"NE TREBA DA ULAZIMO U JURNJAVU": Petrušev zna kako Zvezda treba da igra protiv Albe

Novosti online

24. 02. 2023. u 12:00

KOŠARKAŠI Crvene zvezde dočekuju Albu u 25. kolu Evrolige. Očekivanja od meča koji se igra u dvorani "Aleksandar Nikolić" izneo je centar crveno-belih Filip Petrušev.

НЕ ТРЕБА ДА УЛАЗИМО У ЈУРЊАВУ: Петрушев зна како Звезда треба да игра против Албе

Foto: M. Vukadinović

On je posebno istakao kvalitetnu igru rivala u tranziciji koji je često napada završava u ranoj fazi napada.

- Veoma bitna utakmica za nas, da eventualnom pobedom potvrdimo veoma važnu iz Tel Aviva. Iako smo na papiru možda favoriti, oni su nezgodna ekipa, koja igra prepoznatljivu brzu igru u tranziciji, na veliki broj poseda, što moramo da iskontrolišemo. Unutrašnju liniju im čine veoma iskusni igrači, pogotovu Sikma i Timan, ali treba da zaustavimo njihovu tranziciju u kojoj su veoma dobri. Ni ne okrenete se, već su izveli loptu i šutiraju za tri poena, to je glavna stvar koju moramo da zaustavimo. U jedan na jedan odbrani ćemo biti okej. Definitivno idemo na pobedu - rekao je Petrušev.

Zna jedan od najboljih igrača Zvezde šta ekipa ne sme da radi protiv tima Izraela Gonzalesa.

- Ne terba da ulazimo u jurnjavu sa njima, već da igramo dobru odbranu i posle u napadu iz dobre odbrane kontrolisano uzimamo dobre šuteve. Naši dobri šutevi i njihovi nisu isti. Uzimaju ih sa 7-8 metara preko ruke, a mi želimo da uzimao što bolje šuteve.

Nema sumnje da je osvajanje Kupa Radivoja Koraća podiglo samopouzdanje crveno-belima.

- Daje nam samopouzdanje i malo veću rasterećenost, ali nismo još ništa uradili. Osvojili smo trofej, ali tek ide najbitniji deo sezone. Ne smemo da gubimo fokus - zaključio je Petrušev.

Crvena zvezda je trenutno na učinku 11-13, a Alba 6-18.

BONUS VIDEO: Atmosfera sa večitog derbija u Kupu Radivoja Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)