NACILJALI "ZMAJČEKE": Partizan povratio veru u šut, koji mu je od presudnog značaja u borbi za ABA krunu

G. KELIĆ

24. 05. 2023. u 12:51

KADA ovaj tim Partizana nema visoke postotke šuta za tri poena, to je kao da nema jednu ruku. Više puta izrečena teza još jednom se potvrdila tačnom u četvrtfinalnoj seriji sa SC Derbijem, koju su rešili u svoju korist tek nakon majstorice. Razlog za nepotrebno igranje tri meča sa osmoplasiranim timom ligaškog dela ogleda se u tome što su u prva dva sa linije udaljene 6,75 metara imali uspešnost jedva 26 odsto, dok su u odlučujućem okršaju, koji su rešili više nego ubedljivo (112:83), pogodili čak 17 trojki iz 30 pokušaja (56,7 odsto)!

НАЦИЉАЛИ ЗМАЈЧЕКЕ: Партизан повратио веру у шут, који му је од пресудног значаја у борби за АБА круну

FOTO: M. Vukadinović

Time su puleni trenera Željka Obradovića za jedan pogodak oborili rekord Crvene zvezde iz 2019. po broju ubačenih trojki u meču doigravanja. Više šuteva sa ovalne linije ove sezone ubacili su samo protiv čačanskog Borca (114:84) u okviru 19. kola - 18! Kada su u takvom zanosu, malo ko može da im parira.

- Nije bilo lako, skupili smo se i pokazali karakter, odigrali po planu. Uspeli smo da pokažemo sličnu igru kao pre poslednje evroligaške utakmice u Madridu. Zasluge za to idu treneru i stručnom štabu. Zaista smo obratili mnogo pažnje na detalje, shvatili gde je naš najveći kvalitet i držali se plana - istakao je Zek Ledej, čije su dve trojke bile u ukupnom zbiru.

Prosto neverovatno zvuči podatak da su crno-beli u trećem duelu postigli više "trica" neko za cela prethodna dva meča (16). U prvom su devet puta našli dno mrežice iz čak 32 pokušaja, dok je u Podgorici taj broj bio još manji (7/28). Ali, i pored toga, ona Nanelijeva odlučujuća ušla je kad je najviše trebalo i povukla "valjak" sa ivice ambisa.

Zato ne bi trebalo da iznenađuje viđeno mučenje u ta dva obračuna, za razliku od ovog poslednjeg, u kojem je sve išlo kao po loju. Ako Partizan i u nastavku plej-ofa i susretu sa Cedevitom Olimpijom nastavi sa nivoom koji ih je, između ostalog, učinio najboljom trojkaškom ekipom u regionu (45 odsto), onda neće biti zime.

TREĆA NAJVEĆA POSETA U ABA LIGI

PREPOZNALI SU navijači Partizana trenutak i u odlučujućem meču serije sa Podgoričanima gotovo do "čepa" napunili tribine "Štark arene". Zvanična statistika kaže da je utakmicu uživo ispratilo tačno 14.077 ljudi, što je čini trećom najgledanijom u ovoj sezoni ABA lige. Veća posećenost bila je jedino u derbiju sa Crvenom zvezdom (17.124) i u duelu sa Cedevita Olimpijom (15.685).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri