ZVEZDA U TOP 8 EVROLIGE? U domenu naučne fantastike, evo koliko procentualno crveno-beli imaju šanse

Novosti online

29. 03. 2023. u 11:14

Do kraja ligaškog dela elitnog evropskog takmičenja ostalo je samo tri, odnosno četiri (neke ekipe igraju večeras 31. kolo, a neke su odigrale u utorak uveče) runde, pa se situacija na tabeli polako, ali sigurno, raščišćava.

ЗВЕЗДА У ТОП 8 ЕВРОЛИГЕ? У домену научне фантастике, ево колико процентуално црвено-бели имају шансе

FOTO: M. Vukadinović

Košarkaši Partizana nalaze se nadomak ulaska u top 8 fazu Evrolige. Iako je ekipa Željka Obradovića izgubila od Barselone u Areni u utorak uveče, crno-beli su gotovo sigurni učesnici naredne faze najelitnijeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi. Priliku da overe plasman imaće već u petak veče pred svojom publikom kada u Beograd stiže kraljevski klub - Real Madrid.  

Drugi srpski predstavnik u Evroligi, Crvena zvezda, gotovo da nema šanse za plasman dalje. Izabranici Duška Ivanovića su posustali tokom marta i u presudnim utakmicama poklekli, pa iako njihova nada i dalje tinja da mogu dalje, više ništa ne zavisi samo od njih. 

Uoči ovog kola, specijalizovani košarkaši sajt Basketnjuz objavio je šanse svih ekipa koje su i dalje matematički "žive" da se nađu u plej-ofu. Partizan je trenutno, uz Fenerbahče, maltene siguran učesnik plej-ofa sa 98 procenata. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BasketNews (@basketnews)

Odmah iza njih, sa 96 procenata, nalazi se izraelski Makabi, koji je takođe proigrao u pravom momentu sezone, te je i njihov potencijalni pad i neodlazak u top 8 samo domen teorije.

Te ekipe bi, uz Olimpijakos, Barselonu, Real Madrid i Monako, trebale da upotpunjuju sedam od osam mesta u plej-ofu, te će se borba za još jedno voditi između još šest ekipa, barem u teoriji.

Najveće šanse daju se španskoj Baskoniji, koja je nakon sjajnog starta sezone doživela pad, te su na 66 posto šanse da se nađu u završnim borbama, dok znatno manje izglede, uprkos istom skoru, ima ekipa Žalgirisa - 27%.

Aktuelni šampion Evrope Anadolu Efes ima samo sedam posto šanse da se nađe među osam najboljih, na dva manje je Olimpija Milano, dok se Valensija nalazi na 3 posto šanse.

Među ekipama kojima je potrebna senzacija da se nađu u top 8 nalazi se Crvena zvezda, koja je "tek" na 0,5 procenata šanse da se splet događaja poklopi i crveno-beli odu u plej-of, dok je na 0,2 posto manje Virtus.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju