"NEMAM RAZLOGA DA PRESTANEM DA VERUJEM U OVAJ TIM!" Obradović nakon Reala: Jako sam ponosan, poslali smo pravu sliku u svet

Novosti online

02. 05. 2023. u 23:25

TRENER Partizana, Željko Obradović, zadovoljan je prikazanim u trećoj utakmici plej-ofa Evrolige protiv Real Madrida.

НЕМАМ РАЗЛОГА ДА ПРЕСТАНЕМ ДА ВЕРУЈЕМ У ОВАЈ ТИМ! Обрадовић након Реала: Јако сам поносан, послали смо праву слику у свет

Printskrin/Sk

Trofejni stručnjak je istakao da veruje u tim, bez obzira na to što je "parni valjak" izgubio utakmicu na jednu loptu. Takođe, je i ponosan zbog publike koja je ponovo bila sjajna.

- Čestitam Realu na pobedi, mali detalji su rešili. Hvala navijačima na divnoj večeri, imamo još jednu šansu. Nemam razlog da prestanem da verujem u ove igrače, verujem u njih. Daj Bože da se plasiramo na Fajnal for, ali treba da šaljemo i dalje ovakvu sliku u Evropu i svet - rekao je Obradović na početku obraćanja.

Potom je otkrio i gde su bili najveći problemi na današnjoj utakmici.

- Najveći problem naš je bio napad, da pogledamo video, to uvek pomaže igračima da shvate, da vide pozicije... Treba da nastavimo da igramo kao u prvoj četvrtini. Bilo je nekih trenutaka u odbrani kada je Real postizao lake poene iz tranzicije, kada nismo imali odbranu i nismo to sekli faulom. Uvek pričam da je faul veliko oružje igrača. Ako to popravimo, imamo velike šanse da se kvalifikujemo među četiri.

Dobio je i pitanje koji je plan imao za Valtera Tavaresa koji je odigrao sjajan meč. On je duel okončao sa 26 poena, 11 skokova i indeksom 41.

- Plan je bio protiv Real Madrida, ne samo Tavaresa. Postoji još 11 igrača, nije samo Tavares. Dobro je što ćemo imati još jednog visokog igrača, znamo koliko je Lesor važan. Problem je bio u napadu. Nismo dobro delili loptu, nije se kretala na pravi način. Nismo delili ekstra pas. Imali smo tri šuta otvorena, Avramović, Trifunović... Pričao sam na poluvremenu da moramo da nastavimo tako i da će biti u redu. Ali, nismo, bili smo previše usporeni. Pre toga su bili ishitreni šutevi i nismo imali pas više što nas krasi kao tim i to je razlog što smo odigrali tako u drugoj četvrtini.

Potom se ponovo osvrnuo na navijače koji su bili odlični.

- Jako sam ponosan. Još jednom smo poslali pravu sliku u svet. Mnogi su samo čekali ovu utakmicu, da daju svoje komentare, pričali su da će biti pakao. Jako je važno što smo pokazali gostoprimstvo, kakvi smo kao narod, jako ponosni i gostoljubivi.

Dotakao se i Dantea Egzuma koji je stegao zube i pomogao saigračima uprkos povredi.

- Pojavile su se neke vrste razne interpretacije. Zamoliću doktora Momu Jakovljevića da pokaže javno kako mu je izgledao prste posle druge utakmice. Naši doktori su uradili neverovatan posao. Hvala Danteu što je želeo i pomogao timu koliko je mogao.

Deluje da je u poslednjem napadu Partizana bilo dosta kontakta nad Egzumom.

- Bilo je kontakta, na Danteu. Da li je faul ili ne, to ne komentarišem.

Aleksa Avramović je u jednom trenutku uhvatio za ruku, ali Obradović još uvek ne zna kakvo je stanje sa njim.

- Žalio se na povredu ruke, videćemo u kakvom je stanju.

Takođe, dotakao se Jama Madara koji odlično igra od početka ove serije.

- Jam Madar je odigrao dobro, tako je i u celoj seriji. Njegova odbrana u prvoj utakmici je na nivou seniora. To sam rekao igračima, što ih je nateralo da podignu svoju odbranu za drugi meč. Verovatno treba da se zapitamo gde se trenutno nalazimo. Vodimo 2:1, dobili smo Real Madrid, igramo u Beogradu. Šta drugo da kažemo, sem da verujemo u ove momke i uspeh. Ima nekih grešaka, probaćemo da promenimo to za 48 sati do druge utakmice.

Za kraj se osvrnuo i na trojku Najdžela Vilijamsa-Gosa koja je rešila pobednika.

- Igrali smo odbranu kako je trebalo, ovo je bila čista situacija jedan na jedan. Pogodio je, da nije verovatno bi ga iz Reala pitali neke stvari, što je tako napao. On ima taj kvalitet i pogodio je za pobedu - zaključio je Obradović.

Četvrta utkamica igra se u četvrtak takođe od 20.30 u "Areni".

BONUS VIDEO: MADRID TO NE PAMTI: "Grobari" napravili feštu u prestonici Španije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)