VEČITI DERBI U FINALU ABA LIGE: Partizan dobio majstoricu, za trofej sa Zvezdom (FOTO)

Novosti online

06. 06. 2023. u 17:22 >> 21:04

KOŠARKAŠI Partizana pobedili su Cedevita Olimpiju u trećoj utakmici polufinala ABA lige sa 90:71 (24:16, 17:14, 24:23, 25:18) i tako su se plasirali u drugo uzastopno finale regionalnog takmičenje.

ВЕЧИТИ ДЕРБИ У ФИНАЛУ АБА ЛИГЕ: Партизан добио мајсторицу, за трофеј са Звездом (ФОТО)

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Crno-beli će se za trofej boriti sa aktuelnim šampionom, Crvenom zvezdom ako crveno-beli odluče da zaigraju, pošto su najavili da neće igrati na Jadranu dok se ne okonča Košarkaška liga Srbije.

Što se utakmice tiče, domaćin ju je idealno otvorio, brzo je stigao do 16:2. Ipak, gosti su uspeli da se trgnu i polovinom drugog kvartala dođu do izjednačenja 29:29. Izabranici Željka Obradovića su opet dodali gas u finišu prvog poluvremena pa su na odmor otišli sa 11 poena prednosti - 41:30.

U nastavku utakmice domaći su bili još dominantniji, posebno tokom četvrtog kvartala, kada je razlika otišla do maksimalnih 28 - 86:58. Domaći su malo spustili broj obrtaja u finišu susreta i gosti su uspeli da ublaže poraz.

Navijače Partizana može da raduje to što je dobru utakmicu odigrao Danilo Anđušić koji je prvi put na parket kročio pred kraj trećeg kvartala, a meč je okončao sa 11 poena.

Najefikasniji kod pobednika bio je Zek Ledej sa 17 poena, Džejms Naneli je postigao 12. Na drugoj strani najviše se istakao Zoran Dragić koji je brojao do 15, dok je Amar Alibegović dodao 11.

Podsetimo, finalna serija bi trebalo da počne 12. juna, a Partizan je domaćin u prve dve utakmice.

Partizan - Cedevita Olimpija 90:71 (24:16, 17:14, 24:23, 25:18)

Dvorana: "Arena". Gledalaca: 14.877. Sudije: Tomislav Hordov, Miloš Koljenšić i Denis Hadžić.

Partizan: Ledej 17, Drezgić, Koprivica 2, Panter 6, Smailagić 11, Papapetru, Egzum 11, Naneli 12, Lesor 4, Trifunović 7, Anđušić 11, Madar 9.

Cedevita Olimpija: Rebec 6, Ferel 3, Radović 2, Jeremić 3, Alibegović 11, Murić 10, Mulalić 3, Kosi 2, Matković 10, Gnjidić, Omić 6, Dragić 15.

Četvrta četvrtina: Partizan - Cedevita Olimpija 90:71

40' - Kraj utakmice!

39' - Upisao se u strelce i Balša Koprivica. Trojku je na drugoj strani pogodio Edo Murić.

38' - Vezali su gosti pet poena, ali to neće mnogo promeniti stanje na terenu. "Arena" je dobila priliku da pozdravi mladog Sava Drezgića koji je dobio priliku da zaigra.

37' - Kakav period meča za Anđušića. Sve pogađa i već je stigao do 11 poena, iako ga do finiša treće četvrtine nije bilo na parketu.

35' - Crno-beli konstanto povećavaju razliku, a gosti u napadu nemaju rešenja, postigli su samo pet poena.

34' - Nije napad Partizana bio baš dobar, no uspeo je Egzum da pronađe rupu u odbrani rivala i poentira posle prodora. Tajm-aut je zatražio Alilović. Nakon odmora poentirao je opet raspoloženi Anđušić.

33' - Probio je Anđušić prvu liniju rivala i naterao Matkovića da napravi peti fual. Bek domaćeg tima realizovao je jedno bacanje. Dobro se kretao Anđušić, nagrađen je za to i pogodio je šut sa poludistance. Crno-beli polako ali sigurno jurišaju na drugom uzastopnom finalu ABA lige.

32' - Drugu trojku je pogodio Egzum, a onda još jednom Omić sa poludistance, pa Smailagić van linije 6,75.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanopvić

31' - Promašio je Smailagić trojku na startu poslednje četvrtine, ali ja na drugoj strani precizan za dva bio Alibegović - 65:55.

Treća četvrtina: Partizan - Cedevita Olimpija 65:53

30' - Nastavlja se serija poentiranja sa slobodnih bacanja. Plejmejker Partizana je sada oba puta bio precizan. Ne baš lak šut je uspeo da pogodi Alibegović što je bilo poslednje u trećem kvartalu.

30' - U ovim momentima se uglavnom do poena dolazi sa linije penala. Posle Alibegovića i Lesora, sa crte je poentirao i Egzum, ali je iskoristio samo jedno bacanje. Isti učinak imao je na drugoj strani Rebec.

29' - Dve trojke je promašio Mulalić. Potom je Lesor iznudio faul Alibegovića. Francuz je iz trećeg pokušaja oba puta bio precizan sa penala.

29' - Ledej je uzeo šut sa poludistance i poentirao je preko Omića. Naneli je zaradio treći faul posle kojeg je Amar Alibegović pogodio oba slobodna bacanja.

28' - Kao i maločas i sada je Lesor realizovao jedno od dva bacanja. Jeremić je na drugoj strani iznudio faul na šutu za tri poena. Bek gostujućeg tima je sva tri puta bio precizan. Bivši igrač Mornara se tek sada upisao u strelce.

27' - Još jednom je bek Ljubljančana bio precizan van linije 6,75. Lesor je bio polovičan sa linije penala. Prvi put za domaće na ovom meču je na parket ušao Danilo Anđušić.

26' - Pogodio je sa poludistance Alen Omić. Na drugoj strani je "flouter" ubacio Madar koji igra sjajno u trećem periodu. Ne promašuje Naneli za dva - 5/5. Trojku je za Cedevita Olimpiju postigao Dragić.

25' - Dva vezana faula u napadu. Najpre ga je napravio Ledej, a onda i Murić. Za sada je u trećoj deonici rezultat 4:4. Sjajan potez Ledeja i pogodak pod faulom Omića. On je bio precizan i sa linije penala. Nova ukradena lopta domaćih koju je u poene pretvorio Naneli i to zakucavanjem. Izazvalo je to erupciju na tribinama. Odmah je tajm-aut zatražio Alilović.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanopvić

23' - Prve poene za domaće u drugom poluvreme postiže Naneli poenima sa poludistance, a potom je ukrao loptu i snažno zakucao. Brzo se Partizan vratio na razliku kojom je završio prvi deo susreta - 45:34.

22' - Partizan je skoro dva minuta bez poena u trećem kvartalu. Ipak, za sada gost to nije materijalizovao na pravi način. Bivši igrač Partizana Edo Murić bio je oba puta precizan sa linije penala.

21' - Tek na početku drugog poluvremena do prvih poena dolazi Jogi Ferel. Odlično su ga čuvali domaći u prvom poluvremenu.

Druga četvrtina: Partizan - Cedevita Olimpija 41:30

Partizan je u prvom poluvremenu trojke šutirao 6/17, rival 4/14. Kada su dvojke u pitanju, crno-beli su na 9/14, a gosti 8/15. Domaćin je nepogrešiv sa linije penala 5/5. Cedevita Olimpija u tom segmentu ima 2/3. Ekipa iz Ljubljane ima jedan skok više - 16:15, a jednu asistenciju manje - 11:10.

20' - Dugo je držao loptu Panter, ali je uspeo da pogodio trojku preko Matkovića i na kraju crno-beli sa dvocifenom prednošću odlaze na odmor.

19' - I gosti su sa linije penala prekinuli minute u kojima nisu poentirali, ali on je bio polovičan.

19' - Nije bilo poena skoro dva minuta. To je prekinuo sa linije penala Ledej koji je oba puta bio precizan - 36:29.

17' - Panter je relazivao slobodno bacanja posle tehničke greška. U nastavku napada Madar je bio precizan sa poludistance. Nije Ferel bio precizan za tri, Panter je video da je Ledej istrčao kontru proigrao ga i ovaj je snažno zakucao. Sada je minut odmora zatražio Alilović.

16' - Promašio je Panter, pa onda i Egzum, a onda stiže kazna od Mirka Mulalića koji pogađa trojku.

15' - Dobru poziciju pod košem Partizana je ostvario Rok Radović, dobio je loptu i lako poentirao. Tajm-aut je pozvao Obradović.

14' - Ukrao je loptu Smailagić, proigrao je Egzuma koji je poentirao van linije 6,75. Sjajno za sada igra centar domaće ekipe.

FOTO: ABA liga/Drgana Stjepanović

13' - Ubrzao je Rebec i došao do poena, a onda i Alibegović snažno zakucava pod faulom Papapetrua. Pogodio je i dodatno bacanje.

12' - Upisao se i kapiten Partizana. Preskočio je šut za tri, no pogodio je daleku dvojku, a onda Matic Rebec poentira iz velike daljine, skoro sa osam metara.

11' - Dugo je trajao prvi napad gostiju u drugom kvartalu, ali nisu uspeli da poentiraju. Potom je Panter promašio trojku na drugoj strani.

Prva četvrtina: Partizan - Cedevita Olimpija 24:16

10' - Prva četvrtina je okončana poenima Karla Matkovića sa poludistance. Malo je falilo posle tog koša da Dante Egzum pogodi sa centra, baš kao što je uradio u prošloj utakmici u Ljubljani. Neverovatna utakmica za sada. Crno-beli su je sjajno otvorili, a onda su gosti upseli koliko-toliko da se povrate.

9' - Iskoristio je domaćin to što je Ferel ostao pod košem protiv Ledeja. Amerikanac u redovima crno-belih je to iskoristio za nove poena. Potom je treći put uzastopno zakucao Matković. Nova trojka za Partizan, a prva za Uroša Trifunovića.

8' - Opet je Cedevita Olimpija poentirala na isti način i minutom odmora je reagovao trener Partizana Željko Obradović.

7' - Naneli je pogodio šut sa poludistance, dok je na drugoj strani snažno zakucao Karlo Matković posle dobre igre 2 na 2 sa Dragićem.

6' - Dve trojke je vezao bek Ljubljančana koji su uspeli malo da se trgnu na oba kraja parketa. Najbolji igrač gostiju Jogi Ferel je još uvek bez poena, a promašio je dve trojke.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

5' - Opet Ledej poentira. Gosti do prve trojke dolaze preko Zorana Dragića. Prvi promašaj domaćih došao je od Ledeja.

4' - Paritzan je za sada bez promašaja - 3/3 za tri i 3/3 za dva. Novu trojku postigao je Madar i odmah je minutom odmora reagovao Miro Alilović, ne bi li sprečio ovaj fantastičan početak domaćih.

3' - Sjajno otvaranje meča za domaće. Ledej je snažno zakucao na drugi obruč. Gosti za sada ne mogu ništa da odbrane.

2' - Prve poene za goste postigao je Alen Omić. Sada i šut van linije 6,75. Neverovatan start meča za centra crno-belih.

1' - Kakav početak crno-belih. Najpre je trojku pogodio Alen Smailagić, a onda i daleku dvojku.

Uoči meča:

Crno-beli su favoriti da odu na megdan Crvenoj zvezdi u finale regionalnog takmičenja. Izabranici Željka Obradovića su oba puta kao domaćini pobedili "zmajčeke" ove sezone, iako je prvi meč u ligaškom delu bio neizvestan (76:73).

Ipak, da bi Kevin Panter i drugovi zakazali duel sa večitim rivalom potrebno je da zaustave šut rivala i pre svega skok, pošto je u dosadašnjem toku ove serije to bio veliki problem za Partizan.

Vredi pomenuti da su obe ekipe u četvrtfinalu takođe posle majstorice uspele da obezbede plasman u polufinale. Crno-beli su bili bolji od Studentskog centra, dok su Ljubljančani trijumfovali protiv FMP-a.

Podsetimo, finale ABA lige počeće 12. juna.

BONUS VIDEO: ONI SU NAŠ PONOS! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti