A "NIKOLAMRSCI" - LIKUJU! Ameri ne mogu da veruju šta je Jokić uradio (VIDEO)

Novosti online

13. 03. 2023. u 20:47

NIKOLA Jokić je i posle najnovijeg meča koji su odigrali Denver nagetsi "tema dana" u NBA javnosti, i to iz sjajnog razloga - iako je prokockao dva šuta za pobedu.

А НИКОЛАМРСЦИ - ЛИКУЈУ! Амери не могу да верују шта је Јокић урадио (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Jokić jeste ostvario novi tripl-dabl, ali u dramatičnom porazu od Bruklina. Odmah nakon te utakmice, u centar pažnje dospeo je jedan nestvaran podatak:

Naime, u poslednjih 40 godina NBA lige nije se desilo da neki igrač više od jednom ostvari na meču statističke učinke od bar 35 poena, bar 20 skokova i bar 10 asistencija, a Nikola Jokić je već dvaput to uradio ove sezone.

I, dok novinari koji prate najjače košarkaško prvenstvo na svetu sa pravom veličaju taj statistički podvig, ne zaboravljaju činjenicu da je Srbin nosio ekipu na svojim plećima: Proveo je na parketu više od 40 minuta, pa možda i ne čudi što je u poslednjem minutu promašio dva šuta, uključujući i završni, za pobedu, baš taj epilog obradovao je navijače Filadelfije.

Po njima, Džoel Embid iz seventisiksersa, a ne Jokić, treba da bude MVP ove sezone, a tu tvrdnju potkrepljuju potezom svog ljubimca koji je, u sličnoj situaciji u kojoj je Srbin bio minule noći, uspeo da iz okreta pogodi koš Portlanda za preokret i pobedu na 1,1 sekund pre kraja utakmice:

Ono što Jokića može više da brine od komentara Embidovih navijača su dešavanja u samim nagetsima: kako zbog toga što je zvezda ekipe "udarila" na terenera Majka Melouna posle izgubljenog meča od Brukla, tako i zbog trećeg uzastopnog poraza ekipe, ali i činjenice da je Džamal Marej morao prevremeno da napusti parket zbog povrede.

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023.

U poslednje vreme je "Nikola Jokić stats" pojam koji američki ljubitelji košarke često traže na internetu, jer je i njima nestvarno šta sve srpski as (i) ove sezone radi u NBA ligi. A on trenutno prosečno ostvaruje tripl-dabl: 24 poena po NBA meču, uz 12 skokova i 10 asistencija po odigranoj utakmici. 


Proteklu, MVP sezonu 2021/2022., završio je sa prosecima od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija, pa kada se uzme u obzir šta radi u ovom šampionatu, onda i ne čudi što je, prema istaživanju ESPN-a, Nikola Jokić postao prvi favorit da opet bude MVP

Raspored utakmica Denver nagetsa

Posle trećeg poraza u nizu, Jokićeva ekipa ide na seriju napornih gostovanja. Denver redom igra po našem, srednjoevropskom vremenu: protiv Toronta (sreda, pola sata iza ponoći), u Detroitu (petak, ponoć), u Njujorku (subota, 18), u Bruklinu (nedelja, 20.30), a turneju završava u Vašingtonu (četvrtak, u ponoć), posle čega će u nedelju dočekati Milvoki, trenutno najbolji tim Istočne konferencije (početak utakmice je zakazana za tri sata iza ponoći po našem vremenu).

Nikola Jokić - ugovor

Jedna od najtraženijih sportskih stvari na Guglu bila je 2022. godine i "Nikola Jokic contract" - jer je srpski as potpisao antologijski ugovor. Naime, Nikola Jokić bi trebalo da u ovoj, sezoni 2022/2023. zaradi 33.047.803 dolara.

Ugovorom je predviđeno da naredne, sezone 2023/2024. zaradi još više, 46.550.000 dolara. Ali to je samo početak rasta njegovih primanja.

U sezoni 2024/2025. plata će mu biti 50,274 miliona dolara, potom u sezoni 2025/2026. 53.998.000 dolara, a 2026. čak 57.722.000 "zelenih novčanica". Ugovorom je predviđeno da može da pristane i da igra u sezoni 2027/2028. i to za platu od 61.446.000 dolara.

Nikola Jokić - najbolje asistencije

NBA liga - tabela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?