PAU GASOL O MVP IZBORU: "Jokić je zaslužio treću uzastopnu nagradu"

Novosti online

09. 05. 2023. u 14:44

DA je o MVP tituli odlučivao jedan od najboljih centara u istoriji košarke, nagrada namenjena najkorisnijem igraču ligaškog dela NBA sezone ne bi promenila vlasnika.

ПАУ ГАСОЛ О МВП ИЗБОРУ: Јокић је заслужио трећу узастопну награду

Foto: FK Barselona

Nekadašnji španski as Pau Gasol smatra da je bilo više argumenata na strani Nikole Jokića u odnosu na Džoela Embida, koji je prvi put ovenčan prestižnim individualnim priznanjem.

- Mislim da je ove godine MVP debata bila drugačija nego svih prethodnih, jer je Jokić osvajao nagradu dve godine zaredom - rekao je Gasol za portal "Jurohups". - Pre toga je Janis Adetokumbo bio dva puta uzastopno i sada ste imali Džoela Embida, koji je igrao na zaista visokom nivou i bio jak MVP kandidat. Na kraju je i osvojio. Mislim da se ovde postavljalo pitanje da li Jokić može tri puta zaredom da osvoji.

Tanjug/AP

Dvostruki NBA šampion sa Lejkersima ističe jedan argument u prilog tome da je bilo osnova da centar Denvera nastavi MVP niz.

- Njegov tim je najbolji na Zapadu, on igra na istom nivou ili još i bolje nego prethodnih sezona. Janis je takođe bio prvi u regularnom delu sa Milvokijem, imao je sjajnu sezonu i ponovo igrao na najvišem nivou. Ako mene pitate, plasman timova trebalo bi da bude odlučujući faktor za MVP priznanje. Filadelfija je bila treća na tabeli Istoka, što jeste dobra pozicija, ali nije bila prva. Obično MVP dolazi iz redova ekipa koje su na vrhu. Ali gomila medija glasa i odlučuje o tome, na njima je kome će dati svoj glas. Ove godine je to Džoel i srećan sam zbog njega. Drago mi je i ponosan sam što su sva trojica igrači van SAD, što govori o tome koliko je napredovala igra i uticaj igrača izvan NBA sistema.

Kokoškov kod Bogdanovića?

POSLE prekida saradnje sa Bruklinom, Igor Kokoškov je na putu da pronađe novi NBA angažman, kao pomoćni trener u Atlanti našeg Bogdana Bogdanovića.

Prema informacijama američkih medija, nekadašnji selektor Srbije mogao bi da se pridruži Kvinu Snajderu u stručnom štabu Hoksa, sa kojim je već sarađivao u Juti.

Dotakao se i teme naturalizovanih igrača u reprezentacijama.

- Iz nekog razloga, dozvoljeno je dodati naturalizovanog igrača koji nema nikakve veze sa državom za koju igra. Mislim da bi trebalo da postoji čvršća veza igrača i reprezentacije. Na primer, da igra u nekom klubu iz te države nekoliko godina, da živi u toj zemlji. Dok sam ja bio u reprezentaciji imali smo naturalizovane igrače koji nisu rođeni u Španiji, ali su odrasli u našem sistemu kao što su Nikola Mirotić i Serž Ibaka. To već ima smisla, pričaš jezik te zemlje, tu si odrastao, proveo neko vreme...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)