"IZVINJAVAM SE!" Željko Obradović je izašao pred novinare posle večitog derbija i uradio ono o čemu će se pričati! (VIDEO)

Novosti online

13. 03. 2023. u 23:20 >> 23:58

TRENER KK Partizan Željko Obradović održao je izuzetno zanimljivu konferenciju za štampu posle večitog derbija.

ИЗВИЊАВАМ СЕ! Жељко Обрадовић је изашао пред новинаре после вечитог дербија и урадио оно о чему ће се причати! (ВИДЕО)

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Podsetimo, Partizan je gubio sa 20 razlike, a uspeo da pobedi Crvenu zvezdu u utakmici ABA lige, a strateg crno-belih je najpre ovako sumirao utiske:

- Dva različita poluvremena... U prvom smo bili bez energije, bez pameti i veoma statični, pa smo primili mnogo poena. Probao sam da promenim odbranu već posle nekoliko minuta, ali informacije kao da nisu došle do igrača. Rekao sam im pred utakmicu da ona traje 40 minuta i da nam treba koncentracija svih tih 40 minuta. Na poluvremenu, kada smo gubili sa 14 razlike, objasnio sam igračima šta mislim da treba da se promeni, ali sam rekao i njima da oni probaju da objasne šta se dešava. Par njih je izašlo da kaže, čak i neki koji nisu igrali. Recimo, mi smo imali u prve dve deonice devet uhvaćenih lopti pod našim košem, a oni (Zvezda) osam u napadu... - rekao je Obradović i gotovo u dahu nastavio ovako:

- Da, jedan od najvažnijih momenata bila je osvojena lopta i tri poena Madara na kraju treće deonice. Ali, dao je dve takve trojke i Kampaco, koji ima izuzetan individualni kvalitet. Međutim, nije to bilo toliko važno, koliko činjenica da smo ga onoliko puta faulirali. On šutira (pogledao je Obradović statistiku) 10 od 10 sa linije penala i takvog igrača treba pametnije čuvati. Mojoj ekipi želim da čestitam na veri, velikoj borbenosti u drugom poluvremenu, na tome što smo shvatili kako treba da igramo odbranu i što smo neuporedivo odigrali pametnije u napadu. Potrošnja je ogromna, usled svega što se dešava u Evroligi imali smo sada i veliki derbi, a mi već sutra moramo da se bavimo Efesom. Moram da istaknem još jednu stvar... rekao je "Žoc" i izneo ono što mu je na duši:

- Matijas Lesor je neverovatan čovek, sa neverovatnom energijom, koji daje neverovatvne stvari ovoj ekipi, i košarkaški i ljudski. Ali, ono što je uradio na kraju utakmice je potpuno nepotrebno. Ja kao trener želim da se izvinim igraču Crvene zvezde Filipu Petruševu, koji je dvaput udaren. Da li je bilo pre toga (incidenta, kada je Lesor udario Petruševa) bilo nekih stvari, ne znam, pogledaćemo snimak, videćemo da li je bila neka provokacija, ali ni to nije razlog za onakvu rekaciju. Što se tiče navijača, ja ću kao papagaj da ponavljam koliko sam im zahvalan, ali sve ovo može da bude fenomenalnije da nije bilo nekih trenutaka koji su se desili, kada su se čule neke ružne reči. I vi znate da je to moj stav od prvog trenutaka kada sam postao trener Partizana. Neću da se promenim nikada i mislim da nijedna pobeda na svetu ne može da bude važnija od toga da se ponašaš normalno i da budeš normalan - rekao je Željko Obradović.

 

On je na konstataciju jednog novinara da je Partizanu loše išlo u pik-en-rol odbrani, kada je Jam Madar čuvao Fakunda Kampaca u prvom poluvremenu, reagovao burno:

- A ko je najzaslužniji za preokret u drugom poluvremenu? Pa, Madar! Valjda ja kao trener imam pravo da verujem u svoje igrače. Evo, recite mi, koliko evroligaških, koliko NBA mečeva ima Kampaco, a koliko Madar? Iskustvo je mnogo važno... Ali, ako ja ne stojim iza igrača, onda ne znam ko će. To je bio naš razgovor, na poluvremenu smo najmirnije razgovorali šta treba da promenimo i promenili smo. Sada su neki drugi ciljevi ispred nas, prvo Efes, pa posle toga... Eto, rekao sam već, imamo privilegiju da u sedam dana triput igramo s bivšim prvacima Evrope. U petak stiže i Olimpijakos, pa onda Olimpija, važna utakmica, pa zatim Barselona i Real Madrid. Sve lakše od lakšeg i... Ono što ja, a i vi, a i svi igrači znaju, svih 12 njih će morati da pomažu. Sad u kojoj meri, videćemo. Hvala na pitanju, jeste da je Madar odigrao slabo prvo poluvreme, ali je odlično odigrao drugo.

Obradović nije hteo da komentariše izjavu kolege iz Crvene zvezde Duška Ivanović koji je tvrdio da "zna će Zvezda da pobedi, kao što je i Partizan to znao".

- Nikada ne komentarišem ono što drugi misle. Mi trenutno imamo pobedu više, a videćemo šta donosi plej-of. Tada će odlučivati energija, želja i hladna glava. Kad do tog trenutaka dođe, videćemo... A ponavljam, jeste li ikada čuli od mene da pričam o tome šta neko drugi misli? Opet pričamo o tome kako neko gleda na stvari. To je to... - bilo je sve što je o Ivanoviću hteo da kaže trener Partizana.

Na pitanje da li bi trebalo da strane evroligaške sudije dele pravdu u plej-ofu, jer su se "pokazale kao bolje", Obradović je rekao da "misli da nije bilo boljeg suđenja u ovosezonskim derbijima od večerašnjeg" te da angažovanje stranaca, izvan "ABA-područja", za suđenje u ABA utakmicama, ne bi bilo u skladu sa propozicijama takmičenjima.

Potom se Obradović osvrnuo na konstataciju da je bilo mnogo stranih ljubitelja košarke na tribinama, iako se radilo o utakmici koja nije evroligaška.

- Ponavljam se već, jer sam i ranije govorio koliko je postala čast biti na utakmicama Partizana. Uvršteno je to, ako se ne varam, među 100 najboljih događaja, da budete na Partizanovom meču. Šta reći  o tome? Šta reći o utakmicama u Milanu i Bolonji, gde imate one ljude koji vas onako bodre, koji dolaze sa svih krajeva Evrope? To je nešto što nas čini ne zadovoljnim, srećnim... Nego i više od toga. Hvala navijačima koji nas nose cele godine, neka nastave tako. Naravno da igrači to osećaju, oni su i najvažniji i od njih sve polazi i završava se. Partizan je to što jeste u ovom trenutku zahvaljujući, na prvom mestu, navijačima. Jer to nema niko što ima Partizan. Ni približno. Ali, ni približno!

Tabela ABA lige:

Bonus video: CRNO-BELO ČUDO - Partizan od -20 do pobede nad Zvezdom u večitom derbiju

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata