KAKO JE TUČA NA PARKETU POMOGLA MADRIĐANIMA: Ključni detalj za seriju Partizan - Real?

Novosti online

03. 05. 2023. u 21:15

Košarkaši Partizana poraženi su u trećem meču plej-of serije Evrolige od Reala u beogradaskoj Areni rezultatom 82:80. Ali, kako se dotle došlo posle dve briljantne partije crno-belih u Madridu?

КАКО ЈЕ ТУЧА НА ПАРКЕТУ ПОМОГЛА МАДРИЂАНИМА: Кључни детаљ за серију Партизан - Реал?

FOTO: M. Vukadinović

Jedan od najzaslužnijih za pobedu Madriđana u Beogradu bio je Edi Tavares, koji je meč završio sa 26 poena, 11 skokova, tri asistencije i čak tri blokade.

U prvoj utakmici u Madridu, prisustvo Matijasa Lesora pod obručima, značajno je otežavalo Tavaresu da dođe do lakih poena, te je centar ''kraljevića'' upisao 12 poena i pet skokova, a takođe dok je gorostas sa Zelenortskih ostrva bio na parketu, crno-beli su uspeli da postignu šest poena više od rivala.

U susretu broj dva, Tavaresa nije bilo zbog povrede, ali je Lesor bio na parketu, pa nije pretila veća opasnost iz reketa za Partizan.

Međutim u trećoj utakmici, Lesor zbog suspenzije nije mogao da pomogne saigračima, Tavares se vratio nakon lakše povrede i dominirao pod koševima. Upisao je 26 poena, 11 skokova, tri asistencije i tri blokade, većinu svojih poena je dao kao zicer ili zakucavanjima. U taboru domaćina nisu imali adekvatan odgovor za centra Madriđana.

A da su pokušavali crno-beli na sve načine da neutrališu Tavaresa, jesu. Čak su Balša Koprivica i Tristan Vukčević dobili svoje minute (kojih ove sezone nije bilo mnogo), te je Željko Obradović tražio preuzimanja i ''nižu'' petorku sa Ledejom na poziciji centra, ali niko nije uspeo da zaustavi Realovog "džina" .

Utakmica broj četiri na programu je u četvrtak, Matijas Lesor se nakon suspenzije vraća u tim, a to će imati ogroman uticaj na igru crno-belih. Bar se tako nadaju i u stručnom štabu Partizana, i navijači beogradskog kluba, jer Tavars "ne bi trebalo" da naigra košarke pored centra crno-belih kao u meču broj tri, kada Partizan nije imao rešenje za njega.

Ispostavilo se, dakle, da je suspenzija zbog tuče koju su izazvali Realovi košarkaši (zasad) skuplje koštala Partizan, jer najratoborniji član španskog giganta, Geršon Jabusele, uopšte nije nedostajao gostima na putu ka pobedi u Areni, dok su i te kako falili crno-belima i pomenuti Lesor i Panter. 

Matijas Lesor se vraća za četvrti meč, Kevin Panter mora da pauzira još tu utakmicu, pa će Partizan ipak biti jači nego u trećem duelu, i to baš tamo gde je najviše škripalo. Ali, vraća se posle suspenzije i opasni Realov Argentinac Gabrijel Dek, koji je u prvom duelu ubacio čak 24 poena, a u drugom osam, te će i Madriđani imati "šta da kažu" u predstojećem megdanu. Pratite i njega, kao i dosadašnje okršaje ova dva tima, uz sportske stranice portala "Novosti".

BONUS VIDEO: BUKA, BAŠ BUKA: Ovako su košarkaši Partizana dočekani u Madridu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)