POSLE KRAHA... Srbija pala na FIBA rang listi

Tanjug

13. 09. 2023. u 17:19

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije zauzima deseto mesto sa 579,3 boda na najnovijoj rang listi Svetske košarkaške federacije (FIBA) koja je objavljena danas na zvaničnom sajtu.

ПОСЛЕ КРАХА... Србија пала на ФИБА ранг листи

FOTO: FIBA.Basketball

Srbija je pala za dva mesta u odnosu na prethodnu rang listu, a uzrok tome je eliminacija bivših prvakinja Evrope u četvrtfinalu Eurobasketa od kasnijeg šampiona Belgije, selekcije koja je zahvaljujući tome skočila za jedno mesto i sad je šesta na planeti.

Suvereno prvo mesto na FIBA rang listi i dalje zauzima selekcija Sjedinjenih Američkih Država, koja je sa 834,6 bodova daleko ispred drugoplasirane Kine koja ima 687,1 bod.

Trećeplasirana je Australija sa 668,3 boda, sledi Španija (662,1), zatim Kanada (655,4), Belgija (654,6), Francuska (643,8), Brazil (612,6) i deveta, pre Srbije, selekcija Japana sa 612,6 bodova.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu