"SRBIJA JE NEVEROVATNA!" Selektor Litvanije ostao u čudu posle poraza u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Novosti online

05. 09. 2023. u 12:52

Košarkaška reprezentacija Srbije je prošla u polufinale Svetskog prvenstva pobedom nad Litvanijom, čiji selektor Kazis Maksvitis nije krio razočaranje ovakvim ishodom.

СРБИЈА ЈЕ НЕВЕРОВАТНА! Селектор Литваније остао у чуду после пораза у четвртфиналу Светског првенства

FOTO: FIBA.Basketball

- Naša najgora utakmica na šampionatu. Jači tim je dobio. Sa naše strane, nedostajale su snaga, emocije, koncentracija je bila niska... Mora da smo se istrošili pre dva dana. Srpski tim je prosto bio danas bolji.

Upitan šta bi uradio drugačije da igra opet ovaj meč, rekao je sledeće:

- Dobro pitanje. Pre utakmice mi se nije svidela naša energija. A trebalo je da odbrana bude bolja, primili smo u tri četvrtine po 24-25 poena. Srbi su poentirali iz tranzicije, odnosno kontranapada, dali mnogo lakih poena... Odbrana bi morala da bude drugačija.

Na konstataciju da je Litvanija trijumfom nad Amerikancima poslala snažnu poruku svima na Mundobasketu, a onda razočarala, reagovao je ovako:

- Ono jeste bila velika pobeda, ali došli smo ovde da osvojimo medalju. A da bismo to ostvarili, morali smo da dobijemo Srbiju u četvrtfinalu. Tako da sada ona pobeda nad Amerikancima ništa ne znači. Nismo u polufinalu, ta pobeda je sada nebitna. A Srbija je neverovatan tim, igra sjajno, ima sjajne igrače kao što je Bogdanović. Možda su navijači i dalje razmišljali o pobedi nad Amerikancima, ali garantujem vam da mi nismo. Srbija je, tako je bar delovalo, danas delovala svežije. Imala je više energije - zaključio je selektor Litvanije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini