NEVEROVATAN PORAZ ZVEZDE U FINALU! Crveno-beli "imali" Bajern u šaci, ali posle drame ostali bez trofeja u Minhenu

Novosti online

17. 09. 2023. u 20:02 >> 22:33

Košarkaši Crvene zvezde su izgubili "već dobijeno" finale turnira u Minhenu - Bajern je posle velikog preokreta savladao ekipu trenera Duška Ivanovića sa 84:82

НЕВЕРОВАТАН ПОРАЗ ЗВЕЗДЕ У ФИНАЛУ! Црвено-бели имали Бајерн у шаци, али после драме остали без трофеја у Минхену

Foto: Twitter/@kkcrvenazvezda

Ova dva Evroligaša nisu bila kompletna, Zvezda je i doputovala bez Tobija i Davidovca, koji su igrali Mundobasket, za Bavarce nisu igrali kapiten Vladimir Lučić, NBA veteran Serž Ibaka i Mundobasket-junak "pancera" Andreas Obst, ali je teren ipak bio pun asova, a i dobre košarke. Na kraju i vrlo dramatične.


Više su najpre (i to mnogo više) prikazali crveno-beli, koji su sa startnom petorkom u sastavu Teodosić, Lazić, Hanga, Bjelica, Bolomboj "objasnili" Pablu Lasu i njegovim izabranicima da ih čeka mnogo teži posao nego što je bilo polufinale sa Virtusom.


Zvezda je, podsetimo, dan ranije nokautirala Albu sa 74:56 i to zahvaljaujući, pre svega, sjajnom odbranom, a protiv Bajerna je u uvodnih 20 minuta pokazala svoju ofanzivnu raskoš (iako Šabaz Nejpir nije ulazio u igru, kao ni Ognjen Kuzmić). Teodosić je ne samo odlično dirigovao napadima, već se često vrlo isticao i u odbrani, Bjelica na momente podsećao na dalekometnu opasnost kakva je nekada bio, Hanga pokazivao prepoznatljivu agresivnost, a i "rezervisti" su se dobro snašli. Uostalom, sa 11 poena u prvom poluvremenu, Luka Mitrović je bio najefikasniji na parketu, a zapaženi su bili i Nedović, Ilić...


Kada se to uzme u obzir, ali i Zvezdina dominacija u asistencijama (16-5), šutu za dva poena (čak 73%) i bolja skok igra (15-10), odgovor na to "zašto je vodila samo sa 46:35?" je odlična igra Bukera, a i dobra epizoda Karstena Edvardsa, koji su onemogućili Beograđanima da se dodatno rezultatski "odlepe".


No, ekipa Duška Ivanovića je zastala sredinom treće deonice.


Tada je od +13 (51:38) dospela na samo šest poena razlike usled serije Bajerna od 9:2. Meč je postao naprasno uzbudljiviji, a dotad vrlo bučne "delije", kojih je bilo nekoliko destina, počeli su da nadglašavaju i domaći navijači.

Činilo se da će početak poslednje četvrtine, u koju je Bajern ušao sa zaostatakom od samo pet poena, biti možda i ključan za ishod, a ispostavilo se da to baš i nije tako.

Jer, Zvezda je najpre "dodala gas": ponovo izvrsna odbrana, pa nekoliko lakih poentiranja iz kontranapada, omogućili su udvostručavanje pomenute prednosti (na 67:57). Pokazivao je potom semafor i +11 za Ivanovićevu ekipu, koja je tada i mogla da stavi tačku na ovu priču, no primivši šest poena u nizu vratila je Lasovom timu veru da može do podviga.

I, kako se bližio kraj meča, Zvezdinim košarkašima su ruke "svezale", u napadu više ništa nije funkcionisalo, a Tremel Darden, 41-godišnjak koji možda neće ni igrati za Bajern u narednoj sezoni, sa dve trojke je potpuno vratio domaćine u igru.

Crveno-beli su imali svoje šanse, no kada je nemački tim prvi put poveo, postalo je jasno da će zadatak biti dodatno teži. Naročito kada je na tih "-1" promašio i Hanga, potom i Simonović iz "odbojke", što je Edvards iskoriistio da trojkom donese +4 Bajernu.

Simonović je, na asistenciju Mitrovića, prepolovio taj zaostatak 8,5 sekundi do kraja, da bi potom Gedraitis ukrao loptu Bavarcima, bio fauliran od Edvardsa, ali sudije to "nisu videle", pa je Bajern dobio šansu da uveća prednost.


Iako to nije učinio (Edvards je promašio oba bacanja), u preostale tri i po sekunde nije bila precizna ni Zvezda - Teodosić je probao da sa deset metara postigne trojku za pobedu, a nije pogodio ni on, ni Simonović iz nove "odbojke".

Statistika

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bili su  Hanga sa 16 i Mitrović sa 13 poena. Teodostić je uz sedam poena imao i osam asistencija, po devet poena su ubacili Bjelica i Nedović, po osam Simonović i Giedraitis, Bolomboj je uz pet poena imao i šest skokova, a Jago uz pet poena šest asistencija, Ilić je ubacio četiri poena, dok je kapiten crveno-belih Branko Lazić meč završio sa tri.

Naredna utakmica

Crveno-beli se vraćaju u ponedeljak u Beograd, a već u četvrtak sledi put na Kipar i jake provere pred start sezone.

Ekipi trenera Duška Ivanovića se priključuju Davidovac, Lazarević i Tobi, a prvi meč na Kipru je protiv Makabija, u petak od 18 časova.

Bonus video: OČEKIVALI SMO ZLATO: Dušan Ristić o finalu Mundobasketa

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave