ŠOK-INTERVJU NAŠE ZVEZDE KOŠARKE: Krila od svih da ima tumor, pa mesec dana posle operacije krenula sa Srbijom na Svetsko prvenstvo!

Novosti online

08. 05. 2023. u 18:48

SAŠA Čađo, košarkašica koja je sa reprezentacijom Srbije osvojila čak četiri medalje sa velikih takmičenja, otkrila je neverovatnu stvar o sebi.

ШОК-ИНТЕРВЈУ НАШЕ ЗВЕЗДЕ КОШАРКЕ: Крила од свих да има тумор, па месец дана после операције кренула са Србијом на Светско првенство!

Jutjub / Na ivici terena

Tokom intervjua za emisiju "Na ivici terena", banjalučke ATV, ona je po prvi put javno govorila o tumoru s kojim se (iz)borila, i to neposredno pred prošlogodišnji šampionat planete na koji je, tek operisana, rešila da ide i - zaista otišla.

Priča o tome počela je pomalo uobičajenim tokom za jedan sportski intervju, jer ništa nije nagoveštavalo otkriće koje će naša proslavljena reprezentativka da pruži.

Na pitanje koliko joj je teško bilo kada je kao 22-godišnjakinja morala da operiše ukrštene ligamente kolena, a o toj operaciji je koji tren ranije pričala pred kamerom na tribinama hale "Polkovice", poljskog kluba za koji nastupa, započela je odgovor ovako:

- Bilo je jako teško, ali proed toga tu još nekih dosta teških stvari u mom životu i bila sam pod velikim stresom i pritiskom. I probijala sam se. Imala sam jako veliku odgovornost na sebi i nisam mogla, očigledno... Sada vam pričam iskreno, nisam mogla taj pritisak da iznesem i... čovek kada se loše oseća, čovek puca negde. I ja to godinama znam, to se meni tako desilo. Nisam mogla neke stvari da izensem, nisam našla rešenje, desi ti se nešto tako i onda te to opomene, uči te, ideš dalje.

Na komentar jednog od dvojice novinara da, kada se prebrode teške stvari "postaneš i bolje", nadovezala se onako kako niko nije očekivao:

- Jeste... Imala sam isto jednu tešku scenu pre šest meseci. Mislim, to prvi put sad pričam o tome, nikome nisam o tome govorila. Osim mojih roditelja i moje uže porodice, to niko ne zna. Imala sam dobroćudni tumor koji sam morala da operišem. Mesec dana pred odlazak na Svetsko prvenstvo. I ja sam to odlučila da odradim. To me, onako, baš izbacilo iz takta. Morala sam to da odradim i stvarno sam, za mesec dana oporavka, dala sve od sebe da se priključim timu, da odem na pripreme.

Tome je dodala sledeće:

- Kada je meni to pronađeno, oni (misli na reprezentaciju, odnosno srpsku kuću košarke) su meni u Srbiji pronašli najbolje doktore i u roku od tri dana ja sam poslana u bolnicu da budem operisana.

"Sve je ok?", bilo je naredno pitanje:

- Da, sada je sve okej - uz osmeh je rekla Čađo.

Koji tren kasnije je o pomenutoj temi istakla i ovo:

- Čovek ne može da se ne nervira u takvim situacijama. Život je sam po sebi stresan. Ti uvek imaš neku vrstu stresa, samo je važno pronaći način da te neke nebitne stvari ne pogađaju previše. A ja sam poprilično emotivna, mene dosta stvari pogađa i... ne volim druge da vređam, uvek se trudim da svima oko mene bude dobro, a onda najveću štetu sama sebi nanesem. Ali, u suštini, opet kažem, na tom sam nekom svom putu i kroz život učim šta sve mogu, koliko mogu da izdržim, za šta sam sve sposobna i želim da verujem da ništa neće da me zaustavi u životu, u budućnosti, da ostvarim ono što sam ja zamislila.

A Saša Čađo, igračica koja rođena 13. jula 1989. u Sarajevu, a koja tokom bogate karijere u dresu Srbije osvojila dva Evropska prvenstva (2015. i 2021.), jednu bronzu na Evrobasketu (2019.) ali i bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru (2016.) ne samo da je otišla na prošlogodišnji Mundobasket, već je tamo bila - najbolja otkako igra za Srbiju.

Oborila je svoj rekord po proseku poena po meču na najvećim nadmetanjima (9,2), izjednačila drugi najbolji lični rezultat u skokovima po utakmici na velikim takmičenjima (1,8), uz 1,3 asistencije po odigranom meču.

Medalja je ovoga puta izostala oko vrata (ženska reprezentacija Srbije je Mundobasket završila kao šesta), ali je upravo dobila najsjajniju medalju - za hrabrost i nestvarnu ljubav prema našoj nacionalnoj selekciji.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024