MOKA, DUCI, KAPONJA... Novi dresovi Crvene zvezde slave generaciju osvajača evropskog trofeja

Novosti online

25. 09. 2023. u 19:21

NOVI dres košarkaša Crvene zvezde mogao bi da bude bestseler među starijom navijačkom populacijom. Odabran je retro dizajn, u čast generacije koja je 1974. godine osvojila Kup pobednika kupova, što je prvi evropski trofej za neki srpski klub.

МОКА, ДУЦИ, КАПОЊА... Нови дресови Црвене звезде славе генерацију освајача европског трофеја

FOTO:KK Crvena zvezda

Tu generaciju predvodila su velika imena poput Zorana Slavnića, Ljubodraga Ducija Simonovića, Dragana Kapičića i Dragiše Vučinića, deo tima koji je sa klupe vodio legendarni profesor Aleksandar Nikolić bili su i Goran Rakočević, Zoran Lazarević, Ivan Sarjanović, Božidar Pešić, Radivoje Živković, Dragoje Jovašević, Zoran Latifić i Ljupče Žugić.

Font na dresovima kompanije Adidas, brenda koji je već dugo deo crveno-bele košarkaške porodice, biće isti kao onaj pre 50 godina. Brojevi utisnuti zlatnom bojom simbolizuju uspeh te generacije, zanimljivo je i nije slučajno to što će na poleđini dresa sa brojem 11 biti ispisano isto prezime kao pre pet decenija – Simonović (Marko).

- Zadovoljstvo nam je što nastavljamo saradnju sa takvim sportskim brendom kao što je Košarkaški klub Crvena zvezda - kaže Tijana Vuković, brend menadžer kompanije Adidas. - Nastavićemo da kreiramo i proizvodimo personalizovane dresove za Crvenu zvezdu, što se radi samo za odabrane klubove poput Real Madrida, Panatinaikosa, Bajerna, Albe, Monaka, Fenerbahčea. Nadamo se da će retro dizajn i zlatna boja na brojevima biti inspiracija igračima da ponove uspeh te sjajne generacije iz 1974. godine, baš kao što je i nama bio podstrek da stvorimo dres vezan za slavnu tradiciju kluba.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)