezone, posebno što će sada imati za saigrača Miloša Teodosića koji je poznat kao sjajan asistent.

ОТКАД САМ ТО ПРЕСТАО, ОЖИВЕО САМ КАРИЈЕРУ! Лука Митровић о новој Звезди, а уз смех и о Теодосићу

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaš crveno-belih se tokom razgovora sa novinarima najpre dotakao prošle sezone u kojoj je klub sa Malog Kalemegdana osvojio Kup Radivoja Koraća i Superligu Srbije, ali je u ABA ligi ostao bez trofeja koji je završio u vitrinama večitog rivala.

- Dosta turbulentna prošla sezona. Bilo je lepih i manje lepih momenata... Sezona se ovde kod nas ogleda samo kroz trofeje. Ako tako gledamo onda je bila neuspešna jer smo izgubili taj trofej u ABA ligi. Ali, sve u svemu, mislim da je bilo mnogo više lepih momenata, nego neuspešnih. Imali smo dva trofeja, sasvim solidna izdanja u Evroligi koja bi bila i bolja da su neke stvari bile drugačije. Polovičan učinak u Evroligi je za respekt šta god on doneo, Top 8 ili ne - rekao je Mitrović.

Dotakao se potom tima koji je praktično nov, ali i trenera Duška Ivanovića koji je za razliku od prošle sezone odradio pripreme sa ekipom.

- Mislim da je njemu lakše kada je tu od početka nego kada je u svom slučaju uskočio usred sezone na već formiranu ekipu gde nema prostora da nametne svoje principe i zahteve, kao što svaki trener ima. I nama je lakše i nadam se da ćemo u ovom sastavu ostati do kraja sezone – zdravi, kompletni... Svestan sam kakav potencijal imamo.

Na turniru u Minhenu se videlo da će Mitrović biti sjajan tandem sa Teodosićem. Momak iz Novog Sada je srećan što će deliti teren sa iskusnim plejmejkerom.

- Susretali smo se malo u reprezentacijama preko leta, ali to je bilo nešto kratko i ne na ovom nivou. Samo neka ga zdravlje posluži, ha-ha! Radujem se igranju sa njim. Mislim, čovek je najbolji plejmejker u Evropi, mogu slobodno da kažem, u poslednjih 10 godina. Ima još goriva u njemu.

Znao je u prošlosti da šutira i trojke, to ne radi od kada se vratio u Zvezdu, pa je dobio pitanje da li bi ponovo mogao da se oproba u tome.

- Otkad sam prestao da šutiram trojke oživeo sam karijeru. Tako da, ne moram da se vraćam na staro.

Istakao je i da se brzo dogovorio sa upravom oko produžetka saradnje.

- Iskreno, brzo smo se dogovorili. Sada je drugačije i porodica je tu, morate da razmišljate o nekim drugim stvarima. Ambicije kluba su se poklopile sa mojim ambicijama, da se napravi taj neki korak dalje. Dovedeni su sjajni igrači, kod kuće sam... Sve je tu.

Crveno-beli će opet utakmice igrati u "Areni".

- Vidim da prodaja karata ide super. To me raduje. Opet treba i napuniti onakvu halu, ali ne sumnjam da će oni to uraditi. Sada je na nama da im damo razlog da tribune budu pune - zaključio je Mitrović.

BONUS VIDEO: Sjajna atmosfera na dočeku košarkaša i Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!