PRVI PIK ZAIGRAO, I TO KAKO... Vembanjama progovorio o "neverovatnom" debiju u Letnjoj NBA ligi

Novosti online

08. 07. 2023. u 18:00

NEĆE Viktor Vembanjama po najboljem pamtiti svoj debi u dresu San Antonio Sparsa. Nakon duela Francuz je i sam bio svestan nešto lošijeg izdanja od onog koji su navijači očekivali.

ПРВИ ПИК ЗАИГРАО, И ТО КАКО... Вембањама проговорио о невероватном дебију у Летњој НБА лиги

FOTO: Tanjug/AP

Izašao je prvi pik na draftu NBA lige, na teren u Las Vegasu, a očekivanja ljubitelja košarke su brzo od entuzijazma i velikih nadanja prerasla u razočarenje. Vembanjama je nakon meča izneo svoje utiske.

- Poseban trenutak, poseban osećaj je nositi ovaj dres prvi put. Zaista velika čast. Generalno, drago mi je što smo pobedili. Ne postoji bolji način da se počne karijera ovde. Iskreno, Nisam baš znao šta radim na terenu večeras. Pokušavam da naučim za sledeću utakmicu.

Ruku na srce, Francuz je od drafta radio individualno, nedavno se priključio timu, te je možda i nerealno očekivati mnogo od njega. Međutim, prognoze su da bi mogao da bude jedan od najboljih igrača NBA lige, te svakako od njega očekuju više.

- Moram da poradim na kondiciji, psoebno zbog našeg stila igre. Trčimo mnogo, i to je zaista iscrpljujuće. Iako se igralo 40 minuta večeras, svaki put kada sam izašao osećao sam se umorno i iscrpljeno. Tako da je kondicija ono što mi je potrebno, svestan je Francuz da ga čekaju masovni treninzi.

Vembanjamu su na debiju gledala i nekolicina nosioca San Antonija što ga je psoebno obradovalo.

- Sjajna je atmosfera u ekipi. Nećete videti u svakom timu da gotovo čitava ekipa dođe da gleda meč kao što je to bio kod nas slučaj. Svi me podržavaju, dele mi savete. Veruju mi, imaju poverenja u mene.

Interesovanje najbolje oslikava šta od njega očekuju. Dvorana u Las Vegasu bila je rasprodata. Meč je gledalo čak 17.500 navijača. Poslednji put kada se to dogodilo bilo je zbog Zajona Vilijamsona 2019. godine.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić u provodu, najbolji srpski košarkaš u kafani u Somboru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu