NIJE VIŠE TAJNA: Barselona se oglasila o Mirotiću

Novosti online

03. 07. 2023. u 20:15

Predsednik Barselone Đoan Laporta rekao je da su klub i Nikola Mirotić trenutno daleko od dogovora i istakao da greše svi koji pokušavaju da priteraju klub uza zid.

НИЈЕ ВИШЕ ТАЈНА: Барселона се огласила о Миротићу

Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Laporta je dao veliki intervju za španski list "La Vanguardia" u kom je pričao i o fudbalskim i o košarkaškim temama, a ono što ljubitelje sporta trenutno najviše zanima je situacija sa Mirotićem.

Mirotić ima ugovor na još dve godine vredan čak 22 miliona evra, a klub je za sledeću sezonu najavio smanjenje budžeta sa 40 na 30 miliona evra. Iz Barselone žele da ubede košarkaša da se odrekne većeg dela tog novca, ali bivši reprezentativac Španije nema nameru da to uradi.

- Ne možemo da imamo tolike plate u košarci. Možemo da budemo konkurentni i ako ne trošimo 40 miliona evra na plate. Trenutno su Mirotić i klub mnogo daleko od dogovora, ali videćemo kako će se rešiti situacija sa njegovim odlaskom. Samo ću reći da pristup pregovorima nije uvek onakav kakav bi trebalo da bude, a već sam to rekao: greši svako ko pokuša da nas pritera uza zid - istakao je Laporta.

Mirotić je interesantan velikom broju evropskih klubova, ali dok ne reši situaciju sa Barselonom, ne može da pređe u drugi klub. Poslednjih dana pisalo se po španskim i grčkim medijima da je najbliži odlasku u Olimpijakos, koji je ostao bez Saše Vezenkova, najkorisnijeg igrača Evrolige u prethodnoj sezoni.

BONUS VIDEO: Partizan je šampion ABA lige

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?