KORENITE PROMENE U BARSELONI: Jasikevičijus nije više trener giganta, poznato ko ga menja

Tanjug

26. 06. 2023. u 17:44

LITVANSKI košarkaški stručnjak Šarunas Jasikevičijus nije više trener Barselone, saopštili su čelnici kluba na zvaničnom sajtu i dodali da je novi šef stručnog štaba Rožer Grimau.

КОРЕНИТЕ ПРОМЕНЕ У БАРСЕЛОНИ: Јасикевичијус није више тренер гиганта, познато ко га мења

Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Popularni "Šaras" je među Katalonce došao 2020. godine i od njega se očekivalo da osvoji Evroligu, ali nije u tome uspeo. Osvojio je dve titule prvaka Španije i dva Kupa Kralja.

Prethodno je od 2016. do 2020. godine vodio Žalgiris. Kako su preneli mediji, Jasikevičijus je u Barseloni zarađivao 3,5 miliona evra godišnje, a zbog štednje koju će sprovesti klub budžet za trenera za sledeću sezonu je "samo" 600 hiljada evra.

Grimau (44) je kao igrač bio član Barselone od 2003. do 2011. godine, a 2010. je osvojio Evroligu. Zanimljivo je da mu je ovo prvi trenerski posao u karijeri.

Novi trener će na raspolaganju imati potpuno rekonstruisanu ekipu koja je nedavno "počistila" Real u finalu španskog plej-ofa, pošto mediji tvrde da dres Barselone neće nositi Nikola Mirotić i Kori Higin, a da su blizu odlaska i Nikolas Laprovitola i Oskar Da Silva.

BONUS VIDEO: NIKOLA JOKIĆ JE PONOSAN: Konj srpskog NBA asa osvojio "Subotičku milju"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja