REKLI SU ŽOCU DA DOMAĆIN NIJE NIKAD IZGUBIO MAJSTORICU: Nisu očekivali odgovor koji je Željko Obradović dao

Novosti online

08. 05. 2023. u 15:34

KOŠARKAŠI Partizana u sredu igraju protiv Real Madrida odlučujuću petu utakmicu plej-ofa Evrolige. Očekivanja pred odlučujući meč u prestonici Španije izneo je trener crno-belih Željko Obradović.

РЕКЛИ СУ ЖОЦУ ДА ДОМАЋИН НИЈЕ НИКАД ИЗГУБИО МАЈСТОРИЦУ: Нису очекивали одговор који је Жељко Обрадовић дао

FOTO: M. Vukadinović

Trofejni stručnjak je istakao da se raspoloženje nije mnogo promenilo, uprkos tome što je ekipa izgubila dve utakmice u Beogradu.

- Raspoloženje nije previše različito u odnosu na prethodni put kada smo se spremali za Madrid - rekao je Obradović i podsetio da su već ostvarene dve pobede u gostima u ovoj seriji.

Partizan će za razliku od prethodna dva duela biti jači za kapitena Kevina Pantera. Objasnio je Žoc šta ekipa mora bolje da radi u odnosu na mečeve iz Beograda.

- Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem... Neko će na Fajnal-for, svašta se desilo u ovoj seriji i peta će da odluči. Idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo iz ove dve utakmice u Beogradu izvukli pouke i razgovarali na treninzima kako bismo popravili šta nije valjalo. Pre svega moramo da na Tavaresu postavimo odbranu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu.

Nije krio koliko će povratak Pantera biti važan za ekipu.

- Kevin Panter je kapiten i lider tima i njegovo prisustvo će biti veoma važno.

Za kraj se dotakao i statistike, a ona kaže da gostujući tim nikada nije pobedio u majstorici.

- A imate i onaj drugi podatak da onaj ko je vodio 2:0 nije ispao, ali statistika postoji da bi se neke stvari menjale. Videćemo u sredu posle utakmice šta je bilo. Pogledajte poslednju utakmicu kako smo izgubili, jedna lopta, skok, odbrana, to može da odluči. Sve su to faktori koji odlučuju na košarkaškoj utakmici i treba biti spreman na sve i reagovati na tok utakmice - zaključio je Obradović, a preneo "Mocartsport".

O tome koliko je Panter važan za ekipu govorio je i plejmejker crno-belih Dante Egzum.

- Duga je ovo serija, bila je uspona i padova, vodili smo 2:0 i znamo da je moguće da pobedimo. Kevin Panter? Njegova igra savršeno odgovara onome što mi hoćemo da igramo kada oni igraju zonu, kada može da šutira. On je naš kapiten i značajan je na terenu - istakao je Australijanac.

Podsetimo, odlučujuća utakmica između Real Madrida i Partizana na programu je u sredu od 21 sat.

BONUS VIDEO: MADRID TO NE PAMTI: "Grobari" napravili feštu u prestonici Španije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini