"OPET BIH UZEO TAJ ŠUT!" Gudurić dočekan u Priboju: Nadam se da će biti prilike da budemo ponovo u finalu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

14. 09. 2023. u 15:15

KOŠARKAŠI Srbije obradovali su naciju osvajanjem srebrne medalje na Svetskom prvenstvu. Posle spektakularnog dočeka na balkonu Skupštine grada Beograda, lep prijem u rodnom Priboju imao je Marko Gudurić.

ОПЕТ БИХ УЗЕО ТАЈ ШУТ! Гудурић дочекан у Прибоју: Надам се да ће бити прилике да будемо поново у финалу (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: FIBA.Basketball

Veliki doprinos u osvajanju srebrne medalje imao je igrač Fenerbahčea. On je istakao da još uvek nije svestan uspeha koji je reprezentacija postigla.

- Prisutne su još uvek emocije jer je sve to sveže, ali sigurno kad malo razmislim i pričam sa nekim ljudima bliskim sebi, shvatam da smo napravili veliki uspeh i obradovali smo dosta ljudi. Ostaje žal za finalnom utakmicom i zlatom koje je bilo jako blizu ovog puta, ali verujem da će se opet ukazati prilika da se ponovi ovaj uspeh - rekao je Gudurić.

Naglasio je da je i njemu i njegovim saigračima značila podrška koju su dobijali od svojih najbližih, ali i svih koji su ih podržavali, posebno pred sam kraj prvenstva.

- Stvarno smo osetili tu podršku i ljubav i to nam je sigurno pomoglo i guralo nas napred, to je jedan od velikih razloga što smo napravili taj rezultat. Jako sam ponosan i srećan što sam bio deo ove grupe jer stvarno nije se niko izdvajao nijednog trenutka i stvarno kao što je rekao selektor svi za jednog jedan za svi, tako smo se borili, disali smo kao jedan i opet je ovo dokaz da uspeh ne napravi 12 najboljih igrača, nego 12 igrača koji najbolje funkcionišu zajedno. To je još jedna lekcija svima i nadam se da će nas poslužiti zdravlje u narednim sezonama koje nas čekaju i da ćemo sledeće leto spremno dočekati Olimpijske igre.

Imao je bivši košarkaš Crvene zvezde priliku da Srbiji u finišu donese izjednačenje, ali lopta nije htela da prođe kroz obruč nakon njegovog šuta za tri poena.

- Ja sam se osećao sjajno, jer sam mislio da će lopta ući. Lepo sam šutnuo, to su neki šutevi koje ja volim i na kojima radim stalno, ali to je sport, to je život. Nekad i kad daš sve od sebe i radiš vredno, dese se promašaji, ali to nas čini jačima. Tih promašaja je bilo u mojoj karijeri, zbog toga sam tu gde jesam i verujem da će me i ovaj težak momenat učiniti boljim. Opet kažem, nadam se da će biti prilike da budemo ponovo u finalu, ja ne bežim od odgovornosti. Da mogu da ponovim - opet bih uzeo taj šut.

Naglasio je da je zajedništvo i sjajna hemija u ekipi doprinelo da se napravi ovaj sjajan rezultat.

- Sigurno veliki razlog što smo mi uradili to što jesmo, jeste to naše zajedništvo - zaključio je Gudurić.

Novu priliku za zlato on i saigrači bi mogli da imaju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)