NEMANJA BJELICA POTPISAO ZA ZVEZDU! Crveno-beli doveli bivšeg MVP-a Evrolige, NBA šampiona

Novosti online

12. 09. 2023. u 16:52

Doskorašnji reprezentativac Srbije i NBA šampion sa Golden Stejtom, Nemanja Bjelica, vratio se u Crvenu zvezdu.

НЕМАЊА БЈЕЛИЦА ПОТПИСАО ЗА ЗВЕЗДУ! Црвено-бели довели бившег МВП-а Евролиге, НБА шампиона

Foto: Twitter/@kkcrvenazvezda

"Bivši košarkaš Crvene zvezde, reprezentativac Srbije, MVP Evrolige i osvajač NBA lige, Nemanja Bjelica vratio se svojoj kući i potpisao u utorak ugovor sa crveno-belima! Nakon testiranja i pregleda u Zavodu za sport, Bjelica  je spreman da se priključi saigračima i ponovo obuče dres kluba za koji je nastupao pre 15 godina", objavili su crveno-beli na društvenim mrežama.

Složeni aranžman

Kako su vam "Novosti" još u ponedeljak pisale, radi se o prilično složenom aranžmanu dve strane, s obzirom na to da Bjelica ima ugovor sa turskim velikanom i za predstojeću sezonu.

Fener je prihvatio da snosi 80 odsto troškova njegove plate koja, prema nezvaničnim izvorima, iznosi oko 2.000.000 evra na godišnjem nivou, dok bi ostatak pokrila Zvezda. Bjelica je prethodne sezone nastupio u samo sedam evroligaških utakmica zbog neočekivano dugog i komplikovanog oporavka od povrede lista, koju je zadobio prošlog leta na samom početku priprema sa reprezentacijom Srbije za Evropsko prvenstvo 2022.

Zbog toga je Zvezda insistirala da u ugovoru stoji klauzula koja joj dozvoljava da u bilo kom trenutku raskine saradnju sa Bjelicom, ukoliko se ispostavi da fizički nije spreman da iznese teret sezone. Naravno, svi se nadaju da je povreda prošlost i da nekadašnji MVP Evrolige ima još štošta da kaže u evropskoj košarci, iako je u maju napunio 35 godina.

JAGO STIGAO U BEOGRAD

POSLE sjajnih partija na Svetskom prvenstvu, reprezentativac Brazila Jago Santos stigao je u Beograd kako bi se priključio pripremama Crvene zvezde.

Plejmejker visok svega 178 centimetara, koga je srpski klub doveo ovog leta iz nemačkog Ulma, na Mundobasketu je prosečno beležio 14,8 poena, 7,2 asistencije i četiri skoka. Nakon medicinskih testova pridružiće se ekipi trenera Duška Ivanovića, koji na poziciji kreatora igre ima i Miloša Teodosića i Šabaza Nejpira.

Beli je na Mali Kalemegdan stigao 2008. kao anoniman momak iz jednog austrijskog tima, u vreme kad je crveno-bele preuzeo sadašnji selektor Srbije Svetislav Pešić. Njegov talenat je brzo procvetao i posle dve sezone potpisao je ugovor sa Baskonijom, čiji je dres nosio od 2010. do 2013. Usledio je poziv tadašnjeg trenera Fenerbahčea Željka Obradovića, zbog kojeg je odlučio da odloži početak NBA karijere. U drugoj sezoni u turskom klubu osvojio je nagradu za najkorisnijeg igrača Evrolige i potom se otisnuo u Ameriku kao igrač Minesote, koja ga je 2010. draftovala kao 35. pika. U NBA ligi je proveo sedam sezona, po tri u Minesoti i Sakramentu, poslednju je načeo u Majamiju i završio u Golden Stejtu na najlepši način - šampionskom titulom 2022. godine.

Bjelica je deseto pojačanje Zvezde, u koju su ovog leta stigli Marko Simonović, Dejan Davidovac, Miloš Teodosić, Džoel Bolomboj, Šabaz Nejpir, Adam Hanga, Rokas Gedraitis, Majk Tobi i Jago Santos.

Bonus video: JAKO MI JE KRIVO! Bogdan Bogdanović o porazu u finalu Svetskog prvenstva

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)