ZVEZDI SAMO ČUDO POMAŽE: Sve pobede do kraja i tri poraza direktnih konkurenata

V. P.

24. 03. 2023. u 17:50

POBEDA Crvene zvezde nad Baskonijom predstavlja igračima i navijačima bolni podsetnik na proćerdano u prethodnim evroligaškim plej-of bitkama.

ЗВЕЗДИ САМО ЧУДО ПОМАЖЕ: Све победе до краја и три пораза директних конкурената

Miloš Vukadinović

Osim u slučaju da se desi nekakvo prvorazredno čudo, isti efekat imaće i potencijalni trijumfi u preostale četiri utakmice sa Valensijom, Asvelom, Olimpijakosom i Fenerbahčeom.

- Tražimo motivaciju u tome da imamo još četiri meča, pa neka ovo bude prva od pet pobeda. Trebalo bi da nastavimo na ovaj način, nadam se da ćemo učiniti da navijačima ove preostale utakmice budu najlepše moguće.

- rekao je Nemanja Nedović nakon duela sa Baskijcima, prilično potištenim glasom uprkos dvocifrenom trijumfu (74:63).

Možda bi glas najboljeg strelca ovog meča sa 20 poena zvučao nešto optimističnije da je krajnja razlika dostigla 18, čime bi crveno-beli stekli prednost u međusobnim susretima sa timom iz Vitorije. Mrvicu nade još manjom čini to što je i Žalgiris bolji u tom segmentu, i to za poen! To malo je zapravo mnogo, jer u praksi daje španskom i litvanskom timu tri pobede prednosti.

POMOGLO I DRUŽENjE U PRIRODI

NEDOVIĆ je pre utakmice sa Baskonijom organizovao porodično-timski izlet u prirodu.

- Na početku sezone nismo imali prilike zbog paklenog rasporeda, a onda smo dobili slobodan dan u ponedeljak, pa sam se raspitao kod momaka da li bi bili raspoloženi da se svi družimo. Znam da vole da slobodan dan provedu uz svoje porodice, svi su bili prijatno iznenađeni i prihvatili su poziv. Možda je i to malo pomoglo.

Zvezdina računica je da dobije sva četiri meča, a da Baskonija i Žalgiris izgube tri. Srpski tim igra na domaćem terenu sa Valensijom, Olimpijakosom i Fenerom, gostuje samo Asvelu. Litvanci u poslednja četiri kola dočekuju Monako, Valensiju i Makabi, gostuju Bajernu. I Baskijci imaju tri utakmice na domaćem terenu (Alba, Fenerbahče, Asvel), u gostima sa Olimpijakosom. Na osnovu ovoga, jasno je da su izgledi crveno-belih da se uguraju u top 8 ravni tome da zemlja prestane da se okreće oko svoje ose.

- Kakve god da su nam šanse za plasman u plej-of Evrolige, nama je samo jedan cilj na umu, a to je kraj sezone i borba za trofeje. Tada počinje ono glavno. Sada podižemo poljuljano samopouzdanje nakon svih tih poraza - istakao je Luka Mitrović posle meča sa Baskonijom.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014? <script type="text/javascript" src="//services.brid.tv/player/build/brid.min.js">

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade