VOJINOVIĆ O NEIGRANJU ZVEZDE NA SUPERKUPU: "Koga nema - bez njega se može" (VIDEO)

Novosti online

17. 09. 2023. u 22:43

Super Kup ABA lige počinje 18. septembra. Za prvi trofej u sezoni, boriće se domaćin Budućnost, Partizan, Cedevita Olimpija, Zadar, Igokea, FMP Železnik i SC Derbi, dok je Crvena zvezda odustala od učešća.

ВОЈИНОВИЋ О НЕИГРАЊУ ЗВЕЗДЕ НА СУПЕРКУПУ: Кога нема - без њега се може (ВИДЕО)

Printskrin/Jutjub/Budućnost Voli

U četvrtfinalu, sastaće se Cedevita Olimpija i Igokea, Partizan i Mega, Budućnost i Zadar, odnosno SC Derbi i FMP Železnik.

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović zahvalio je domaćinu na organizaciji uz podsećanje da je upravo u Podgorici odigran prvi meč ABA lige.

- Podsetio bih sve da je prva utakmica ABA lige pre 22 godine odigrana upravo u Podgorici između Budućnosti i Cibone. Kontinuitet ABA lige pokazuje da je ovaj projekat imao osnova. Posle Mundobasketa smo se uželeli klupske košarke, ali iskoristio bih priliku da čestitam reprezentaciji Crne Gore na uspehu i 11. mestu u Manili, istakao je Vojinović.

Upitan je Vojinović da prokomentariše da li je neigranje Crvene zvezde propust lige ili kluba?

- Četrnaestog septembra, prošle godine,  na skušptini ABA lige održanoj u Baru doneta je odluka da se odigra Superkup pred početak sezone 2023/24. Po pravilniku učestvuje na njemu osam najbolje plasiranih u ligi. Pre možda mesec dana obavestili su nas iz Crvene zvezde  da imaju ranije preuzete obaveze. Nisam siguran da su te obaveze preuzeli pre godinu dana. Na ovom turniru učestvuju i ostale ekipe koje učestvuju u Evroligi i Evrokupu. Bez problema mogu da kažem da je odgovornost na klubu koji nije došao - koga nema bez njega se može.

Prokomentarisao je završnicu prethodne sezone u kojem su se igrali mečevi polufinalne serije iako se na drugoj strani čekao drugi polufinalista.

- Razmišljali smo o tome i u prethodnim sezonama. Do pomeranja kalendara može doći isključivo ukoliko jedan od timova bude igrao na fajnal-foru. Napomenuću da ABA liga nije jedino takmičenje koje je napravilo pauzu. Španska liga je jedina igrala Evroligu i domaće prvenstvo. Izraelsko je imalo pauzu 20 dana, špansko 17... Mi se prema informacijama selektivno odnosimo. Našli smo se u situaciji da je jedna plej-of serija počela u komunikaciji sa klubovima. Nisu želeli da čekaju protivnike u narednoj rundi ABA lige. Prvi put smo imali plej-of sa osam ekipa, a to je dovelo do toga da se sezona završi polovinom juna, zaključio je Milija Vojinović.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)