KAPITEN "FURIJE" IZNENADIO NACIJU! Rudi Fernandez: Mislim da Španija ne može da osvoji Svetsko prvenstvo

Novosti online

22. 08. 2023. u 18:15

Kapiten košarkaške reprezentacije Španije Rudi Fernandez izjavio je danas da misli da njegova selekcija neće moći da osvoji titulu na predstojećem Svetskom prvenstvu, prenosi španski sportski list As.

КАПИТЕН ФУРИЈЕ ИЗНЕНАДИО НАЦИЈУ! Руди Фернандез: Мислим да Шпанија не може да освоји Светско првенство

FOTO: EPA

Španija brani titulu na šampionatu, koji će biti odigran od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Fernandez (38) je sa selekcijom Španije osvojio titulu 2006. i 2019. godine.

"Biću veoma iskren i transparentan. Ne želim da me neko pogrešno shvati, ali mislim da nećemo da osvojimo Svetsko prvenstvo. Radićemo naravno na tome. Prošlog leta takođe nisam mislio da ćemo da osvojimo Evrobasket, ali desilo se. Baš kao i 2019. godine. Kockice se poklope, u sportu dođu šanse. Ako ih iskoristiš, imaš dobre šanse da osvojiš trofej", istakao je Fernandez.
On se osvrnuo i na prošlogodišnje Evropsko prvenstvo.
"Na Evrobasketu nam niko nije davao šanse i nije nas smatrao favoritima, a igrali smo sve bolje i bolje. Na ovom Svetskom prvenstvu moramo da vidimo koje su nam greške i da ih ispravimo. Govore nam da smo među pet najboljih ekipa. To nije tako loše ako pogledate timove kao što su Francuska, Nemačka, Kanada, SAD i Slovenija", dodao je košarkaš Reala.
Fernandez je do sada igrao na pet Olimpijskih igara. Španija će pokušati da izbori plasman na Igre, koje će biti odigrane naredne godine u Parizu. On je izjavio da bi voleo da igra tamo.
"To će se desiti ako se budem dobro osećao. Neću se povući iz nacionalnog tima posle Igara. Ono što moram da uradim je da pomognem timu i ako selektor misli da ja to mogu, biću tu. Biću srećan ako se na mene računa i boriću se da budem u timu. U Realu ću tokom cele sezone da radim da zaslužim to mesto. Ako se to ne dogodi… ja i dalje imam posao. Pet OI nije loše, zar ne", zaključio je Fernandez.

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septembra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Indonezija. Reprezentacije, njih 32, podeljene su u osam četvoročlanih grupa iz kojih se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu.

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala.

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina. Prvi meč na Svetskom prvenstvu odigraće 26. avgusta od 14 časova po našem, srednjoevropskom vremenu, protiv reprezentacije Kine. Preostale dve utakmice grupe B Srbija igra 28. avgusta od 14 časova protiv Portorika i 30. avgusta od 10 sati protiv Južnog Sudana.


Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.

Ostali učesnici su:

Grupa C: SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland

Grupa D: Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija
Grupa E: Nemačka, Finska, Australija, Japan
Grupa F: Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija, Venecuela
Grupa G: Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil
Grupa H: Kanada, Letonija, Liban, Francuska

BONUS VIDEO: "Štelovanje" - ovako izgleda zagrevanje "orlova"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)