PRVO OI, PA O MEDALJI: Srpski košarkaši svesni ciljeva na Svetskom prvenstvu

Đ. S.

27. 07. 2023. u 21:48

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije, sutra će i zvanično započeti pripreme za Svetsko prvenstvo na Filipinima, Japanu i Indoneziji (25. avgust - 10. septembar). Okupljanje u ponedeljak, proteklo je uglavnom u raspravama zbog čega neće biti Jokića, Micića, Kalinića i ostalih, ali "orlovi" i pored izostanaka nekiz zvučnih imena, veruju da će doći do cilja. Prema rečima selektora Svetislava Pešića i predsednika KSS, to je plasman na OI, ali nadaju se naši reprezntativci i da je medalja na dohvat ruke ukoliko se poklope sve kockice.

ПРВО ОИ, ПА О МЕДАЉИ: Српски кошаркаши свесни циљева на Светском првенству

FOTO: M. Vukadinović

- Neka to bude primarni cilj, ići ćemo korak po korak. Ali, da bi sve imalo smisla, ovo odricanje koje imamo što dajemo pola leto od našeg odmora... Najlepše je vratiti se sa medaljom - poručio je Nemanja Nedović.

Nije želeo Nedović previše da se upušta u razloge zbog kojih se nisu odazvali pojedini, a nije ni siguran da će njihov izostanak rasteretiti one koji su javili na dužnost selektoru Pešiću.

- Možda i jeste, možda i nije, ne znam... Na nama je da se što bolje pripremimo, iskoristimo sjajne uslove u Pazovi, napravimo lepu atmosferu koja je najbitnija da se napravi dobar rezultat. Trenutno se osećam dobro, ali što sam stariji, sve je teže. Kroz priču i sa Bogdanom i ljudima iz saveza, javi se ta želja i motivacija za leto. Bitno je da budemo svi zdravi, imamo pozitivnu energiju i atmosferu, pa ćemo videti šta će biti -rezon je Nedovića.

SPRENI Bogdanović, Dobrić i Nedović/FOTO: M. Vukadinović

 

Na preliminarnom spisku, našli su se i Dejan Davidovac i Nikola Milutinov. Prošle sezone saigrači u CSKA, a u sledećoj, rivali u dresovima atinskih i beogradskih crveno-belih. Međutim, sada su na istom zadatku, a to je da se na Mundobasketu dogura što dalje.

- Fali dosta igrača iz nekih prethondih godina. Malo je drugačije, čudno je... Nema tih nosećih igrača koji su godinama bili nosioce reprezentacije i svojih klubova. Mislim da će faliti tu iskustva, ali naravno ima ovde kvaliteta. Krećemo da se spremamo, pa da damo svoj maksimum, kao i uvek - iskreno će Davidovac.

Sa izostankom Nikole Jokića, uloga prvog centra ekipe, biće namenjena Milutinovu kojem takav status nije stran. Sada je za razliku od prošle godine potpuno zdrav i spreman da se uhvati u koštac sa svim predstojećim izazovima.

- Iskreno, jedva čekam. Osećam se super, spremao sam se za pripreme i jedva čekam da krenemo sa treninzima - rekao je Milutinov i dodao da veruje da "orlovi" mogu i do jednog od tri potencijalna odličja na Filipinama gde će provesti čitavo takmičenje. - Ja se iskreno nadam, zato smo se i okupili. Ne treba toliko daleko gledati, treba ići polako i nadati se najboljem. Spreman sam na svaku odluku selektora. Mislim da imamo dosta talentovanih i dobrih igrača na poziciji centra. Koja god moja uloga bila, spreman za sve.

Sa Zvezdom sve brzo dogovoreno

NIJE puno trebalo Dejanu Davidovcu da ponovo pronađe put do Malog Kalemegdana. Značila mu je godina u Rusiji, ali zna se gde se polivalentni as najbolje oseća.

- Brzo se to jako desilo, bilo je tokom sezone nekih kontakata. Otkako sam završio sa CSKA, odmah sam se dogovorio sa Zvezdom, brzo se to završilo. Tim izgleda dobro. Ima dosta iskusnih igrača, relativno smo popunjeni na većini pozicija. Videćemo kada sve to krene - kazao je Davidovac novinarima.

ZA CSKA samo reči hvale

NIKOLA Milutinov je napustio ekipu CSKA posle tri godine i vratio se u Olimpijakos gde će ponovo imati priliku da igra Evroligu.

- Bila je malo drugačija sezona u odnosu na ono što smo navikli prethodnih godina, ali mislim da je i sa moje strane bilo fer da ostanem tamo. CSKA mi je dosta pomogao kad sam imao povrede, stali su iza mene. Bilo je je OK i sa moje strane da stanem iza njih jer su stvarno kao organizacija neverovatni i kao klub su među najboljima. Imam samo reči hvale, ostao sam u odličnim odnosima sa svima iz kluba - iskren je Milutinov.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?