NEDOVIĆ KAO TORNADO: Zvezda naplatila Zadru dug sa kamatom

V. Preradović

12. 02. 2023. u 19:45

NEMA sumnje da su košarkaši Crvene zvezde došli u Dalmaciju sa notiranim dugom iz 6. kola ABA lige 7. novembra, kada su ih Zadrani uhvatili na pogrešnoj nozi i naneli im jedini poraz u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja. U revanšu su podigli i kamatu u 17. jadranskoj pobedi (95:76), pred odbranu trofeja na finalnom turniru Kupa Koraća u Nišu.

НЕДОВИЋ КАО ТОРНАДО: Звезда наплатила Задру дуг са каматом

ABA liga

Saradnja Vildoze i Mitrovića odlično je uvela crveno-bele u meč u "Krešinom domu", prilično praznom uprkos tome što je Zvezda najvredniji skalp domaćina ove sezone. Pokušali su Dalmatinci da prodaju istu foru kao u Beogradu, ali to ne može da prođe protiv ekipe koju vodi Ivanović. Odbrana je blokirala zadarski "tornado", koji je u brzim i srljajućim napadima gubio snagu pre nego što je stizao do koša.

Činilo se da je taj jedini jadranski poraz najličnije doživeo Nedović. Reprezentativni bek je bez ijedne grimase na licu, hladnog osvetničkog raspoloženja, sasuo u lice Zadranima čak 19 poena u blickrigu od samo osam i po minuta. Prodori su predstavljali opasnost za leđa i zglobove njegovih direktnih čuvara, šuterski je nastavio tamo gde je stao u evroligaškom okršaju sa Makabijem u Tel Avivu.

Kada je Vildoza pogodio sedmu Zvezdinu trojku iz 12 timskih pokušaja, prednost je pre odlaska na odmor narasla na 21! Međutim, Zadar pod trenerom Jusupom nikad ne odustaje od svoje polurezonske igre brzih rešenja, oslonjenih uglavnom na mišiće statistički najkorisnijeg igrača lige Božića. Nagoveštaj mogućeg povratka bio je kratkog daha, trojke Dobrića i Kampaca utišale su probuđenu podršku sa tribina.

U još nekoliko navrata domaću publiku je obuzimala lažna nada. Njihovi borbeni puleni uporno su pokušavali da se približe jednocifrenom zaostatku, ali su ih naizmenično u realnost vraćali Dobrić trojkama, Nedović rekordom sezone u ABA ligi (29 poena) i Kampaco kome je nedostajala jedna asistencija za dabl-dabl učinak.

U završnici je šansu dobio i Martin, koji je pauzirao od sredine decembra zbog problema sa kolenom, dok je Lazarević u finišu prvog poluvremena dobio udarac i nije se vraćao u igru.

ZADAR 76

C. ZVEZDA 95

DVORANA "Krešimir Ćosić". Gledalaca: 6.000. Sudije: Boltauzer, Javor, Nikšić.

ZADAR: Dejvis, Jordano 16, Klarica 3, Sikirić, Čampara 3, Matulina, Njegovan, Lakić 6, Drežnjak 21, Božić 25 (8 sk), Ramljak, Šantelj 2.

C. ZVEZDA: Vildoza 8 (5 as), Lazarević, Kampaco 10 (9 as), Mitrović 13, Lazić 3, Martin 2, Dobrić 12, Ivanović 3, Ilić 6, Nedović 29 (5/8 za dva, 4/6 za tri), Petrušev 8, Bentil 1.

18:22, 13:25, 25:26, 20:22

ČOVIĆ O BOJKOTU KUPA KORAĆA

ZVEZDA je ranije najavila mogućnost da bojkotuje Kup Koraća zbog toga što KSS nije kaznio Partizan za istupanje iz plej-ofa KLS prošle sezone.

- U ponedeljak ili utorak donećemo odluku o učešću. Kako da učestvujete kada KSS nije sankcionisao nekog jer je napustio takmičenje, ponizio celu košarku? Mi sada treba da razgovaramo o igračima za FIBA "prozore", sa kim da razgovaramo - rekao je predsednik kluba Nebojša Čović na TV Prva.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna