"AKO POZOVEM PANTERA U REPREZENTACIJU..." Svetislav Pešić o ekipi Srbije za Mundobasket, asu koji neće doći, da li stiže Nikola Jokić...

Novosti online

08. 05. 2023. u 22:16

Košarkaška reprezentacija Srbije zna protiv koga igra na Svetskom prvenstvu u košarci 2023, ali još uvek ne zna u kom sastavu će na Mundobasket otići.

АКО ПОЗОВЕМ ПАНТЕРА У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ... Светислав Пешић о екипи Србије за Мундобаскет, асу који неће доћи, да ли стиже Никола Јокић...

Ilustracija


Podsetimo, žreb je odredio da u prvoj fazi takmičenja ekipa selektora Svetislava Pešića igra protiv Kine, Portorika i Južnog Sudana.

U drugoj rundi, Srbija se ukršta sa grupom u kojoj se nalaze Angola, Dominikanska Republika, Filipini i Italija, a potencijalni rivali u četvrtfinalu, bar na papiru, su moćne Sjedinjene Američke Države, Grčka, Litvanija…. 


Strateg "orlova" je ovako započeo priču o sastavu tima za ovogodišnji šampionat planete:

- Što se sastava Srbije tiče, neće biti velikih promena u odnosu na ekipu koja je igrala na Evropskom prvenstvu. Mnogo toga će zavisiti od priprema, zdravstvenog biltena. Avramović je doživeo povredu, ali se nada da će moći da igra na Mundobasketu, Vladimir Lučić definitivno neće biti u sastavu tima, a nema potrebe da pričam o tome koliko nam on znači -  rekao je Pešić, a prenosi "Sport klub".

Vladimir Lučić / FOTO: FIBA.Basketball

Selektor Srbije je tome dodao i ovo:

- Nadam se da neće više biti povreda, sledi završnica klupske sezone. Pokuševski se vratio, treniraće do početka jula, čekamo da vidimo kakva će biti situacija sa Jovićem. Tarlać i ja smo pričali sa Nikolom Jokićem. Videćemo dokle će da stigne u NBA plej-ofu, Nikola je zadovoljan u državnom timu, želi da igra, ali moramo da sačekamo malo. Čekamo i Bogdana Bogdanovića, koji se oporavlja od naporne sezone.

Bogdan bogdanović i Nikola Jokić na NBA meču Atlante i Denvera / FOTO: AP

Na pitanje da li će u sastavu Srbije biti stranac, odgovara pomalo duhovito:

- U ovom momentu neće. Jer, ako pozovem Kevina Pantera, onda ću morati i nekoga iz Zvezda, da ne bi bilo sukoba! - našalio se Pešić pa nastavio:

- Ne vidim pojačanje za reprezentaciju u stranim igračima u ovom momentu, nadam se da nam neće trebati inostrani igrači u timu, ali ne isključujem mogućnost da se to desi u periodu koji sledi.

Podsetimo, svetsko prvenstvu košarci 2023. igra se od 25. avgusta do 10. septembra, a domaćini su Indonezija, Japan i Filipini.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja