CRVENA ZVEZDA U FINALU ABA LIGE: Crveno-beli ponizili Budućnost u "Morači" (FOTO)

Novosti online

23. 05. 2023. u 21:47

CRVENA zvezda ponizila je Budućnost u drugoj utakmici ABA lige, pošto je trijumfovala u "Morači" sa 56:97 (26:25, 8:23, 11:29, 11:20) i tako propisno obrukala domaćina.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА У ФИНАЛУ АБА ЛИГЕ: Црвено-бели понизили Будућност у Морачи (ФОТО)

FOTO: KK Budućnost/Filip Roganović/ABA liga

Ništa nije slutilo da će izabranici Petra Mijovića doživeti katastrofu nakon uvodnih 10 minuta kada su imali prednost od jeda razlike - 26:25. Gosti su od tog momenta krenuli da gaze rivala i na kraju ostvare ubedljiv trijumf.

Najbolji pokazatelj dominacije gostiju ogleda se u tome da je domaćin u prvoj četvrtini postigao 26 poena, a u ostale tri ukupno 30.

Zvezda je kroz ovu seriju prošla kao brzi voz, trijumfovala je sa 79 razlike kada se uzmu u obzir oba meča. Zaista, neverovatno deluje ova brojka. Branilac jadranskog trona je na impresivan način ukoračio u svoje deveto finale, osmo uzastopno, u kojem čeka izazivača na putu ka rekordnoj sedmoj tituli.

Koliko je Budućnost izgledala loše na ovom meču vidi se i po tome da su navijači već krajem treće četvrtine počeli da napuštaju "Morači" užasnog izdanja ekipe.

Crveno-beli su na ovaj način ostvarili prvu pobedu u Podgorici ikada u plej-ofu. Do sada je bilo 8:0 za šampiona Crne Gore. Takođe, aktuelni šampion ABA lige je posle 13 godina u ovoj dvorani postigao više od 86 poena.

Sve ovo je dovoljan pokazatelj koliko su izabranici Duška Ivanovića bili dominantni u ovom polufinalu. Sada na miru mogu da se spremaju i sačekaju rivala u finalu regionalnog takmičenja.

Najefikasniji kod pobednika bio je Luka Mitrović sa 17 poena. On je do tog učinka došao za svega 11 i po minuta, a na sve to dodao je i pet skokova. Njega je pratio Filip Petrušev sa 14. Na drugoj strani jedini dvocifren bio je Igor Drobnjak koji je brojao do 11, dok je Džej-Džej O'Brajan koji je postigao devet.

Podsetimo, u drugom polufinalu snage će odmeriti Partizan i Cedevita Olimpija. Ta serije startuje u nedelju.

Budućnost - C. zvezda 56:97 (26:25, 8:23, 11:29, 11:20)

Dvorana: "Morača". Gledalaca: 4.200. Sudije: Matej Boltauzer, Milan Nedović, Denis Hadžić.

Budućnost: Rejnolds 5, Bel-Hejns 2, Atić 4, Kaba 8, Lekomt, Lazić 6, O'Brajan 9, Ilić, Jagodić-Kuridža 4, Drobnjak 11, Grin 5, Kamenjaš 2.

C. zvezda: Vildoza 10, Kampaco 5, Mitrović 17, Lazić 2, Martin 12, Dobrić 7, Ivanović 6, Nedović 13, Marković 2, Kuzmić 3, Petrušev 14, Bentil 6.

Četvrta četvrtina: Budućnost - Zvezda 56:97

40' - Kraj utakmice!

38' - Aleksandar Lazić je zakucao pod fualom Petruševa, a uspeo je da realizuje i slobodno bacanje. Pogodio je trojku na drugoj strani Petrušev.

37' - Promašio je Dobrić oba slobodna bacanja, a na drugoj strani je precizan sa linije penala bio precizan Jagodić-Kuridža.

35' - Sve polazi za rukom gostima. Do novih poena došao je Nikola Ivanović. Domaći navijači uveliko napuštaju "Morači" razočarani ono što su videli od igrača Budućnosti.

34' - Ivanović je probio i uposlio Kuzmića, a onda se i plejmejker gostiju nagradio poenima posle ukradene lopte - 47:87.

33' - Odličan napad Zvezde koji je efektnim zakucavanjem završio Petrušev. Sjajno ga je uposlio Martin koji igra dobar meč.

FOTO: KK Budućnost/Filip Roganović/ABA liga

32' - Lako Dobrić dolazi do poena. Bez problema je obišao Rejnoldsa i poentirao iz prodora.

31' - Upisiju se i Stefan Marković u strelce. Ukrao je Dobrić loptu, a onda je iskusni plejmejker poentirao u kontri. Uspeva Grin da pogodio na isteku napada i to šut sa jedne noge.

Treća četvrtina: Budućnost - Zvezda 45:77

30' - Neverovatno. Preko celog terena je Marković bacio loptu. Dobrić je to iskoristio da iznudi faul, a potom pogodio oba bacanja.

29' - Sjajan potez Martina. Pored dvojice igrača uspeo je da poentira i dođe do dvocifrenog učinka, pošto ima 12 poena.

27' - Šut za tri poena pogodio je Bentil, a onda je Martin promašio čisto zakucavanje. I to je nešto što se ne viđa često od njega. Grin je izgubio loptu, to je kaznio Petrušev. Drobnjak deluje jedini raspoložen kod Budućnosti u ovim momentima.

26' - Na drugoj strani Martin je pogodio poludistancu, što se od njega ne viđa često. Drobnjak je na drugoj strani treći put bio precizan sa poludistance.

25' - Sam je ostao Luka Vildoza i pogodio trojku. Opet je trener Budućnost zatražio tajm-aut i za samo četiri minuta potrošio ih je tri. Konačno je do poena došao domaćin. Rejnolds je bio precizan van linije 6,75.

FOTO: KK Budućnost/Filip Roganović/ABA liga

24' - Budućnost je još uvek bez poena iz igre u trećem kvartalu. I Bentil se na drugoj upisao u strelce i to pod faulom O'Brajana kome je to bila četvrta lična greška. Mijović je prinuđen da potroši još jedan tajm-aut.

23' - Prve poene na meču postigao je Kampaco. Odmah je Mijović reagovao minut odmora ne bi li trgao ekipu. Trojku je promašio Bel-Hejns, a onda je Kampaco majstorski poentirao pod faulom. I tom prilikom je ostao bez vazduha posle sudara sa Benom Bentilom. On je izašao, a Vildoza je umesto njega realizovao dodatno bacanje.

22' - Tek sada je prve poene u ovoj seriji postigao Bel-Hejns i to sa linije penala. Dboru fintu je napravio Lazić i iznudio dva bacanja nakon faula O'Brajana. Precizan je bio kapiten gostiju.

FOTO: KK Budućnost/Filip Roganović/ABA liga

21' - Dobra akcija Zvezde iz auta završena je poenima Nedović. Potom je isti igrač promašio zicer nakon ukradene lopte Kampaca, a onda i Luka Mitrović posle ofanzivnog skoka.

Druga četvrtina: Budućnost - Zvezda 34:48

20' - Izblokiran je Dobrić u poslednjem napadu gostiju u prvom poluvremenu, dok je Grin uzeo težak šut na isteku napada i nije bio precizan.

20' - Druga trojka na utakmici za O'Brajana. Na drugoj strani tehničku grešku dobio je trener domaćin Mijović. Nedović je pogodio bacanja, a potom još dva nakon faula Alekse Ilića.

18' - Bivši igrač Budućnosti, Hasan Martin nastavlja da igra dobro - 30:45. Seriju bez poena za domaće konačno je prekinuo O'Brajan i to sa linije penala.

17' - Jako loše Budućnost igra napad u drugom kvartalu. Podgoričani su postigli samo četiri poena, a na prednost je dodatno povećao Martin.

16' - Ne ide Kampacu kada su poeni u pitanju. Zbog toga je otišao na klupu, a umesto njega na terenu je Nikola Ivanović koji nije dobio dobar doček u dvorani u kojoj je proveo najveći deo karijere. Nova trojka za Nedovića koji donosi Zvezdi prvu dvocifrenu prednost.

14' - U strelce se upisuju Kenan Kamenjaš na jednoj, te Hasan Martin na drugoj strani. Težak šut je pogodio i Rejnolds.

FOTO: KK Budućnost/Filip Roganović/ABA liga

13' - Konačno je Dobrić pogodio trojku u ovoj seriji. Nakon 0/6 iz Beograda sada pogađa prvi šut posle sjajne asistencije Kampaca. Tajm-aut je zatražio Mijović.

12' - Dva na dva su odigrali Vildoza i Mitrović i opet je igrač Zvezde došao do poena. Na drugoj strani Rejnolds je promašio otvorenu trojku. Vildoza je potom iznudio faul Lekomta i pogodio je oba penala.

11' - Nastavlja da dominira Mitrović. Već je na 13 poena centar gostiju. On je na prošlom meču u "Morači" postigao 21 poen.

Prva četvrtina: Budućnost - Zvezda 26:25

10' - Tek sada je Grin uzeo prvi šut i bio je precizan na šutu za tri poena. To je ujedno bio poslednji koš u prvoj četvrtini.

10' - Kaba opet popravlja promašaj svojih saigrača. Na drugoj strani Vildoza sjajno probija i dolazi do novih poena. Mitrović nastavlja da sipa. Opet je pogodio oba bacanja.

8' - Opet je sa poludistance bio precizan Drobnjak. Nastvlja da blista Mitrović, vezao je osam poena. Već ima 10 poena centar gostiju - 21:21.

7' - Laki poeni za Kuridžu. Ostao je sam pod košem, video je to Grin i sjajno ga je uposlio. Na drugoj strani revanširao se Mitrović.

7' - Krenuo je Lazić na prodor i nije bio precizan. Ipak, našao se tu Mitrović da vrati loptu u koš. Potom je Jagodić-Kuridža promašio zicer, što je kaznio Luka Vildoza lakim polaganjem. Sada Petar Mijović reaguje minutom odmora.

FOTO: KK Budućnost/Filip Roganović/ABA liga

6' - Promašio je O'Brajan, ali je to popravio Kaba, a potom je ukrao loptu od Nedoviću i došao je do novih lakih poena. Morao je tajm-autom da reaguje Duško Ivanović kako bi trgao ekipu.

5' - Raspoložen je Nedović. Izašao je iz bloka i pogodio šut za dva. Ipak, gosti za sada ne igraju u odbrani na nivou na kome umeju, pa domaćin od početka meča održava vođstvo.

4' - Novi poeni za O'Brajana. Izgradio je dobru poziciju pod košem i pogodio je preko Petruševa - 9:7. Ušao je u igru Igor Drobnjak i odmah je pogodio sa poludistance.

3' - Do prvih poena dolazi i Petrušev. Lepo se snašao pod košem rivala i jedan od najboljih igrača Zvezde se na taj način uveo u utakmicu. Potom je realizovao oba slobodna bacanja.

2' - Prve poene za goste postiže Nedović, bio je precizan van linije 6,75, ali istom merom je vratio O'Brajan.

1' - Promašio je prvi put, ali je bio precizan iz drugog Kaba i doneo je uvodno vođstvo domaćem timu. Potom Atić povećava prednost iz kontre nakon izgubljene lopte Kampaca.

20.02 - Početak utakmice kasni zbog problema sa mrežicom na jednom košu. Ostaje samo nada da prekid neće dugo trajati.

Petorke su na parketu. Za Budućnosti igraju Tre Bel-Hejns, Erik Grin, Edin Atić, Džej-Džej O'Brajan i Alfa Kaba. Zvezda počinje meč u sastavu Fakundo Kampaco, Nemanja Nedović, Branko Lazić, Filip Petrušev i Ognjen Kuzmić.

Uoči meča:

Aktuelni šampion regionalnog takmičenja je u prvom meču pregazio Podgoričane (93:55) i sada ima priliku da u "Morači" izbori deveto finale Jadrana.

Jedini meč ove sezone odigran u glavnom gradu Crne Gore dobila je Zvezda (56:76) i sigurno da gostima taj meč može da bude pokazatelj kako i sada treba da igraju.

Beograđani se nalaze u seriji od šest vezanih trijumfa protiv Budućnosti. Ekipa iz Podgorice je poslednji put pobedila crveno-bele 24. maja 2021. godine u "Morači" (81:80).

Pobednik ove serije igraće u finalu protiv boljeg iz duela Partizan - Cedevita Olimpija. Ovog utorka je određen termin mečeva u Beogradu i Ljubljani.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!