ZVEZDINA ZAVRŠNICA ZA INFARKT PROTIV FENERA: Crveno-beli slavili, pomogli i Partizanu

A. I.

13. 04. 2023. u 21:24 >> 21:24

KOŠARKAŠI Crvene zvezde savladali su Fenerbahče u 34. kolu Evrolige u dvorani Aleksandar Nikolić. U neverovatnoj završnici Duško Ivanović nadmudrio je Dimitrisa Ituidisa (91:89) Pobeda nad turskim gigantom pomogla je Partizanu, koji sada ima uvećanu šansu da u slučaju pobede nad Panatinaikosom budu peti pred plej-of.

ЗВЕЗДИНА ЗАВРШНИЦА ЗА ИНФАРКТ ПРОТИВ ФЕНЕРА: Црвено-бели славили, помогли и Партизану

FOTO: M. Vukadinović

PRVA ČETVRTINA 15:21

Nije dobro ekipa Crvene zvezde otvorila meč. Prelako je turski sastav dolazio do poena. Uspevali su i spolja i iz nutra da probijaju i brzo su poveli 11:4. Ipak, kako je vreme teklo uspevala je ekipa sa Malog Kalemegdana da odgovori i vrati se u četvrtinu.

Crvena zvezda – Fenerbahče 91:89 (15:21, 26:18, 16:18, 22:22, 12:10)

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd; Sudije: Lotermozer, Paterniko, Alijaga

Crvena zvezda: Holand 0, Vildoza 17, Lazarević 2, Kampaco 24, Mitrović 12, Martin 6, Dobrić 22, Ilić 0, Nedović 0, Marković 3, Petrušev 5; Trener: Duško Ivanović.

Fenerbahče: Motli 27, Hejs-Dejvis 19, Biberović 0, Pjer 7, Džekiri 2, Gudurić 11, Dorsi 12, Kalatis 11; Trener: Dimitris Itudis.

Odličan je bio Luka vildoza koji je za osam minuta igre postigao sedam poena, tako je Zvezda uspela da se spusti na 13:16 na semaforu. U poslednjem minutu oba tima su grešila, serija od po dve izgubljene lopte na obe strane, što je zaista retko za videti u Evroligi, a nakon 10 minuta igre zasluženo je vodio gost 15:21.

DRUGA ČETVRTINA 41:39

Zaigrala je Crvena zvezda znatno bolje u drugoj deonici. Nošeni Lukom Mitrovićem uspeli su nakon tri minuta igre u nastavku da naprave prevagu, a potom trojkom Fakunda Kampaca i da izjednače - 25:25. Džon Holand je odličnom odbranom naterao u nekoliko navrata rivala na grešku na drugoj strani.

Ipak, usledio je novi pad crveno-belih. Pogrešili su Petrušev i potom Martin, raspoložen je u tim trenucima bio Motli. Serijom 10:2 gosti su ponovo imali prednost (27:35). Dobrić je još jednom bio Zvezdin "iks faktor", postigao je četiri poena u nizu, potom i Vildoza i Martin upisuju poene za izjednačenje 35:35. Završnica je pripala Zvezdi koja je uspela poenima poenom Dobrića sa penala, kao i trojkom Kampaca povede 41:39.

TREĆA ČETVRTINA 57:57

Petrušev je otvorio treću deonicu poenima. Potom trojkom Fakundo Kampaco diže prednost crveno-belih na 45:39. Nakon dva minuta igre, Motli i Pier turski tim vraćaju na samo dva poena zaostatka. U nastavku se upisao i Fakundo Kampaco. Nije se tu zaustavio crveno-beli tim, trojkom Stefana Markovića crveno-beli ponovo dolaze do prednosti od pet poena.

Luka Vildoza je posle faula dobio i tehničku grešku, Fener to nije kaznio, ali jeste izjednačio zahvaljujući Motliju i Pjeru. Ipak, od tog trenutka Vildoza u prodoru dobija faul za dva penala, Marković daje trojku, a igrači crveno-belih se bacaju po parketu za svaku loptu - 52:47 za Zvezdu.

Ipak, u poslednji minut ušao je fener sa vođstvom. Precizan je za tri bio Tajler Dorsi, polovičan odmah u narednom napadu sa penala bio je Hejs, a odličan Dobrić svojim 14. poenom donosi novo izjednačenje domaćima (57:57).

ČETVRTA ČETVRTINA 79:79

Gudurić je sa penala uspeo da vrati prednost gostima, potom novom je viđena magična igra Ognjena Dobrića koji je pogodio dve trojke za 67:63. Ponovo se u završnici meča uzdigao turski tim koji je poenima Kalatesa uspeo da preokrene, ipak, poentirao je u presudnom trenutku Dobrić za prekid serije Turaka 71:74. Koristio je Dorsi mismeč protiv Vildoze i na taj način održavao je prednost gostiju.

Neizvesna završnica viđena je u poslednjem minutu. Imali su Turci prednost 75:78, kada je Dorsi napravio faul u napadu. Dva penala izveo je Luka Mitrović, pogodio je oba penala košarkaš crveno-belih. Faulirao je potom Motlija koji je pogodio jedno bacanje 26 sekundi pre kraja domaćin je imao zaostatak 77:79. Izjednačenje je solo prodorom doneo domaćinu Fakundo Kampaco. Igrao se produžetak

PRODUŽETAK 91:89

U produžetku je Zvezdi išlo sve od ruke. Precizan je bio Kampaco, pre toga i Luka Mitrović, a Nik Kalates napravio je faul u napadu za 83:82. Petrušev je zakucavanjem iz ppika podigao atmsoferu do usijanja - 85:82. Usledilo je penal nadigravanje. Prvo je fauliran bio Motli koji je pogodio oba, a nakon toga i Kampaco - 87:84. Neverovatna akcija Kampaca. Prvo je bio blokiran od strane Motlija, brzo je improvizovao otišao u korner nakon uhvaćenog skoka, pogodio je trojku za 90:84, poto mje Motli pogodio jedno bacanje, a potom i zakucao u narednom napadu. Zakomplikovali su potom crveno-beli na rezultatu 90:87, izgubio je Kampaco loptu pri ubacivanju, a Dorsi sa penala smanjio zaostatak na poen - 90:89

UOČI MEČA

Crvena zvezda je deseta na tabeli Evrolige sa 16 pobeda i 17 poraza i izgubila je sve šanse za plasman u plej-of najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Fenerbahče je peti sa skorom 19/14, ali je turskom klubu večeras neophodan trijumfa za siguran plasman u Top 8 Evrolige.

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović ni za ovaj meč neće moći da računa na kompletan tim, a "crveno-beli" žele pobedom da završe sezonu u Evroligi.

- Kao pred svaku utakmicu idemo da pobedimo. Svi su igrači za sada do ovog poslednjeg treninga, dobro, igraće njih samo 12. Fenerbahče je izuzetno kvalitetan tim, dobili su zadnju utakmicu protiv Efesa možda najviše zahvaljujući tome da su imali neke igrače koji su bili povređeni, pa su silom prilika igrali sa pet niskih igrača i igrajući sa pet niskih napravili su razliku. Izuzetno kvalitetan tim, izuzetan broj igrača koji mogu da reše utakmicu i situacije 'jedan na jedan', rekao je Ivanović uoči meča sa Fenerbahčeom.

FOTO: M. Vukadinović

Sve ulaznice su rasprodate za meč između Crvene zvezde i Fenerbahčea.

- To je zaista izuzetan znak da su naši navijači zaista fantastični što ja ponavljam stalno i što je istina. I zaista daju snagu ovim momcima kad izađu da igraju, podršku im daju, znači im puno, dodao je Ivanović.

Fenerbahče će biti oslabljen na večerašnjem meču, pošto za turski klub neće igrati Nemanja Bjelica, Skoti Vilbekin, Devin Buker i Metedžan Birsen.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024