PETORKA ZA AMERE: Gasol birao Jokića, ali i svog zemljaka

V. P.

08. 02. 2023. u 16:28

VIŠE nije san pobeda nad američkim "timom snova". Međutim, imidž "nepobedivih" nije narušen ni time što se košarkaška reprezentacija SAD samo tri puta popela na krov sveta u poslednjih 29 godina. 

ПЕТОРКА ЗА АМЕРЕ: Гасол бирао Јокића, али и свог земљака

FOTO: Tanjug/AP

Kako se bliži ovogodišnji Svetski kup na Dalekom istoku, tema "ko može da pobedi Amere" postaje sve aktuelnija.

O tome je govorio legendarni španski centar Pau Gasol, inače ambasador planetarnog šampionata u Japanu, Indoneziji i Filipinima, koji je izabrao internacionalnu petorku kadru da pomrsi račune "nedodidirljivima".

Pau Gasol/FOTO: AP

 

- Izdvajaju se tri momka na vrhunskom nivou, to su Luka (Dončić), Janis (Adetokumbo) i Nikola (Jokić). Njih trojica su nesumnjivo u mojoj petorci - rekao je Gasol i potom iznenadio javnost odabirom preostale dvojice. - Ovoj trojici fantastičnih igrača dodao bih i jednog Španca, Rudija Fernandeza. Znate, morate da imate i igrače koji služe kao lepak, one kojima nije potrebna lopta u rukama. Za petog se dvoumim između Bojana Bogdanovića i Laurija Markanena, što nije lak izbor. Uvek vam je potreban dobar šuter kakav je Bogdanović, ali bih ipak izabrao Markanena, koji ove sezone igra na ol-star nivou.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!