"EKIPA SE RAZVIJA..." Selektor Svetislav Pešić o tome zašto Bogdanović i Milutinov nisu igrali protiv Brazila

Novosti online

21. 08. 2023. u 16:39

KOŠARKAŠI Srbije pobedili su Brazil i osvojili Kup solidarnosti u Šenženu, a posle tog duela selektor "orlova" Svetislav Pešić na zanimljiv način je prokomentarisao ovo nadmetanje, poslednji test "orlova" pred Svetsko prvenstvo.

ЕКИПА СЕ РАЗВИЈА... Селектор Светислав Пешић о томе зашто Богдановић и Милутинов нису играли против Бразила

Screenshot: RTS

Srbija je posle vrlo zanimljive borbe savladala Brazil, a Pešić je potom ovako reagovao:

- Trebala nam je ovakva jedna utakmica, protiv Brazila koji ima i veličinu i visinu, koji ima iskusne igrače... Videli ste da oni znaju, iskusni su, imaju "atletiku", to je ekipa koja je dobila Australiju na njihovom terenu, pre nedelju dana. Zapravo, oni su sve utakmice i dobili do sada. Znači, Brazil, jedan baš protivnik koji nam je "legao". Kada nas je sponzor zvao da dođemo na ovaj turnir, pitao sam ko će da igra i takva ekipa nam je trebala - započeo je Pešić.

Tome je, gotovo u dahu, dodao:

- Bila je dobra provera. Malo smo poštedeli Bogdanovića i Milutinova, oni su igrali možda malo više od ostalih na prethodnim utakmicama, normalno su trenirali, sve je u redu (sa njima), a oni koji dosad nisu dobili mnogo minuta, dobili su sada. I, eto, to je to. Sutra putujemo za Manilu i imamo još nekoliko dana da se odmorimo i da na nekim detaljima odbrane i napada poradimo. Ekipa se razvija, u dobrom smo raspoloženju, imamo te tri utakmice u prvoj grupi... Mnogo je važno da se dobro pripremimo, da budemo zdravi, polako se adaptiramo i na vremensku razliku i to je to - zaključio je strateg nacionalne selekcije Srbije.

Podsetimo, Srbija i Kina odigraće prvi meč grupe B na Svetskom prvenstvu. Ta utakmica igra se u subotu 26. avgusta od 14 sati. Pored njih, u grupi su još i Portoriko i Južni Sudan.

Bonus video: Zagrevanje "orlova" u Kini

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)