NAJNOVIJE vesti iz sveta košarke, a svakako jedna od najvažnijih, je da Nikola Jokić neće igrati za Srbiju na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu. A kako on uopšte nije jedini koji se zahvalio selektoru Svtislavu Pešiću na pozivu, postavlja se pitanje - ko će uopšte biti u reprezentaciji Srbije za Mundobasket 2023? I, da li će se možda desiti da dres naše nacionalne selekcije ponese i stranac?

Komentari (27)

Srbija

23.07.2023. 15:37

Sve one koji odbiju da igraju za reprezentaciju treba kazniti tako da im se ime nigde u javnosti ne pominje. Bez obzira na rezultate u klubovima.Trebalo bi da ih je sramota...

Kasijo

23.07.2023. 15:41

Bila jednom jedna "zemlja košarke" čija su deca počinjala da igraju košarku poistovjećujuci se sa najboljim igraćima iz klubova i reprezentacije. Onda je sve postalo samo tržište a naša talentovana deca su postala roba za izvoz na tržište zapada (čitaj: robovi globalizacije i svojih ugovora po kojima ne smeju da igraju za svoju zemlju). Deca sa zapada se ovde spremaju da se sa našom takmice na tom tržištu za svoje mesto u NBA iz koje se pravila kopiraju ovde da bi bilo svejedno odakle deca dolaze i iz kog inkubatora se legu. Bila jednom jedna zemlja...

LJ

23.07.2023. 17:04

zbog jokica istera tea a sada i on da si ide u pirot po malter da jokic nece igrati bilo je jasno odavno od pre 6 meseci jer njega interesije samo klub u americi i konji u srbiji a narod za njega navija kao da je zvezda srbije on je zvezda svog dzepa i to je tacno tako se ponasao i stojanovic kada je isao u kamp divca

Ljubomir

23.07.2023. 17:33

Pored pantera angazovati i tigra,lava,jaguara, mozda i zebru,.....a ipak ja bih domace dzivdzane.A JOKic i dalje biti novinarska tema koja prodaje novine itd.

Ljuba

23.07.2023. 18:05

А што би био проблем да Пантер игра за Србију. Игра свим срцем за Партизан, па би тако играо и за Србију. За разлику од наших ведета, који слушају Мишка и мисле на свој џеп, он је заиста професионалац. А како то да Новицки није добио забрану да игра за Немачку, браћа Гасол за Шпанију и Дончић за Словенију. Само Србима бране и они имају проблема. Ма та немојте. А Богдановић може и нема проблема.

boki

23.07.2023. 19:26

Nažalost Srba više nema. Uništili su nam osjećaj pripadnosti jednom slavnom narodu. rascjepkali su nas da živimo u više zemalja, da napsutimo vjekovna ognjišta, da se dijelimo i dalje na Srbe iz Hrvatske, na Srbe iz Bosne, na Srbe iz Crne gore, na Srbe sa kosova, na Srbe iz dijaspore. Pakleni plan moćnika je nažalost uspio. Trebao je sa scene da nestane jedan narod koji se suprostavio turcima, austrougarskoj, firerovoj Njemačkoj, Nato paktu, e taj narod treba da nestane i nažalost prisutan je samo fizički još na ovim prostorima, a mi u stvari više ne znamo ni ko smo ni odaklen smo. Možemo samo reći bio jednom jedan hrabar i ponosan narod.

DRM

23.07.2023. 19:41

@Ljuba Ако нам треба Пантер, шта ће нам онда било који домаћи играч?Ако је мерило само успех лепо се одвеже врећа са парама и идемо.Али није то то.Та медаља и успех није када странац игра.Боље је што звезде отказују, лично бих састављао репрезентацију од играча лиге и у фудбалу и у кошарци.Они хоће да гину.Не морају да освоје медаљу, нека играју најбоље што могу.Ја ћу бити задовољан..

Miki Zg

23.07.2023. 19:43

Bila prije 30 i više god. omražena država YU .Međutim svi sportaši su odazivali za nacionalni dres -bio prestiž .Sada država SRbija otkazuju ovi ,oni ,umorni ,nemoćni a za svoju karijeru je zaslužna država Srbija .Stranci DA .

Nemanja

23.07.2023. 19:57

Setite se generacije Danilovića, Đorđevića, Divca... Svi su 'ladno mogli da okrenu glavu od reprezentacije, ali nisu. Ali verujem da je problem složeniji a ove generacije ne žele da se rvaju sa savezom, intrigama, tuđim dilovima, već gledaju svoj interes. Koliko god da mi je žao, ne mogu da im zamerim. Fudbal je stradao prvi, evo sad će i košarka, pa i vaterpolo. Tako je kako je, ništa nam nije važno ni sveto pa se tako i radi. Doći će neki bolji ljudi na odgovorna mesta, do tad samo da se pregrmi nekako.

Vatro Marx

23.07.2023. 20:26

Tu nesto ne stima, KSS ili trener,btko snosi odgovotnost. Ima Srbija na pretek talentovanih igraca, nista protiv stranaca koji poseduju Srpski pasos, Srpska kosarkasa to nije zasluzila. U nadi da ce se taj jako znacajan problem pod hito rijesiti,

usput

23.07.2023. 20:45

Čovek ima problem sa ljudima koji odlučuju o Košarci Danilović i Pešić i onda ičekujemo da zaigra za reprezentaciju to nije realno.Što nebi Danilović i Pešić podneli ostavke za dobro bit Košarke?

Necu Amere hocu Ruse

23.07.2023. 20:57

Stranci mogu ali ne Amerikanci!!! Da pozovemo bracu Ruse i Beloruse!!! Oni mogu u reprezentaciju ali ne Ameri i ostali iz NATO zemalja!!! Mozemo da uzmemo i Kineze i Irance!

Sasa

23.07.2023. 21:16

Dok je pešić selektor ni ja ne bih igrao.Sve što je osvojio imao je sreće zbog individualne kvaliteta igrača u tom trenutku. Najgori od svih srpskih trenera.

Vlladimir

23.07.2023. 21:44

Pesic i Danilovic da podnesu ostavke. Jokica zaboraviti za sva vremena i staviti tacku, i resen problem. Imamo dobre igrace u Srbiji koji ce da ostave srce na terenu bez obzira na medalju. To je resenje.

DaDjo

24.07.2023. 00:09

Nije prvi put da Jokić odbija učešće za reprezentaciju prošli put su pisali da je razlog bio trudnoća supruge ili rodjenje ćerkice tako nešto a moje mišljenje je da on neće da ostavlja srce i kosti na terenu za Srbiju u kojoj sada ni trener više srca nema da ga opet ostavi na terenu da ujedini ekipu da svi sve od sebe daju prema tome ostali igrači koji su otkazali učešće kao i Jokić to znaju i neće da rizikuju povrede i karijeru i mogućnost da u budućnosti uz bolju kompletniju složniju jaču ekipu daju srce i sve od sebe i postanu prvaci sveta.